[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: brawn
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Message
Sticla de 6 mm. pentru bazinul pe care il vrei costa in jur de 60 ron. Marele avantaj al sticlei noi - are marginile curate, fara silicon .
Eu l-as face lat de 50 cm. (loc de joaca cu plantele) si inalt de 40 cm. (tuburi T8).
Sacrifica-ti isoprenul de la cort. Cu 765 iti vor creste doar algele. Poti cumpara tuburi de pe net.
Acele neoane sunt foarte bune la iluminat bucataria sau baia. Cauta tuburi care incep cu 8 sau 9 (8-930, 8-950, 8-965) Philips sau Osram sau tuburi dedicate acvaristicii (mult mai scumpe => nopti in gara de nord). Isopren gasesti la Baumax, Practiker s.a.m.d., costa 12-13 lei.
Mi-a luat-o adriancalotescu inainte ! Substrat fertil nu ai? Plantele au nevoie de asa ceva si acest substrat trebuie pus inainte de a porni bazinul. Nu cred ca e necesar sa umbli la filtru. Eheim stie ce face. Ai grija sa nu suprapopulezi acvariul. Un bazin plin de buruieni arata mult mai bine decit unul in care pestii se lovesc unul de altul. Gaseste plante nepretentioase si cu crestere rapida. Te vor ajuta sa nu te umpli de alge. Fa ciclarea cum scrie la carte. Spor la treaba!
Nu baga lemn de rasinoase in acvariu. Indiferent de cum il tratezi, ramin rasini in el care vor iesi mai devreme sau mai tarziu in apa.
am sa fac strans parghia robinetului cu un surub, astfel incat sa se apese foarte putin si in mici grade.sau cu o franghie cu creion - faci tensiune - ca la fierastrau.

Daca reusesti chestia asta, vei demonstra inutilitatea piesei care se cheama reductor de presiune cu reglaj fin si care intra obligatoriu in componenta oricarui sistem CO2 profesional.
1. Cum ai de gand sa transformi 9 bari din stingator intr-o bula/secunda la intrarea in acvariu?
2. Cred ca stingatorul va rugini din cauza apei.
3. Dupa ce se epuizeaza drojdia, cum vei curata stingatorul?
Sticla de plastic poate exploda doar in cazul in care o inchizi ermetic cu amestecul de drojdie in ea, ceea ce nu e necesar deloc (vezi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9372.page
Povestile cu explozia bombei de CO2 mi se par putin exagerate. Nu zic ca e imposibil, dar dupa mine trebuie sa vrei neaparat sa faci acea sticla sa explodeze. Bomba mea e legata la un reactor compus dintr-un powerhead sau filtru intern (aquael fan micro) cu buretele scos care ''sufla'' apa intr-o adapatoare de pasari. In aceasta adapatoare intra codoiul de la bomba. Filtrul e legat cu un neon la o priza programabila. Astfel gazul iese tot timpul din sticla si nu se creeaza niciun fel de presiune. Dizolvarea insa se produce doar in timpul functionarii powerhead-ului (pe perioada iluminarii). Altfel gazul iese prin ''priza'' de aer a filtrului.
Incearca 1-2 bombe de CO2. Investitie - in jur de 10 lei pentru ambele. Pune niste poze cu algele. Eu nu as goli acvariul. Ce tuburi ai?
Citeste despre iluminarea acvariilor, spectre, IRC s.a.m.d. Banuiesc ca tubul tau e unul de bucatarie . Uite o adresa daca stii franceza: http://www.aquabase.org/articles/html.php3/liste-des-tubes-fluorescents=983.html.
In principiu nu as vrea sa folosesc instalatie de CO2, de unde rezulta alta conditie in alegerea plantelor.

Ai sa vrei CO2! E o problema de timp.
Daca nu esti conditionat de aproape nimic, ia-ti sticla de 8 sau chiar 10 pentru inatimea de 50 cm. Lungimea acvariului o faci in functie de modul de iluminare. Spor! Location???
Eu cred ca pestii tai nu ar trebui sa aiba vreo problema cu filtrul. Se vor obisnui cu curentul. Gandeste-te la mediul lor natural. Eu am un Tetratec ex700 dispus dinspre spate spre fata (40 cm). Pune cat de repede plante (nepretentioase si cu crestere rapida). Incearca sa faci rost de niste substrat fertil (recomand JBL Proflora Start 100) in caz ca nu ai pus sub pietrisul tau. Daca le mai bagi CO2, sa vezi tu atunci "aport" de oxigen . 15W la 60 litri sunt putini spre foarte putini. Neon alb, de care? La acvariile plantate exista regula de trei "complicate": CO2, fertilizare, lumina.
Pentru lipit acvarii foloseste silicon special, aquasilicone de la Den Braven (are desenat un acvariu pe ambalaj) sau echivalentul de la Bison (scrie pe tub ca e pentru acvarii). Mai bun este Dow Corning, dar se gaseste mai greu. Prima data faci acvariul si dupa aceea te gandesti la capac. Sant mai multe materiale din care poti sa ti-l faci. Al meu e din lemn. Sticlele trebuie sa fie taiate exact la dimensiuni si taietura sa fie cat mai aproare de 90 grade (canturile). Muchiile le slefuiesti cu cel mai fin smirghel pe care il gasesti in comert, ca sa nu te tai. Degresezi foarte bine sticla inainte de a o lipi. Dupa ce pui stica cu silicon pe/linga sticla de care vrei sa o lipesti nu le mai misti, altfel apar bule care slabesc dramatic calitatea lipiturii. Elimini surplusul de silicon cu un card (insist, cel mai bine cu un Visa Gold). Dupa ce ai scos siliconul in exces, in urmatoarele 2-3 minute dezlipesti benzile de hartie adeziva. Odata acvariul lipit, il lasi 1 saptamina la uscat. In aceasta saptamina nu te atingi de el, iti admiri lucrarea. Dupa aia il umpli. Material suplimentar: muuulte carpe, un prieten istet pe care il instruiesti inainte de a incepe lucrul. Spor la treaba!
Eu am acelasi reactor. Daca nu poti intoarce powerhead-ul: fa o gaura in c-thru sub nivelul tevii care vine din powerhead. Baga in ea furtunul cu CO2. Lasa "chestia" aia unde vine acum furtunul tau de CO2 libera. Aia va fi calea de evacuare a CO2-iului pe timpul in care powerhead-ul nu va functiona. Buretele mi se pare foarte gros. Am "insusit" de la o nunta un fel de servetel decorativ care dupa mine s-ar potrivi de minune in locul buretelui, prins cu un elastic peste c-thru. Poze:
[url=http://www.upload.ro]image[/url
image
In loc de acel servetel poti folosi un ciorap de dama
Va multumesc pentru raspunsuri!

Intr-adevar, frunzele vechi ale cryptocoryne-ului sint deschise la culoare. Tocmai asta m-a facut sa ma gandesc la fertilizare macro. Pe de alta parte hygrophila polysperma aproape ca si-a pierdut frunzele vechi dupa ce am plantat-o in acvariul meu. Concomitent a dat o multime de lastari si frunze noi, sanatoase. Banuiesc ca este vorba de conditii foarte diferite intre acvariul meu si mediul in care a fost crescuta. Poate ca acelasi lucru il pateste si crypto, in alt ritm bineinteles. Cand i-am luat, pogostemonii aveau frunze de aprox 1-1.5cm. Acum le au de 5-6cm. Am pregatit un TLD 956 in capac, dar vreau sa-l pornesc impreuna cu aditia de macro.
Sigur ca ma bucur ca nu am alge
@Val: articolul tau l-am vazut prin martie si mi-am spus ca e prea mult pentru nivelul meu . Ai idee de unde as putea face rost de substantele necesare pentru solutii? Am gasit pe net mai multi furnizori care vand la ambalaj de 500gr si 1000gr. Cam mult dupa parerea mea, mai ales ca nu sant ieftine aceste substante.
Au trecut 2 luni de cand am pornit acvariul. Pina acum toate bune si frumoase. Am avut niste amarite de diatomee (mai am ceva urme), in rest nu am alge sau nu stiu unde sa le caut . Din 1 august am aditie de CO2 de la bomba, aprox. 1 bula la 2 sec. dizolvata intr-un reactor home made care se compune dintr-un powerhead si o adapatoare pentru pasari. Efectul este cu adevarat spectaculos. Dar, mai bine o poza decat o suta de cuvinte:
image
Si cateva detalii:
Ludwigia repens
image
Pogostemon helferi
image
Ceratopteris
image
Cryptocoryne
image
Dupa cum vedeti, cateva frunze din mijlocul plantei au niste pete maronii. Stie cineva cauza?
Fertilizarea o fac zilnic cu 3.5ml Ferropol si 2 picaturi Ferropol 24. Iluminarea este asigurata de 1 fluora + TLD 865 (10.45-20.45) si 1 fluora (11.45-19.45). Odata cu acest tub functioneaza si powerhead-ul reactorului. De vreo 2 saptamini NO3 este foarte aproape de 0 pe testul Sera. Test de PO4 nu am. Vreau sa incep fertilizare macro cu metoda descrisa in urmatorul topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7752.page. In acelasi timp ma gandesc sa nu am surprize neplacute. Ce ma sfatuiti sa fac?



acvariul nu se cicleaza in 4 sapatamani. asta este un mit. doar cu teste de apa iti dai seama daca este ciclat sau nu.

Si fara teste de apa in cat timp se cicleaza?
Foarte mic acvariul tau. Asftel de acvarii sunt foarte greu de mentinut in echilibru, mai ales de catre un incepator. Apa miroase din cauza ca acvariul nu este ciclat si ca hranesti pestii prea mult. Citeste despre ciclare. Intre timp schimba zilnic 1,5 litri apa. Inainte de a pune apa in acvariu las-o la declorinat 48 ore intr-un vas cu gura larga. Nu umbla prea mult la filtru. Dupa ce se cicleaza acvariul (aprox. 4 saptamini) schimbi saptaminal 25-30% din apa. Nu ai nevoie de niciun produs chimic pentru apa daca acvariul "traieste". Ai plante naturale? Daca nu, cumpara-ti 3-4 fire. Cauta plante cu cerinte reduse si cu crestere rapida. Acvariul il umpli cat vrei tu. Ia-ti un minciog. De incalzitor vei avea nevoie la iarna. 4 guppy e arhisuficient pentru acvariul tau.
Citeste cat mai mult. Daca ai neclaritati cei de aici vor fi bucurosi sa te ajute.
Spectrele sint in foarte mare parte identice. Calitatea este foarte mare la ambele tuburi. Durata de viata este foarte apropiata. Ia-ti de care gasesti.
 
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com