[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
5. Cat de mica este granulatia la pietris ?
10.O poti adauga si dupa, cand reusesti sa o cumperi.
Lasa-l 2 saptamani la uscat, insa depinde si cat silicon ai pus... Daca zici ca e expirat probabil nu te vei putea baza pe acel acvariu.
Gurami am si eu ... 2 albastri (asa arata : http://animal-world.com/encyclo/fresh/anabantoids/images/Blue%28ThreeSpot%29GouramiWFA_C2265.jpg) si 3 Leeri (asa arata : http://www.samacquari.it/file//Trichogaster_Leeri_male%283%29.jpg).
Cei 2 gurami se fugaresc doar intre ei, is prea mici sa stiu daca sunt 2 masculi sau nu....daca va fi asa unul va trebui sa plece pentru ca sunt agresivi intre ei, insa sunt agresivi si cu femelele din pacate. Leerii sunt SUPERBI, am 1 mascul si 2 femele maturi. Problema cu ei este ca masculul se considera seful acvariului si fugareste cam toti pestii cand are el chef, inclusiv femelele. Am mai avut un guram albastru matur care mi-a trait 5 ani si nu se atingea de nici un peste. Am avut si gurami galbeni care erau destul de agresivi si intre ei si cu restul pestilor. Decizia iti apartine.....insa NU uita ca toti ajung la 15 cm la maturitate, deci le trebuie spatiu. Sfatul meu este sa iti iei o femela de Leeri daca iti plac...sunt mai pasnice. Sau o femela de guram albastru.
NU sunt compatibli, of ...nu stiu ce gasesti tu scris acolo insa e posibil sa se lase cu victime. Tetrazonele sunt pesti "nebuni".
Mda, ma mir ca nu-l dezinfecteaza si folosind clor smilie
Stop joc : sa nu-mi spui ca vrei sa bagi carasi !!!
Si da, tetrazonii vor musca din pacate coditele la xifo si ce mai vrei tu sa tii acolo
valyy_dvd wrote:

Credeti ca voi putea tine un acvariu normal cu plante mai putin pretentioase gen valisneria,criptocorine....
Sau ce plante imi recomandati ?pentru lumina pe care o am.

Ce ziceti?

DA, se poate face un acvariu cu plante nepretentioase cu tot ce ai tu acolo Plante mai poti pune elodea, etc. Ai aici o lista cu ele in primul post : http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/general-aquarium-plants-discussions/46667-excellent-list-plants-low-light-tanks.html
Cel mai bine e sa pastrezi un singur topic deschis cu acvariul tau, un jurnal E mai usor de urmarit evolutia acvariului si de gasit toate informatiile despre el.

In primul rand apreciez faptul ca pentru un incepator arata chiar ok acvariul

In al2lea rand fertilizarea : nu mai stiu ce ai si ce nu. Ai substrat fertilizant ? Daca nu, bagi niste bile de la JBL de exemplu...se numesc 7 Balls. Ca fertilizant mai cumperi Ferropol pentru ca ai Ferropol 24 parca( sper sa nu confund ).
Easy bactostart pune exact cand scrie in instructiuni si respecta doza scrisa de ei.
Pesti ai destui, nu mai cumpara Schimburile de apa saptamanale le faci ? 30% din apa cu apa declorinata si la aceeasi temperatura. Filtrul il cureti doar cand scade mult debitul si atunci folosesti doar apa scoasa din acvariu, iar mediile filtrante(bureti,etc.) le clatesti doar in acea apa, NU le speli foarte bine pentru ca ramai fara bacterii si e jale apoi
Eu ultima data cand am deciclat un bazin am adaugat o singura data Sera Nitrivec...si dupa 2 zile apa era foarte limpede, insa ciclarea nu era 100% terminata...a mai durat inca o saptamana pana sa am nitritii 0 zilnic.
Si eu sunt de parere ca acolo nu prea au sanse. Separa-i daca poti, cu tot cu mascul, in alt acvariu...le pui un burete bolborositor(conectat la o pompa de aer) acolo si storci putin in apa un burete de la filtrul din acvariul mare. Mancare le poti da pastile de spirulina si din cele speciale pentru pleco/ancistrusi(de exemplu de la Hikari, Ocean Nutrition, JBL, SEra, etc.), insa le dai numai dupa ce incep sa iasa din ascunzis De asemenea le mai poti da feliute de castravete, dovlecel,etc...insa atentie la apa, cand este putina apar repede infuzori(devine apa alba, cetoasa). NU lasi mult vegetalele in apa. La mascul, pana ies puii, ii poti da cate o jumate de pastila pe zi si vezi daca o mananca. Nu uita sa faci si schimburi de apa mai dese, in functie de cati litri are acvariul - daca e mic va trebui sa le schimbi zilnic 25%. Multa bafta cu puiutii!
Serios ? Si ce te face pe tine sa crezi ca daca strang unii putin cureaua isi pot lua acea butelie ? Nu mai zic de un sistem ... Cumva esti contabilul lor de poti afirma asa ceva ?
Indubitabil ca bomba nu se va putea compara in veci cu butelia, dar care e logica ta oare cand presupui ca cineva prefera bomba desi si-ar permite destul de usor o butelie ? Prioritate nu va fi in veci o butelie sau un sistem CO2 pentru foarte multi acvaristi. Si stii de ce ? Urasc sa ma repet insa multi dintre noi chiar nu isi permit una/unul. Nu ai tu idee cate sacrificii fac eu de exemplu pentru a mentine acvariile pe care le am asa ca nu mai emite supozitii nefondate si incearca sa te abtii de la a scrie propozitii de genul "cand nu ai cu cine, nu ai cu cine...".
PS Sper ca nu o sa vii cu replica aia care zice ca acvaristica e un hobby scump ...
La Hornbach ai fost ? Cred ca sunt teste acolo ...
Poti sa le dai mancarea numai sa le-o maruntesti.
Tetrazonii sunt agresivi cu alti pesti in general...nu stiu cu ce ii vei combina daca scapa de ciclare. Cu alti tetrazoni e ideea cea mai buna. Si NU mai cumpara pesti, ai deja destui pentru ciclare!
Da Mosu noi (unii useri) suntem interesati de acvaristica marina insa suntem satui de offtopicuri, dispute si orgolii
Cativa dintre noi isi doresc sa aiba un marin intr-o zi si incearca sa acumuleze cunostinte, chiar daca nu scriu nimic. Mi se pare extraordinar ce ai realizat tu si urmaresc cu interes acest topic, de-asta as fi preferat sa vad doar rezultatele muncii tale aici si informatiile aferente. Astept cu nerabdare pozele
Cam greu cu puii, daca nu ai cui sa ii donezi si ai acvariul destul de plantat....vor scapa destui pui lunar incat in cateva luni vei avea mult prea ulti. Ori tii doar masculi, ori renunti de tot la guppy. MAi poti lua neoni rosii, negri, etc. Sau alti petsisori mai mici care sunt de banc. Ei nu se inmultesc la comun sau daca o fac foarte slabe sanse sa vezi pui.
La guppy masculul este mult mai colorat decat femelele si are sub burta un gonopodiu care este subtire si lung. La femele sub burta este un triunghi. Poti vedea aici diferentele : http://2.bp.blogspot.com/_JlZXHTks8-4/ShWrCuWkdAI/AAAAAAAAANQ/Y03heiXqiSU/s320/guppy3.jpg
Ma cumpara macar 2 kuhli, sunt pesti care se simt bine cu cat sunt mai multi. Plus ca vor creste sansele considerabil sa iasa ziua la plimbare prin acvariu si sa ii vezi daca ai 4-6 bucati
Eu acum tin crevetii red cherry cu 2 banculete de pesti din speciile Boraras si Pseudomugil gertrudae. Se inteleg perfect, ignora crevetii, inclusiv puii. Sunt pesti mici si foarte vioi, de o frumusete aparte
Nu te ingrijora deocamdata privind firisoarele. Insa Marsilea sa stii ca se planteaza direct in substrat
Nu sunt doar vegetarieni ...nu ii confunda cu Otto SAE s-ar manca si intre ei daca ar putea, asa sunt de pofticiosi
1.Nu e ok ca putrezeste vata aia...incearca sa o scoti pe toata. Radacinile se refac...pot lipsi si de tot, cresc apoi.
2.Tot in spate undeva
3.E ok, baga-le
4.Echinodorusii se vor face mari daca le vor placea conditiile...poti baga plante ca elodea pana mai cresc ei si le scoti apoi
5.Moss-ul nu prea se preteaza ca gazon. Insa poti incerca cu Marsilea, este mai nepretentioasa

PS Da cade ideea de plante...plus ca vor acvarii mari. Restul pestilor enumerati de tine nu mai au ce cauta cu ei in acvariu deci ....mai bine uiti de ciclidele africane

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: