Message |
|
bilti wrote:
practic abia de 10 zile am o lampa care sa functioneze cum trebuie dar cred ca rezultatele se vor vedea peste vreo 3-4 saptamani.
Timpul a expirat :-P Cum mai merge experimentul? Eu sunt inca la stadiul de a alege o solutie de iluminare pentru noul acvariu, si ma gandeam ca poate merge ceva "exotic".
|
 |
|
Araldq wrote:Exista si Ceresit Negru...in practiker e pe la 13 ron..
Stiu ca au trecut 3 luni, dar pe ceresit scrie ca nu trebuie folosit la acvarii mai mari de 300l.
|
 |
|
Exista vreo solutie "minune" de curatat siliconul? Treaba cu scos tot siliconul de pe geamuri cu cutterul e al naibii de migaloasa.
|
 |
|
Cu cat temperatura este mai mare, cu atat solubilitatea gazelor in apa scade. De aia clorul iese mai repede.
Iar la aerare, evident ca fortezi alte gaze sa se dizolve in apa, si mai ies din cele existente (clorul).
Poate daca te joci cu un tester de clor, incalzire (usoara) si aerare poti sa ne zici in cat timp scoti clorul din apa. Oricum, nu e asa greu sa lasi cateva sticle de 5l cu apa prin casa.
|
 |
|
Se poate ca pomacea, in numar mare (pui) sa haleasca echinodorus tenellus? Sau tenellus are probleme cu temperatura mare (30 grade)? Mie din tenelus, in mare parte, mi-a ramas doar "scheletul". Frunzele sunt inca intregi, dar fara nimic verde pe ele.
|
 |
|
alina_g wrote:
mihai20005 wrote:Da, le-am spalat cu apa de la robinet, din aia rece, o sa incerc sa le spal cu apa din acvariu. Cum adica sa am grija cu schimburile de apa in perioada asta ? Adica sa fac mai dese schimburile ? Sau mai rare ?
Nu vei auzi de la un profesionist vreodata ca schimburile de apa se fac mai rar.
Din cate inteleg, tu speli materialul filtrant aproape in fiecare zi. Nu e bine. Filtrul se spala odata la 4-5 zile, cand faci schimburile de apa, cu apa din acvariu. De ce? Pentru ca daca il speli cu apa de la robinet, se distruge filtrul bacterian prin actiunea clorului sau cloraminei.
Si incearca sa nu speli filtrul foarte bine, altfel il vei curata si de bacterii.
|
 |
|
Mai exista Happy Plantu'? Stiu ca la un moment dat il avea si mosu' pe shopul online...
|
 |
|
Au la ho si min niste scalari argintii cu 4 dungi negre... daca asta intelegi prin clasici.
Daca vrei Pterophyllum altum... atunci nu stiu de unde ai putea gasi.
Ma gandeam ca si ai mei pe care i-am cumparat de acolo seamana a altum, dar am inteles ca altum au dungile negre mult mai late.
|
 |
|
Am un acvariu de 35 l. Initial am avut 4 scalari pe care i-am crescut 3 luni si nu am avut probleme cu ei. Brusc nu au mai avut pofta de mancare si se retrageau in colturi. 3 mi-au murit in decurs de 2 zile. Cred ca toti aveau dificultati in respiratie pentru ca stateau la suprafata apei si respirau repede si adanc. Al IV-lea parea sanatos, asa ca i-am luat o femela (era mascul). Intr-o saptamana a murit si el. Toti aveau abdomenele umflate desi nu mancasera mai nimic. De atunci, cum cumpar un scalar, moare cel pe care deja il aveam. Pana acum mi-au murit 5 scalari, ultimul, spre deosebire de ceilalti, pe langa abdomen umflat mai avea si ochii iesiti din orbite si puncte sangerande la colturile interioare si la gura. Nu au avut nici un semn exterior (puncte albe, aripioare destramate etc). Acum am 2 scalari (ultimul achizitionat a fost un mascul) iar femela nu mai vrea sa manance de vreo 4 zile.
Va implor ajutati-ma pentru ca sunt disperata!
Imi este frica sa nu aiba toti aceeasi soarta.
Am uitat sa va spun: mai nou si masculul xifo refuza hrana si sta la suprafata apei. Pare si el putin balonat.
Pai, de ce-i dai daca sunt asa bolnavi? Poate fericesti si pe altcineva?
|
 |
|
sweet_cherry, fara suparare, dar voiam sa iti postez ceva asemanator cu ce a postat siliconu'.
Nu-mi dau seama cum, dar mi se pare ca ai acumulat al naibii de multa experienta de ieri pana azi.
Poti sa ajuti, dar daca nu te pricepi, macar da sfaturi neutre, generale... nu da si tratamentul... ca "oricum rau nu face".
|
 |
|
Pai acum in acvariul tau va fi selectie naturala... din necesitati de spatiu.
Schimburi mari de apa pentru a compensa volumul mic. 40-50% la 2 zile ar fi o idee probabil. Dar atentie, trebuie sa lasi apa cel putin o zi la statut.
|
 |
|
Acvariu prea mic, prea multi pesti. In 35l poti creste cativa guppy, nu scalari.
Incearca schimburi mai dese de apa, cu apa statuta... oricum, acum cred ca e prea tarziu sa mai faci ceva. Succes la crescut guppy.
|
 |
|
Am adoptat deja melci... dar au o problema :-P
La circa 30 de ore de la introducerea in bazin au depus deja oua :-P
|
 |
|
I-a apucat dorul de plimbare. Nu este anormal. Pune-le capac si ai scapat de problema.
|
 |
|
Ca sa nu bagi prea multa sare in apa, poti sa filtrezi apa cu artemia printr-un tifon si sa clatesti apoi tifonul in acvariu.
|
 |
|
Ooops, acum am vazut ca nu esti din buc.
|
 |
|
Incearca sa le dai naupli de artemia. Gasesti deja eclozati in obor de obicei. Si oricum nu stiu daca vor rezista pestii pana eclozezi tu acasa artemia.
|
 |
|
Aia numai distilata nu e. La mine la job apa de la aerul conditionat curge intr-o ghiveta care are a acumulat destula negreala intr-un timp nu tocmai lung (negreala de la apa de AC, evident).
|
 |
|
Tu nu aveai ciclide africane? Daca da, ia-ti gandul de la plante. Alea care scapa nehalite sunt scoase din substrat oricum.
|
 |
|
Pentru scaderea temperaturii poti pune un ventilator sa bata pe suprafata apei, pentru a forta evaporarea apei (implicit racirea).
Daca temperatura creste prea mult, poti pune o sticla de plastic la congelator pe care sa o pui in acvariu dupa ce ingheata bine.
|
 |
|