Message |
|
Pompele s-au dat, se poate inchide.
Multumesc!
|
 |
|
Vand 2 buc pompe de valuri RW-8 cu o vechime de 15 luni. Pompele functioneaza perfect.
Motivul pentru care le vand este ca o sa fac un upgrade.
Pret 250 ron/ buc
Detalii pe PM sau la telefon 0745307319
|
 |
|
Eu zic ca merge si fara alge...a mers la mine cu piatra uscata...
|
 |
|
Super arata bazinul. Nu stiu de ce tot timpul esti nemultumit de el...
|
 |
|
Frumos a iesit!!! Bafta si spor in continuare !!!
|
 |
|
A ajuns astazi aparatul si la mine, multumesc George!
Am facut masuratori si am asa:
Cu lampile la maxim:
La suprafata apei - 1300 par.
Sub luciul apei - 650 par.
La mijloc 480-500 par.
Pe nisip - 150 par.
In colturile bazinului - 80-90 par.
Cu lampile dimmate conform programului lui Saxby pe care l-am mai modificat eu ( in perioadele de varf lampile sunt la 63W din totalul de 90W) :
La suprafata apei - 900 par.
Sub luciul apei - 450-500 par.
La mijloc 200-250 par.
Pe nisip - 100 par.
In colturile bazinului - 60-70 par.
Ce am observat este ca exista o diferenta destul de mare de valori intre zone foarte apropiate dar la adancimi egale. Asta din cauza faptului ca lampile mele nu sunt centrate pe bazin nici vertical nici orizontal, suportul pe care il am acum nepermitandu-mi aproape nici un reglaj.
Astept saptamana viitoare un alt suport care va modifica si orientarea lampilor asa ca Dragos te rog daca se poate sa mai tin eu par metrul inca o saptamana sa vad ce se mai modifica.
|
 |
|
Acum nu vreau sa fiu rau, dar daca vorbim de niste ciuperci, zoasi si alti corali moi, da , nu e nevoie de nimic, dar daca vorbim de un bazin de nivel mediu al popularii cu ceva LPS mai pretentios si ceva SPS nu ai nici o sansa fara aditii.
Ia intreaba-l un pic pe Sebi Costin ca a avut tot timpul bazine sub 300l...nu a aditionat nimic? A fost deajuns schimbul de apa saptamanal?
Eu am folosit aditii de tot felul de la toate firmele : Aquaforest, Red Sea, Fauna Marin, KZ, si pot sa zic ca toate sunt bune si toate isi fac treaba. Depinde de afinitatile fiecaruia.
Deci raman la parerea mea, si astept si alte pareri, dar sper ca cei care vor incepe in viitor un bazin sarat sa nu creada si sa nu ia de bun nici ce zici tu nici ce zic eu...sa se mai documenteze suplimentar...
|
 |
|
Ca sa fiu si eu un carcotas cu privire la utilizarea suplimentelor in acvarii mici, le consider total inutile si pot destabiliza sistemul rapid .
Cred ca tot ce contine o sare de calitate este suficient pentru corali iar hranind zilnic pestii au si nutrienti suficienti.
Permite-mi sa nu fiu deacord cu tine...
Indiferent ca bazinul e mic sau mare, ceea ce conteaza cu adevarat in consumarea micro si macronutrientilor este cat de populat si cu ce fel de corali e populat bazinul.
Ca sa iti dau un exemplu eu cand mi -am startat bazinul de aproximativ 400l net, aveam putini corali si nepretentiosi. Nu aditionam nimic in afara de schimbul saptamanal de apa. Acum dupa 2,5 ani tot 400l sunt, tot saptamanal schimb apa, insa aditionez zilnil 8ml Mg, 10ml Ca si 40ml Kh....
Asta din cauza coralilor.
Deci nu produsele pe care le-ai bagat in bazin ti-l-au destabilizat ci faptul ca le-ai bagat in bazin fara sa faci un calcul al necesarului in prealabil.
Parerea mea...
|
 |
|
Gata, ai pm cu adresa...
|
 |
|
Da da, eu ar trebui...
Dar ce felinar ai tu acolo de bate asa prost?!?!
|
 |
|
Si eu stiu ca fluxul de apa trebuie sa fie de maxim 10 ori volumul total de apa/h...( ma refer la recirculare).
|
 |
|
Imi pare rau...pacat!
|
 |
|
Parca intr-unul dintre acvariile tale aveai la un moment dat si un chelmon mic. Ce s-a mai intamplat cu el?
|
 |
|
|
 |
|
Loricula am avut si daca e hranit nu are nici o treaba cu coralii. De Navarchus am auzit la fel...in Cluj avea cineva si la fel nici o problema.
De Diachantus nu stiu ce sa zic...
Eu cred ca daca sunt hraniti bine si de mai multe ori pe zi nu ii apuca nabadaile, dar la fel de bine poate sa fie o loterie...
|
 |
|
Na asa da...acum nu mai e stresat sarpele
|
 |
|
Suna bine.
Sarbatori fericite !
|
 |
|
Foarte frumos, elegant, curat....tine-o tot asa! Super!
|
 |
|
Un test actual. Comentariile sunt i
n poloneza dar esentialul se intelege din tabele
https://reefhub.pl/sol-akwarystyczna-test-porownawczy/
|
 |
|
wrassele galben se infige in nisip si dispare. poate sa stea asa si 2-3 zile. nu te speria. e normal daca e speriat sau doarme !
La mine, primul wrasse galben pe care l-am avut, dupa ce l-am bagat in bazin a stat ascuns 4 zile...
|
 |
|