Message |
|
darser wrote:Am pus un neon de la Moon Light T8 6500k, sper sa fie ok, am mai facut si un resetup punand JBL Aquabasis Plus , Easy Carbo 0,5ml zilnic si Planta Min 5ml saptamanal(la reimprospatarea apei). Intre timp am pierdut Althernat Reinckii si Echinodorisul (unele frunze )are pete negre , prosperele sunt Ceratopteris,Microsorium,Java Moss si in final si-a revenit si Elodea.
Imi puteti spune ce probleme sa aiba plantele? si Ceratopteris da frunze noi , dar cele vechi devin transparente si se dezintegreaza cei drept imi da pui pe ele(lastari noi), microsoriumul are parti uscate (pete negre )va multumesc anticipat.
|
 |
|
Am pus un neon de la Moon Light T8 6500k, sper sa fie ok, am mai facut si un resetup punand JBL Aquabasis Plus , Easy Carbo 0,5ml zilnic si Planta Min 5ml saptamanal(la reimprospatarea apei). Intre timp am pierdut Althernat Reinckii si Echinodorisul (unele frunze )are pete negre , prosperele sunt Ceratopteris,Microsorium,Java Moss si in final si-a revenit si Elodea.
|
 |
|
Asa arata fara aditie de CO2? nu imi vine sa cred ..... frumos avariu .
|
 |
|
Althernatea , sa prapadit , ia tot cazut frunzele si cate i-au ramas sunt cu pete
|
 |
|
denes , poti sa imi spui reteta pe care ai folosit-o si partea hardware? (2 robineti ,2 sticle.......etc )cam cat tine .Am vazut si filmuletul dar cam rau se vede , multumesc anticipat.
|
 |
|
Pentru nano 25l brut se pot folosi cantitati mai mici? (sticle 0,5, indegriente aferente sticlelor... etc) 1 bula la 2-3 sec ?
|
 |
|
catalos , acum am terminat de pus substratul Jbl Aquabasic Plus si pot sa iti spun ca apa ii ok , impuritatile din ea se datoreaza refolosirii acesteia in proportie de 80%. Citind mai atent postul tau am vazut ca la plantare replantare ziceai de tulburare.
stefanp , dupa golirea acvariului am pus substratul fertilizant si pot sa iti spun ca 100% nu era pentru 100litri , eu la-m folosit pe tot in acvariul meu si in fata avea vreo 3 cm grosime si in spate 6 cm . Atasez si o poza la cald , deci cu apa cam tulbure. PS la afacerea asta am pierdut un xifo care a sarit din acvariu si inca nu l-am gasit. 
|
 |
|
Pentru substratul acesta , resetup scrie pe acvariu.
|
 |
|
opincarul wrote:pentru acvariul tau e arhisuficienta punga de 2,5l. sa—l intinzi uniform pe fundul acvariului.
Il pun tot? poi zice ca ii pentru un acvariu de 100l.
|
 |
|
opincarul wrote:manado e pietris, este inert. aquabasis este o turba.
am luat JBL AquaBasis Plus 2.5l , zice ca ii pentru acvariu de 100 l deci imi va ajunge mult si bine.Tot 2 cm se aseaja pe fundul acvariului?
|
 |
|
Ca alternativa MANADO 3 L ar fi bun? (in caz ca nu gasesc aquabasis)
|
 |
|
Dupa calcule mai trebuie sa bag 3 kg de substrat, daca tot bag imi puteti recomanda 3 l de substrat fertilizant?(pret decent )
|
 |
|
Salut ,cum se calculeaza grosimea substratului ? la acvariul meu de 25l brut cat pietris am nevoie?mentionez ca am pus 4kg dar in partea din fata unde ii mai subtire plantele stau firav in el(la schimbul de apa cand aspir substratul si le ating , ies din substrat).
|
 |
|
Ii frumos , Dragos Matei dar eu nu am posibilitatea sa pun neonul din cauza capacului , si a acvariului care se afla in dulap.Vezi attachment (stefanp, un impediment major ar fi acesta (Attachments)mai sus.
|
 |
|
Salut , uite o radacina de mesteacan (curatata de coaja ,taiate partile subtiri ,fiarta 4 ore in saramura,scufundata in apa cu albastru de metilen 2 zile cu o piatra pe ea ) spre norocul meu dupa toate acestea nu pluteste si nu a schimbat culoarea apei ) succes cu a ta .
|
 |
|
Asa ceva ar merge? care sunt riscurile? stropii de apa nu il vor afecta?(cine a facut dispozitivul zice ca ii ok ) voi ce ziceti?multumesc .
|
 |
|
darser wrote:Dar de neoanene auto ce spuneti? vad ca sunt diverse culori , rezistente la apa si sunt si diferite dimensiuni , nu ar merge asemenea neon in nano acvariul meu?banda cu leduri pentru exterior ETC , sunt deschis la sugestii.
neoanele fara protectie fata de apa sunt sensibile la stropire? (pusca , crapa , ceva?)
|
 |
|
Dar de neoanene auto ce spuneti? vad ca sunt diverse culori , rezistente la apa si sunt si diferite dimensiuni , nu ar merge asemenea neon in nano acvariul meu?banda cu leduri pentru exterior ETC , sunt deschis la sugestii.
|
 |
|
darser wrote:Daca adaptez neonul de mai sus in capac ? il prind pur si simplu in interior si are doar 28 cm cu tot cu suport , prinderea .... alta problema , nu ar fi estetic sa il gauresc.
. Cum tot imi bateam capul cu iluminatul , am vazut pe internet si optiunea (banda led cu protectie pentru exterior) , ca optiune suplimentara la economicul actual ar fi viabil?
|
 |
|
Daca adaptez neonul de mai sus in capac ? il prind pur si simplu in interior si are doar 28 cm cu tot cu suport , prinderea .... alta problema , nu ar fi estetic sa il gauresc.
|
 |
|