Message |
|
Buna.
As dori sa cumpar aproximativ 10kg sau mai mult de piatra Vie.Daca are cineva astept pm.
Multumesc
|
 |
|
salut din nou.
as avea si eu o intrebare legat de compatibilitate intre pesti.am fost acu cateva zile la debrecen si am vazut ceva languste acolo(nu stiu de care nu stiu ce fel dar mi-au placut)si nu stiu daca merge cu carasii pe care ii am eu.stie cineva?
in rest cu acvariul totul e ok pana acuma si sper sa ramana asa in continuare.
|
 |
|
in secunda asta am testat ph-ul apei.Mi-a dat o valoare de 7,5-8.pe prospect scrie ca pana la 8,5 e ok.ce ziceti?intr-adevar e ok?
|
 |
|
Si o intrbare care nu im da pace.Daca am bagat pestii se opreste ciclarea acvariului sau continua mai departe?
|
 |
|
Sunt in a 9-a zii de cand am inceput si totul pare sa fie ok.apa e limpede ca cristalul iar pestii nu primesc multa mancare.in legatura cu tradusul nu e nevoie(mersi)pt ca stiu perfect scrie si citi maghiara.iar tot ce cumpar cumpar din Debrecen din Ungaria fiin la 60 km distanta de Oradea.e acolo un magazin super dotat.
|
 |
|
Am uitat!!Cum pastrez un echilibru intre lumina,CO2 si fertilizanti?Schimb regulat apa?sau cum?
|
 |
|
Da da acvariul l-am ciclat.Timp de o sapt am bagat mancare cat imi inchepea intre 2 degete.Si dupa cum am citit tot pe aici pe undeva mancarea i-am dat drumul in apropierea filtrului ca bacteriile sa se traga mai usor in filtru.Normal procesul de ciclare trebuia sa dureze mai mult dar nu am mai avut rabdare.
|
 |
|
In primul rand as vrea sa salut pe toata lumea de pe acest forum minunat.Ma numesc Andrei si sunt din Oradea.De curand mi-am cumparat un acvariu Aquael 110l cu :Filtru intern Resun 1200l,pompa aer,am 2 neoane TL-D 18w Philips,am mai cumparat Algumin de la Tetra,aquavital conditioner,pt plante ceva unguresc Neptun.In acvariu am asa:-ceva plante din pacate nu stiu cum se numesc,dar un prieten si vanzatorul a zis ca merge cu carasii(is 3 tipuri)cand voi face poze o sa le arat.Am inceput cu inceputul dupa cum am citit pe forum(zii,noapte)am bagat apa,aqua safe,acti bactol si peste o sapt am bagat si pestii.Stiu ca e cam devreme.Stiu,dar nerabdarea!Am 2 carasi aurii 2 sanitari albi,3 tot ceva sanitari care mananca alge,si inca 1 tot din familia sanitarilor,dar pe ala aproape niciodata nu il vad,numai noaptea.
OK.Intebarea ar fii azi am bagat un pic de Algumin ca asa am auzit ca previne aparitia algelor.Am facut bine??Acuma ca acvariul e nou cam dupa cat timp sa schimb prima oara apa?Sper ca nu am plictisit pe nimeni.
Va multumesc
|
 |
|