[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darser
Forum Index » Profile for darser » Messages posted by darser
Asa e dispus economicul in capac , deci lumina ii centrata mai mult pe o parte , ma tot gandesc cum as-i putea adapta capacul pentru un neon . Asta e lumina de la 6500k, 15w.
stefanp, un impediment major ar fi acesta (Attachments)
Din ce am vazut, AquaZonic de 11 W ii pentru prinderea pe sticla acvariului , nu incape in spatiul din capac prevazut pentru iluminat (la drept vorbind ......are si un pret .....piperat).Deocamdata sunt cu 15w economic 6500k ,aprindere initiala slaba si la incalzire iluminat maxim , nu mai stiu daca de nou facea asa dar, zic eu ca ii mai bine si pentru pesti asa .
Scuze pentru ,,economizor"(economic ....economizor)
marius67 sper ca nu ramai suparat ever , in fond pot posta si mai putin stralucitii in gramatica limbii Romane , nu?(binenteles pot fi si corectati).
darser wrote:Imi puteti spune care e diferenta dintr-un economizor 2700K si 6500k ?si care e mai benefic pentru plante?
Intresant la 15w 6500K ca se aprinde cu o lumina aproape inexistenta si pe parcurs se lumineaza complet , celelalte economizoare se luminau instantaneu . In concluzie 15 w ar fi mai bun si pentru-ca nu streseaza pesti prin lumina instanta.
Imi puteti spune care e diferenta dintr-un economizor 2700K si 6500k ?si care e mai benefic pentru plante?
darser wrote:Si daca pun si JBL FERROPOL 24 pe langa Easy Carbo?
. Am luat PlantaMin .
Si daca pun si JBL FERROPOL 24 pe langa Easy Carbo?
teddy2k ,punand doua economizoare de 5 w ,rezulta doua dulii , deci lateralele tot vor fi in penumbra nu?eventual sa vad daca nu gasesc un neon de 20 cm cu tot cu suport ,gen alea de la iesirile de urgenta sau ceva in genul (asta ,attasment),pana atunci ce imi recomanzi concret? 20w,18w,15w , 11w toate le am .Acum studiind mai bine economizoarele am observat ceva ,,important" zic eu . Economizoarele de 20w, 18w sunt warm white de 2700K , ala de 11w cu care a venit dotat acvariul ii un T3 2700K si ala de 15w de il am de ceva ani ii de 6500k . La inceputul discutiilor am vazut ca imi era recomandat Osram de 6500K , in concluzie uzatul meu de 15w-6500w ii cel mai indicat?astept cu ele la indemana , multumesc anticipat
teddy2k daca pun un economizor de 15w (ar fi cam 0,6w/litru ,plantele se vor descurca?acum am unul de 18w si Elodea se prapadeste (frunze transparente, ingalbenite si portiuni maro pe tulpina ),celelalte nu pare sa fie afectate desi la drept vorbind economizorul lumineaza mai puternic intr-o parte (in cealalta ii dulia).
Din pacate lumina nu o pot muta (economizor in capac) , economizorul este de 18w sa am 0,72w/litru.Capacul era dotat cu un economizor de 11w dar l-am schimbat in urma unor discutii la sectiunea (iluminat acvariu).Neon de 20 cm sa pot inlocui economizorul nu am gasit.
Egeria imi face figuri (cica planta rezistenta) , are frunzele transparente si se ingalbeneste . Ar merge mai bine neplantata?, cat Easy Carbo imi recomandati sa pun la 25 l si frecventa?(acum pun o doza de 0,5ml pe zi), multumesc.
Salut , dupa plantare unele plante, au tendinta de a iesi din substrat din diverse motive ;filtrarea substratului , prinderea pestilor ,tunderea sau pur si simplu vrei sa mai muti cate una, in ce interval de timp poti sa le muti?,replantezi?sa le impingi la loc in substrat?
Dupa schimbarea economizorului ,intampin alta problema , s-a deformat capacul acvariului datorita caldurii degajate (se pare ca 20w degaja prea multa caldura) , aveti vre-o idee ? si deabia il lasasem sa functioneze 2 ore.
Zicala ( socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ) am luat un Omega de 18 w warm white 2700k, deci nu am nici 0,4/litru, nici 1w/litru , am cat a zis Alex89 ;0,72/litru , sa vedem ce va fi.Si implicit cred ca va creste si temperatura in capac , sper sa nu se topeasca (prost gandit fara un pic de aerisire ).
In final ,Osram865 de 20 w sa fie , sper sa nu ma napadeasca algele numai cu Easy Carbo .stefanp( economizorul ii neonul cu dulie ,in mare nu cred ca gresesc) , in cazul de fara acvariul are unul de la Rohs 11w.
Plante:Elodea Densa,Echinodorus Bleheri,Althernat Reineckii,Microsorium pteropus,Ceratopteris .Recomandari pentru economizor? Rohs , Osram, Philips si am vazut ca sunt diferite cifre dupa , gen; Osram 22-940, Osram 32-930, Osram 72-965, Philips TLD 965, Philips TLD 950, Philips TLD 865, Philips TLD 840.
Ca fertilizant folosesc Easy Life Carbo (0,5 ml pe zi ) , aditie de CO2 nu . Am urmarit sa iau plante easy special sa evit aditia de co2.
Iti multumesc Alex89 , pentru alte intrebari , sigur revin ( mai ales ca referitor la plante nu am fost lamurit).
Alex89 un economizor de 20 w ii bun?iluminatul poate fi fractionat> ex 4 ore dimineata 4 ore seara? referitor la plante , ceva?

Forum Index » Profile for darser » Messages posted by darser
Go to: