Dupa o luna jumatate, inca un update
M-am reglat cu curatenia, si hranitul acvariului:
a) Zilnic primeste o rotatie de la un Eheim Automated Feeder (setat pe deschiderea cea mai mica) de flakes diverse tipuri amestecate cu ZoPlan si CoralActiv
b) Odata pe saptamana adaug Liquizell
c) De doua ori pe saptamana dau un cub de mancare.
d) Cand consider (de obicei de 3 ori pe sapt in medie) mai dau eu o lingurita mica de ZoPlan sau CoralActiv sau Coral-V-Power (dimineata cand incep sa se deschida anumiti corali).
e) in weekend un batch consistent de naupli de artemia.
Pana acum totul e ok insa s-ar putea si mai bine. Nu-mi dau seama de ce totusi Zoas nu vor s-o ia din loc. Ori e lumina prea slaba, ori ceva se intampla, nu le vad raspandindu-se asa cum as vrea. Am 3-4 animalute care cresc serios:
a) Star Polyps -> e pus fix sub lampa, in curent maxim (si se pare ca ii place asta) prin urmare, creste.
b) Keniya Tree Coral -> la fel, aproape de lampa, curent puternic.
c) Discosoma.
d) feather dusters - viermisorii astia sunt PESTE tot. Chiar pot considera ca am o invazie de ei - insa nu par fi omorati decat de un peste pe care nu-l pot tine intr-un acvariu asa mic. Uf.
Insa Ricordea si Zoas - nu vor sa o ia din loc de nici un fel. Ricordeea a avut parte de mai toate zonele din acvariu, insa s-a facut mica mica, si 2 palarii cate am avut, le-am gasit stranse intr-un loc sub 5-6mm diametru facute, nu stiu daca or sa-si mai revina.
Zoas din nou, nu se lipeasc de nimic, urcinul le purta de colo colo si le-am lasat raspandite pe unde au avut noroc. Insa apar alge verzi pe ele, nu se mai deschid apoi, si e cam dureros. Am gasit un link aici:
http://www.nano-reef.com/topic/238352-zoa-algae-treatment/ unde se discuta despre un tratament cu peroxid unde colonia e introdusa in asa ceva 5 minute. Cred ca o sa aplic asta maine seara.
Cateva poze:
Invazia de feather dusters, apoi in dreapta Elegance Coral, fixat intr-o zona luminoasa dar curent slab - acum este strans deoarece l-am pozat dupa inserate (am aprins lumina sa fac poze):
Star Polips + Kenya Tree:
Ceva alge la crescut + Fire Shrimpul :
Apoi, ultimile trei, dedicate Mandarinului:
Am lasat apoi moonlight-ul sa-si revina la valorile prestabilite si cam asa arata:
Am folosit prima data sare Reef Crystals / Aquarium Systems. De doua ori mai ieftina decat Dennerle Salt, dar dupa 3 zile de la deschis punga s-a facut tun. Si se dizolva si mai greu si raman bucatele pe fund (Dennerle nu face asta). Dar sa vedem, dupa vreo luna, cum or sa stea lucrurile.
In plan ar fi acum sa obtin un frag de star polip si sa il mut in acvariul celalalt de 10L.