[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: axi777
Forum Index » Profile for axi777 » Messages posted by axi777
Detinutii de care vorbesti, gandesc, ori animalele se bazeaza mai mult pe instinct, iar betta au instintul de a omora orice rival.
radu.a wrote:Foarte pe scurt, rationamentul e asa :
- sunt sturioni hibrizi de cega (sturion de apa dulce) creati special pentru iazuri. De aici prezumtia ca nu vor creste cat cei salbatici. In cazul acesta, un iaz de 2-3 metri cubi este comparabil cu acvariul in care i-am pus.
- pe langa schimbul de apa la picatura (sau jet de 2 atm, dupa necesitati) am doua filtre EHEIM Pro 3 + UV de 36W, deci calitatea apei este ok
- momentan se simt foarte ok

Nu am de gand sa renunt la ei prea curand pentru ca nu vad motive. Se pune doar problema cresterii foarte rapide si ajungerea la niste dimensiuni improprii tinerii in acvariu. Cum nici eu si nimeni pe aici nu are experienta directa cu acest hibrid, deocamdata ma bazez pe rationamentul de mai sus. Daca se va dovedi gresit, fie ii voi duce la un acvariu public, fie in Dunare, fie ...ii pun pe gratar ca sa nu se mai supere ecologistii pe mine ca stric fondu' genetic deja distrus, prietenii stiu de ce.

eu in schimb vad farte multe motive:
1. Date tehnice: 2600 x 700 x700 mm(dim. acvariului tau) asta inseamna ca sturionii tai, cand vor ajunge la 70-80 cm nu vor putea sa se intoarca in acvariu.
2. iaz de 2-3 mc de apa n-am vazut;
3. ma indoiesc ca hibrizii vor avea creste mai putin decat cei salbatici, gandeste-te ca tu le vei asigura hrana zilnic, pe cand in natura sunt nevoiti sa-si procure singuri hrana. Oricum sperantele tale de a nu creste mari sunt puerile(scuze daca sunt mai vehement). Nu inteleg de ce cand lumea isi ia pestisori pentru acvariu spera sa nu creasca mai mari decat cresc ei de obicei. e ca si cum ti-ai dori niste copii prosti pentru ca nu le poti asigura bani pentru studii.
4. "ca sa nu se mai supere ecologistii pe mine ca stric fondu' genetic deja distrus" si de acum ce ai vrea sa facem, daca unii l-au distrus gata e "liber" la distrus in continuare?
cam 9 bucati de diverse marimi, culori albastru si maron.

livrarea in botosani sau imprejurimi.
Panterik wrote:Scuzele mele acvariu are 15 litri net

la acvariul ala ia substrat din comert, fiind mic nu o sa te coste o avere.
in loc de un neon obisnuit mai bine ai lua macar un tld 830, care iar nu e o avere si acvariul se va vedea mult mai bine decat cu un neon obisnuit.
incalzitorul e bun, dar filtrul e mult supradimensionat si ma gandesc ca e si destul de voluminos asa ca o sa-ti ocupe mult spatiu. buretele banuiesc ca e o solutie mai buna.

totusi banuiesc ca asa vor gandi si cei mai experimentati de pe forum...sigur nu vrei un acvariu mai mare? un acvariu mic e mult mai instabil decat unul cu volum "rezonabil" (mcar 50l)
pe forumul vechi era o vorba:ce e sub 50l nu se poate considera acvariu (desi de atunci a crescut popularitatea crevetilor si cred ca ai putea sa pui cateva exemplare in acvariul pe care ti l-ai propus).
Panterik wrote:Am vrut sa reintru in randul celor pasionati dar la scala mica si am si eu ca or ce incepator cateva nelemuriri:
1. substratul de care toata lumea intreba ce se gaseste la or ce pet shop din ce este format (din lipsa de timp nu am reusit sa citesc depre componenta acestuia pe net scuze)
2. intr-un acvariuu asa de mic substratul format din pietrisi de 2-3 mm este bun?
3. lumina provenita de la un neon de 20 w (neon normal din comert) este buna?
momentan cam atat cu intrebarile, am sa revin.
Ca dotari: am sa fac un capac acvariului, an incalzitor de 50 w, filtru (care e cam mare de la vechiul acvariu 300l/h) sau sa pun doar un burete din acela care se conecteaza la pompa de aer, pompa de aer.

Acvariu mic ... acvariu mic, dar cati litri? Ca ai uitat sa precizezi.
Melcii au obiceiul sa stea nemiscati perioade variabile de timp, ca sa-ti dai seama daca sunt vii sau au decedat te uiti la "capacul" ala care il au, daca ei sunt in cochilie si au "capacul" pus, e viu, cand mor "capacul" nu mai e inchis si eventual cade. Daca sunt morti si-i iei in mana o sa-ti dai seama imediat, miros intens.
bemai wrote:mi-a promis un priete un acvariu de 25 litri doar sa merg cu berile dupa el, este de ajuns???

este mic, pestii pot ajunge la 15-20cm(chiar si mai mult) si daca te uiti http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220 vei vedea ca au nevoie de aproximativ 60l/buc.
mai bine i-ai returna la petshop si ai lua alti pesti care sa-ti faca viata de incepator mai usoara.
- trebuie sa-l pui la ciclat;
- plantele le pui chiar la inceput, acvariul se cicleaza cu plantele in el;
-in ce mod sa introduc in substrat dupa ce este deja aranjat?

nu prea am inteles ce vrei sa spui, se planteaza ca orice planta, ai grija sa aiba radacinile acoperite de substrat
-este suficient un strat de nisip si pietris deasupra?

depinde de plantele pe care le ai sau vrei sa le ai
Cineva zicea sa lasi un loc gol in fata acvariului fara substrat unde se strange mizeria, de unde o vei sifona mai usor.

substratul nu se pune la acelasi nivel peste tot, se pune intr-un strat mai subtire in fata si din ce in ce mai gros spre spatele acvariului, in felul asta mizeria se va aduna in partea din fata, si vei curata mai usor (din inclinatia substratului poti face ca mizeria sa se aduna doar intr-un colt de exemplu)
sper ca ti-am fost de folos
pe masura ce avansez cu amenajarea o sa postez poze si eventualele nelamuriri, asta daca un simplu "search" nu e suficient (de obicei e).
dupa cum spuneam, astept mobilierul.
pana acum:
- am achizitionat un Tetratec EX700;
- am surubait la capac;
- iluminatul = 2x Philips TLD 830 + 2x Osram 827

despre locuitori:
- pana acum m-am hotarat doar asupra sanitarilor - o pereche de ancistrus (pe care i-am luat din timp si momentan locuiesc in acvariul existent)
in rest... doar nehotarare
Salut!
Sunt Iulian, din Botosani, 25 de ani.
De 2 ani am un acvariu de 90L brut populat cu gurami (3 adulti si 10 puiet ce va fi donat) si cativa ancistrusi. De curand am achizitionat un acvariu 80x40x40. Astept dulapiorul-suport pentru ca sa-l pot pune la ciclat.
Inca nu m-am hotarat ce plante si mai ales ce pesti va gazdui acest acvariu.

Forum Index » Profile for axi777 » Messages posted by axi777
Go to: