[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kristina_racoasa
Forum Index » Profile for kristina_racoasa » Messages posted by kristina_racoasa
Ele inca se afla in acele cutii in care le-am cumparat. Apa am schimbat-o. O sa le scot plumul si buretele. Pot sa le plantez in nisip in cutia in care le-am primit? Sau trebuie o cutie cu gauri?
M-am uitat dar mi-e greu sa identific ce plante am eu.
Multumesc ANDRAS. Stiu engleza cat stii tu coreeana M_3. Am acel catalog dar nu cred ca plantele mele se afla acolo pentru ca pe cutie scrie ca sunt si pentru iaz. Sau sunt? Chiar o sa mauit.
Stai ca nu inteleg. E o gluma ? Daca da . Daca nu . Nu m-am suparat. Si cu legatura aia de la coada ce fac? O desfac? Pot sa le las in cutiile lor(adaugand si nisip,bineinteles) si sa le schimb apa la 3 zile? Sau le plantez in bazin si nu mai schimb apa? Si cum le dau ingrasamant? De care? Ajutati-ma ca sunt la inceputul inceputului!
Mi-a adus cineva 2 plante acvatice(pe cutie scrie ca merg si in bazin sau acvariu) Nu pot sa va dau denumirea ca nu scrie. Plantele s-au cam ingalbenit. Sunt luate de mai demultisor si apa nu a fost schimbata(pe cutie zice ca la 2-3 zile se schimba). Vreau sa le plantez. Cum trebuie sa procedez? Au legat la codite un inel de plumb cred. Ce fac cu el? In ce le plantez.Ajutati-ma va rog, ca nu am timp sa caut pe google.
Declar topicul inchis.
Pot face din acel bazin un acvariu descoperit?
Bazinul meu se afla sub o bolta de vie. Deci e la umbra. Dar va fi si soare in functie de ora. cat despre alge ce sa spun. Nu se pot combate cu unele plante?De exemplu elodeea canadensis? La altii cum se poate? Poate ca au luat pestii din alta parte si nu au stiut atatea informatii? Si pana la urma ce se va putea intampla? Vor muri. Asta e problema. Eu doar am vrut sa cumpar. Multumesc pentru sfaturi. Cum pot sa stiu ca este un climat bun in bazin daca nu am pestii? Daca mor, e ceva rau , daca nu e bine.
Dupa cum am mai spun, acesti pesti au un pret mic(2,5 lei am vazut undeva dar nu mai are) si de aceea vreau sa risc. Dar daca pun un incalzitor in bazin?
Vad ca ma urmariti pas cu pas. Asta e bine. Acesti pesti ii iau la toamna in acvariu pentru ca trebuie sa golesc bazinul. Dupa cum am mai spus, nu ma pricep la astea. Merg cu cautarile in paralel. Daca sunt si alti pesti care sa reziste la o temp. mai scazuta, nici o problema. Doar pretul sa fie rezonabil. Ca daca ii pierd(mor), nu vreau sa cheltui mult pentru inceput. Am inteles ca astia umbla in card si am gandit ca se vad mai bine in bazin. Daca nu ,vindeti-mi niste pesti care sa reziste macar pana pe la sfarsitul lui august ,si niste plante, doar ca sa imi ornez bazinul. Si poate mai capat si eu un pic de experienta si apoi......mai vorbim. Si acea pompa cat poate sa coste? EU nici nu stiu de care. Si dupa cum am mai spus, nu vreau sa investesc nici mult deocamdata, ca nu prea mai am ce......s-au cam dus banisorii. Am optat pentru acei pestisori pentru ca am vazut ca sunt ieftini si cineva spunea pe acel forum(gradini) ca se inmultesc usor. Dar eu parca stiu!?! Daca imi vinzi mormoloci si spui ca sunt nu stiu ce rasa exotica te cred. Iar despre normali, albino sau cu voal, nu conteaza, ce o fi. Hai ca poate o rezolvam zilele aste. Ce spuneti?
Ori nu are nimeni acesti pesti, ori gresesc eu undeva!
Buna. Sunt o incepatoare si recunosc ca m-am inscris pe acest forum doar pentru a va intreba daca aveti de vanzare aceasta specie de pesti. M-ar interesa cam 10 bucati. Am un bazin in aer liber(mini iaz) de 150 litri. Am inteles ca aceasta specie este mai rezistenta la temperaturi mai mici. Sunt interesata si de cateva plante pentru decorare. mentionez ca am si o fantana arteziana. Sper sa ma puteti ajuta.

Forum Index » Profile for kristina_racoasa » Messages posted by kristina_racoasa
Go to: