[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Anubiasului ii place mai la umbra ca sa nu apara alge pe el
Site-ul postat de tine pare a fi blogul cuiva care a copiat imaginile acelea de pe site-ul AGA....este vorba despre un concurs de aquascape foarte renumit, aceea fiind editia din 2008. Aici poti vedea mult mai multe poze, editiile concursului din multi ani ...si te poti imbolnavi de ciuda http://showcase.aquatic-gardeners.org/2010.cgi (click sus pe fiecare an, apoi te descurci tu ).
Baga-i fara grija, cei asasini se inmultesc mult ma greu ...asta daca se inmultesc pentru ca la mine nu s-a intamplat in jumate de an.
Se numesc anatome helena, uite aici cateva detalii despre ei http://www.aquaticcommunity.com/aquariumforum/showthread.php?t=29339
Se gasesc de vanzare in pet-shop-uri, pe forumurile de acvaristica, etc.
Si DA, melcii sunt folositori. Insa nu e bine sa fie in numar foarte mare.
Ai desfacut filtrul, dar l-ai si curatat temeinic ?
Roaga-l sa ti-i puna la maxi-taxi, ajung ok daca sunt ambalati bine Am primit si eu pesti de la Bucuresti pusi la maxi-taxi, am transportat si cu trenul din 2 orase indepartate...au ajuns toti cu bine.
Sunt foarte frumosi, si mie imi plac...sper sa isi gaseasca un nou stapan cat mai repede.
Pare sa se fi zgariat in decor...e posibil sa ii treaca daca nu apar complicatii. Il poti tine separat daca ai unde, pana se vindeca. Eventual sa adaugi putin albastru de metil in apa... Schimba-i apa zilnic cate 25%, ii ajuta mult vindecarea.
Cu siguranta NU. Sunt inofensivi.
Nu mai clati buretii deloc! Doar cand scade mult debitul al filtru Tetrazonii au si ei nevoie de mici pauze, tu daca te-ai agita/misca incontinuu o zi intreaga ai fi ok apoi ?
Kuhli se simt cu atat mai bine cu cat sunt mai multi, sunt pesti de banc ...nu ii mai tineti cate unul. Cu cat sunt mai multi cu atat cresc sansele sa ii vedeti mai des si sa se plimbe prin tot acvariul. Eu am 3 si asa fac ...nu stau doar intr-un singur loc.
Eu as tine in 50l o pereche de ramirezi, 6 neoni rosii, 6 cory panda si atat.
Vor continua sa moara daca nu dai carasii si pangasiusii. Filtrele nu pot face fata la tonele de mizerie care se descompune si astfel rezulta in apa amoniac si nitriti care sunt FOARTE toxici pentru pesti. Apa iti pare curata pentru ca acele substante sunt incolore si inodore, insa daca ai cumpara de la pet-shop teste de amoniac si nitriti te-ai speria ce valori ai gasi acolo. Si inca o chestie...multe medicamente decicleaza, adica omoara si bruma de bacterii benefice din acvariu care transforma amoniacul si nitritul in nitrat, acesta nefiind toxic pentru pesti decat in cantitati foarte mari. Din aceasta cauza e bine ca tratamentele sa se faca intr-un acvariu separat.
popey wrote:cantitatea insuficienta de apa ( aici poti baga si ancistrusul, si asta se face de 20-25 cm iarasi pera mare pentru acvariul tau ).

Unde ai vazut tu ancistrusi la dimensiunile alea ?!?
Imi pare rau ca nu realizezi faptul ca TU CHINUI amaratii aia de pesti ... Pacat de ei, gandeste-te ca ei nu pot face nimic ca sa isi faca viata mai usoara. Insa tu le-o poti oferi daca realizezi ca pesti mai putini inseamna pesti care duc o viata decenta macar, daca nu buna. Si oamenii supravietuiesc la inchisoare, cate 7-8 intr-o celula... insa iti imaginezi ce viata duc ?!?
Ai ENORM de multi pesti pentru ace acvariu !!!

Carasii se tin singuri pentru ca in general sunt cipupiti de inotatoare de alti pesti, fugariti, stresati, nu apuca sa se hraneasa cum trebuie din cauza lor, etc. Au nevoi diferite fata de pestii tropicali. Si chestia cu 50l / caras NU este o abureala...daca vrei sa iti traiasca si sa ii vezi mari va trebui sa o respecti. Altfel ti se vor imbolnavi si vor muri mereu. Hotaraste-te ce anume vrei sa tii : carasi sau alti pesti ? Daca vrei carasi tine doar 2 pui si da restul carasilor si ceilalti pesti. Daca vrei pesti tropicali da toti carasii, da si pangasiusii pt ca se fac FOARTE MARI (mai exact atatde mare : http://www.youtube.com/watch?v=rjFoQPJqz3w) si nu are ce cauta in acvariul tau de 100l... Apoi va fi cat de cat ok si se va putea stabiliza acvariul.
Bine ai venit.
Sunt o lady, nu injur...desi ai merita

In primul rand schimba-le URGENT apa la toti, 30% acum si 30% la noapte inainte sa te bagi la somn. Apa sa fie declorinata daca se poate si cam la aceeasi temperatura.

In al2la rand continua sa schimbi 30% din apa inca o saptamana. NU mai adauga nici o substanta in acvariu !!!!

Aerare au pestii ?
Cati litri de apa au fiecare ?
Ai filtre la acvarii ?

Un caras are nevoie de 50l apa , face foarte multa mizerie si ii trebuie filtrare buna. De asemenea temperatura apei nu trebuie sa fie mare, sunt pesti de apa rece. Firisoarele sangerii de pe coada se fac din cauza calitatii proaste a apei in care stau si care probabil e plina de nitrit si amoniac.

De cat timp ai pestii ?
La cat timp le schimbi apa si cata?
Ce pesti si cati mai tii cu ei ?
Ce mancare le dai, de cate ori pe zi si cata ?

Citeste te rog articlul asta, ciclarea este FOARTE IMPORTANTA : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Daca vrei sa te ajutam raspunde te rog la toate intrebarile de mai sus! Cu cat dai mai multe detalii despre acvariu cu atat cresc sansele sa ii salvezi.
Poti baga 3-4 melci asasini, in timp(cateva luni) te vor scapa de melcii mici si maro. Insa daca ai si alti melci care vrei sa ramana vii (Pomacea, Neritine, etc.) va trebui sa ii scoti din acvariu
Sigur ca se gasesc, nu am zis si de unde i-am luat ? Boraras sunt luati din Hornbach Brasov iar ceilalti din Coralis Bucuresti
Nu arata rau deloc Ti-am editat eu putin poza(crop + filigran) pentru ca se vedea urat ce era in jurul acvariului
Nu stiu de ce te chinui....eu le am pe toate lipite la colturi cu scotch si atat. Se vad foarte ok si imi ia cateva secunde, fara chinuiala si fara riscul sa iasa naspa
L-ai lipit pe interior ?
Eu nu ii urasc, doar ii invidiez ca au cu ce Bravo dom'le, foarte reusite pozele! Multumim! Sa iti traisca Ciresele si sa te bucure cu multi pui

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: