Message |
|
ouale de la cory s-au stricat , am spalat acvariul .ce plante trebue sa pun daca o sa tin in el guppy si 2 cory ?credeti ca e bine sa iau si 2 sanitari dintraceia urati ?
pentru mancare vie de unde se iau si cum sa o cultiv eu ?
ce rol are melcul ? este indicat sa il tin in acvariu ?in magazinul unde ma duc eu nu am vazut . unde se gasesc in natura ? si cum sa il recunosc sunt acceiasi cu cei care se gasesc pe ustacat ?
|
 |
|
multumesc mult. imi pare rau pentru ele.
|
 |
|
azi am vazut ca unele oua de cory sau innegrit, altele au cazut si se vede urma, altele sau mai marit dar au un fel de plasa alba in jur ... nu stiu cum sa ma exprim... ca panza de paianjen
ce trebuie facut? sa le mai las? oare mai sunt vii embrioanele?
|
 |
|
eu am 2 baieti si 4 fete(care au burtica) si puiii....si 2 cory
m-am scos
cred ca o sa fac crescatorie
multumesc pentru informatie....
|
 |
|
si eu sunt tot incepatoare...dar pe carasul meu erau pete negre si a murit pana la urma , sper sa nu se intample la fel si cu pestele tau...cauta aici pe forum ca srie de boli.eu nu mai stiu unde am citit.
|
 |
|
cred ca razi de mine....cum 6 luni? dar ce sunt banca de sperma?
|
 |
|
frumos! ca eu cred ca am sa separ fetele de baieti guppy ... asa nu mai fac odrasle....
|
 |
|
lacul are o jumatate de ha si pesti de toate tipurile, indigeni apa este salmastra.... daca au supavietuit sper sa nu-i fi mancat ceilalti...sau broastele testoase.... nu stiu ce sa zic...mi-e mila de ei...
ce inima au cate unii  ...
|
 |
|
madalina wrote:am 11 pui de guppy........
si eu sunt tot o incepatoare...sa-ti traiasca puii de guppy....si aveam intr-un acvariu de 70l un caras, un gouarami blue, 2 broscute testoase, 2 cory, 9 guppy, 2 pui de somn si un sanitar din ala urat..
am pus broscutele intrun alt acvariu si am pastrat doar guppy si cory...
eu am puii de guppy de aproape 3 luni cu cei de 2 intr-o maternitate si puii de 2 saptamani in alta. la aproape 3 luni sunt destul de mari ...cred ca am sa-i pun cu batranii...la pui le dau mancare speciala, vezi in galeria mea ca am foto...cam la o luna femela naste pui....bafta! eu sunt incantata...daca se inmultesc in ritmul asta cred ca nu am sa mai fiu foarte mult....
|
 |
|
am fost 2 saptamani acasa( in romania) si am lasat pe cineva sa se ocupe de animalute... ca am cam multe...si am gasit dezastru...mia aruncat 2 pui de somn si un gourami blue in lac afara..nu cred ca mai sunt vii. mi s'a imbolnavit o broscuta, au murit 3 pui de papagali, 5 pui de gaina....nu mai zic ...nu ca sunt eu mare cunoscatoare dar sa faci asa ceva unor nevinovate animale...
acum schim o galeata de apa la 2 zile si tot e murdara..
vroiam sa fac curat (sa pun si eu plante sa arate si acvariul meu frumos) cand m'am intors in acvariul mare... dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ....asta e si motivul pentru care am pus pe celalalt la ciclat...(cand l-am mostenit era plin de chestii din plastic si nici eu nu stiam mare lucru despre pesti)
cred ca am sa las sa vad ce se intampla cu icrele si apoi..daca nu se intampla nimic ma apuc de treaba
|
 |
|
am vrut sa schimb decorul, sa pun plantute etc...intre timp pusesem un alt ,,acvariu,, din plastic la ciclat de vreo 40 l. in acvariul mare de 70l erau 7 guppy (2 baieti si restul fete), 2 maternitati cu puii de guppy si 2 cory unul mai mare si unul mai mic(.. fata si baiat cred...)ieri cand m'am intors de la munca erau depuse prin tot acvariul icre si guppy fericiti nevoie mare le mancau ... ce festin pe ei!  ... am prin guppy i-am dat in acvariul surogat si am lasat numai corry si maternitatile. ...erau in jur de 100 de oua....azi de dimineata erau mancate jumatate din ele....chinuie-te sa prinzi cory si pune-i cu guppy...acum ce sa fac? apa e murdara, are si alge... sa mai astept...credeti ca ies puiti? sau sa spal si sa plantez acvariul mare? 
|
 |
|
multumesc dolly doar ca e prima data cand am pui de guppy si imi e drag de ei. sper sa nu imi para rau ca iam oprit
|
 |
|
au inceput sa moara puii de guppy(o luna jumatate) de 3 zile din 12 au ramas 5. ceilalti de 2 saptamani nu au patit nimic. ce e de facut?
|
 |
|
de cand tin legatura cu voi am si puiuti de pesti si nici nu a mi-a murit vreunul. acum sunt fericita pot sa spun ca incep sa invat sa-i ingrijesc.
multumesc mult .
|
 |
|
multumesc mult pentru sfaturi. ma gandesc si la varianta de ai muta pe cei mari in un acvariu surogat (20 l).sincer la inceputul lui dec i-am dat drumul (sa se cicleze fara pesti)dar am plecat ,am lasat pe cineva si a pus tot borcanul de manacare , nu i-a lasat nici lumina ,nici caldura ca avea un miros de numai spun .asa ca am aruncat apa si am pus din nou. au trecut abia cateva zile si nu e inca ciclat. dar daca iau apa din acvariul mare(80/30/30) si amestec cu cealalta in o saptamana as putea sa ajung la 50%. mai trebuie sa astept cele 3 saptamani?
|
 |
|
nu mamele vreau sa le pun ci pe pui cei noi langa cei vechi. mamele sunt deja in sala de nasteri. daca ii las jos sub gratar ii mananca asa cum au facut si cu ceilalti.
am pus foto in galerie. asta era problema. mi-a trebuit mult pana cand am inteles
Disk quota exceeded
You have a space quota of 32768K, your files currently use 31842K, adding this file would make you exceed your quota.
in auxiliare am toate pentru pesti. ar mai trebui sa cumpar ceva?
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13697
trebuie sa mai cumpar o sala nasteri pentru puii noi?
|
 |
|
am observat ca 4 femele guppy au burtica cam mare daca fac alti puisori pot sa-i pun impreuna cu cei nascuti in 10 decembrie? au crescut un pic dar nu sunt chiar atat de mari.
|
 |
|
sarbatori fericite tuturor
|
 |
|
multumesc. o sa va tin la curent
|
 |
|
asa am sa fac.