[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Ele sunt dimabile, vin cu dimmer manual eu cred ca iti trebuie 2, oricum fata de neoane ca si life time nu se compara.

Zic sa-le caut I pe Aliexpress.
Uite cum cresc plantele cu chihiros la care poti folosi Tc 420 controller

www.ukaps.org/forum/threads/crystal-mountain.42683/
Multumesc Gabriel.
Eu tot Dennerle scaper's am, dar in perioada de ciclare ca si Ada elimina amoniac, si cum apa din retea e plina de silicat in cazul meu ciclarea substratului e un calvar
Voi ce ati folosi?

Tropica Aquarium Soil https://www.aquasabi.com/aquascaping/substrate/soil/tropica-aquarium-soil

Cal Aqua Labs Black Earth Premium https://www.aquasabi.com/aquascaping/substrate/soil/cal-aqua-labs-black-earth-premium

GlasGarten Environment Aquarium Soil https://www.aquasabi.com/aquascaping/substrate/soil/glasgarten-environment-aquarium-soil

Dennerle Scaper's Soil https://www.aquasabi.com/aquascaping/substrate/soil/dennerle-scaper-s-soil

JBL ProScape PlantSoil Black https://www.aquasabi.com/aquascaping/substrate/soil/jbl-proscape-plantsoil-brown

ADA Aqua Soil Amazonia https://www.aquasabi.com/aquascaping/substrate/soil/ada-aqua-soil-amazonia
Ce pestisori sunt astia Rodo ?

Pseudomugil Gertrudae.

Foarte fain setup-ul.

Multumesc

Nu ma pricep la scape-uri si nu vreau sa deranjez insa am observat ceva asa ca intreb (ca tot romanul bagator de seama ):
langa penultima crenguta subtire din partea dreapta, e una mica firava ... asta mica nu ar trebui mutata in spatele ultimei ?

Alea sunt impreuna iar daca o tai e prea scurta si nu o pot folosi, asa ca am lasat-o acolo

de asemenea, intre acea penultima crenguta subtire si creanga de langa ea ai incercat sa mai introduci o crenguta care sa fie jumatate din grosimea crengii ?
oare dc ai mai pune in stanga si dreapta , in fund de tot, inca 1-2 crengute mici de tot, ar fi prea exagerat efectul ?

Nu ar fi exagerat, chiar vreau sa mai introduc ceva crengi dar il las deocamdata, acum principala mea grija este sa am echilibru in bazin, sa indesesc plantele dupa care pot sa fac adaugiri de hardscape in bazin.

o zi buna si tie.
Urmaresc cu drag postarile de pe topic! Imi place evolutia aranjamentelor, dar parca mi-e mai drag acvariul englezesc!

Iti multumim, e doar o iluzie optica, pe Silviu nu-l ajuta telefonul, acvariul il are la serviciu si ii e mult mai greu sa care camera dupa el.
Silviu a facut o alegere mult mai buna a plantelor decat mine, ale lui stau drepte iar la mine majoritatea se pun capra .
A 4a saptamana, totul merge bine, am tuns si replantat pentru prima data.
Am ceva staghorn semn ca saptamana viitoare trebuie sa spal filtrele. Am introdus ceva Red Cherry Si 6 Amano.

image

image

image

Nu este o poza prea reusita dar imi sunt dragi rau, trebuie sa i-au neaparat si Werneri.

image
Toate pozele pe care le fac le fac cu telefonul dece? pentru ca nu am prea mult timp sa stau sa sa montez trepied, sa stau sa fac setari la aparat, si nici prea multe cunostinte in materie nu am.

poza cu telefonul (niciodata nu am editat pozele doar taiat)

image

Nimic nou deocamdata, plantele cresc incet, ma gandesc sa scot rotale-le si sa le inlocuiesc cu altea plante.

image

image

image

image

image

image
Ia incearca nea Dane.
Cu cea mai mare placere, doar apucate de el usor usor.
Asa este nea Dane ai dreptate, ii cer scuze lu' Silviu pentru abaterea de la subiect.
E un fundal in genul light screen-ului de la ADA?

Da, un panou de leduri si folie.

Prea tare reflexia! Felicitari!

Multumesc, aceste reflexii au devenit o moda.

La trei saptamani de la restart acvariu arata bine, plantele cresc frumos, sunt ceva urme firave de alge, diatome, dar nu sunt o problema.
Sa evit problemele cu diatomele care pentru mine sunt o povara am facut schimb de apa 50% zilnic 1 prima sapatamana
50% din 2 in 2 zile in a 2a saptamana
50% din 3 in 3 zile in a 3a saptamana si am sa continui cu schimb din 2 in 2 inca vreo 2 saptamani

image

image

image

iar despre leduri si cele necesare construiri unei lampi si tot aici daca citesti vei intelege dece lumina este cea mai importanta mai importanta decat CO2-ul.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27602.page
Salut , hai ca va spun parerea mea , incercata de mine pe propria piele timp de 3 ani , daca vreti sa incercati bine , daca nu , atunci si asa-i bine

set up-ul tau are 3 ani de zile, in acesti 3 ani nu ai schimbat nimic la el in afara fertilizantilor si probabil al lumini.
cum am explicat si in topicul lui Boby, fertilizanti nu sunt la fel, nu stiu cum ai inteles tu acest lucru dar pana la urma ai ajuns sa-ti combini singur sarurile, sa vedem ce o sa faci cand va fi interzis Kno3-ul spre vanzare ca sare (praf).

Am in acvariu urmatoarele voalori NO3 intre 10-15 ppm , PO4 cam 1.0 ppm si Fier undeva intre 0.2-0.3 ppm (am incercat si 0.5 dar nu am vazut nici o diferenta)
,

nu ai ce diferente sa vezi la 0.6-0.7 w/l si nu are rost sa dozezi 0.5ppm ca chiar nu ai cum sa obtii mai mult cu acea cantitate de lumina.

ca sa vezi diferente mai baga un tub, redu no3 pana spre 5 si po4 0,25 si baga potasium, si fier si atunci vei vedea diferente, tu ai schimbat fertilizanti si urmat sfaturile producatorului ce altceva puteai face sa intelegi tu ce e diferit.
indiferent ce fertilizare vei folosi nu o sa poti cere mai mult de la plantele tale pentru ca nu ai lumina necesara sa poti face comparatii.

LED-urile bune sunt scumpe , peste 1500 Lei o lampa ptr un acvariu de 80 litri , ce fac unii rau cu lumina ? isi cumpara LED-uri tari fara sa-si dea seama cat rau fac cu lumina puternica.

Orice lampa led la pretul ala este dimabila.

Lumina puternica doar creaza probleme , alge , dezechilibre ....etc

Nu in toate cazurile, toate au un rost si un sens.

Eu unul nu trec pe LED-uri ptr simplul fapt ca daca nu ai PAR metru nu stii cata lumina bagi cel putin daca mi-as lua LED-uri mi-as lua dimabile .

Ai vrut sa cumperi sau sa-ti faci una si nu ai gasit specificatiile/review-uri despre lampi sau leduri?

ca tot te invarti pe UKAPS

https://www.ukaps.org/forum/threads/ada-wasmas-zetlight-twinstar-chihiros-led-par-data-the-power-of-light.43178/

iar despre leduri si cele necesare construiri unei lampi si tot aici daca citesti vei intelege dece lumina este cea mai importanta mai importanta decat CO2-ul.

CO2-ul creste plantele nu lumina puternica .Ideea este ca daca nu ai co2 destul ai numa probleme , poti sa fertilizezi cu ce vrei tu ca nu o sa-ti dispara problemele .
Asadar daca nu cresc plantele nu fertilizantii sunt de vina , ci co2-ul

Eronat, din orice punct de vedere, lumina dezvolta celula, celelalte elemente sunt secundare.

In ordinea cerintelor plantelor, dupa efectul limitativ asupra cresterii acestora, indiferent daca sunt crescute emers sau submers, avem :

1. Apa (aici stam bine, insa poate fi o discutie legata de compozitia apei)
2. Lumina (fara de care nu exista fotosinteza decit in cazuri foarte izolate)
3. Temperatura (plantele cresc bine intr-o plaja curinsa intre 15 si 35 de grade; in afara acesteia, la extreme, cresterea se diminueaza pina dispare)
4. CO2 (fara de care nu poate fi realizat procesul de biosinteza din cadrul fotosintezei decit iarasi in cazuri foarte special)
5. Minerale (a se citi fertilizare)

Nu e ordinea corecta
1 lumina (nimic nu poate evolua fara lumina) iar restul este relativ
2 apa sunt plante care pot supravietui fara apa
3 co2 sunt plante care supravietuiesc fara co2
4 temperatura sunt plante care se dezvolta si supravituiesc la temperaturi mai ridicate
5 minerale sunt plante care se dezvolta si supravietuiesc fara cantitati mari de minerale.

Deci, eu cred ca sunt nebun si traiesc degeaba dupa ce Silviu a scris 9 pagini citit, documentat pe brinci, muncite, coate rupte a-ti ajuns la concluzia ca :

Skija: CO2-ul este cel mai important ( mai ai de cheltuit bani si experimentat)

Silviu: Apa este primul element. ( mai ai de citit si de scris sau reciteste tot ce ai scris).
Si daca a fost luni, acum e deja marti

image

image

image

image

image

image

image

Daca totul merge ok nu baga, bagand co2 trebuie sa fertilizezi.
Foarte frumos, tot fara fertilizare?
Foarte frumos Flaviu.

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: