| Message |
|
|
|
Nu prea mai sunt pe stoc, mai sunt midday si atat. As vrea sa acopar o plaja mai mare de spectru. Acum am aquaflora,super flora si midday. Pacat ca nu se mai importa, am vazut ca nici cei de la green nu au. Nu ramane decat sa apelam la cunostinte/prieteni .
|
 |
|
|
Multumesc de apreciere. O sa incerc si ceva poze cu floricele, dar taletul meu lasa de dorit la pozat  . Poza asta mi-a facut-o un prieten, satul sa vada urateniile mele  ).
As vrea sa schimb tuburile, aveti vreo idee de unde mai gasim ceva giesseman t5/39w super flora, aquaflora, midday?
|
 |
|
|
|
Am mai facut modificari, am renuntat la sumatrani si am mutat nanacarele in bazinul mare. L-am tuns zdravan, sa fac loc la monstrii, care stau pititi deocamdata. Referitor la noile bucephalandre, le-am pierdut prin bazin deja, mai recunosc doar 2.
|
 |
|
|
A facut economie la apa  , s-a gandit ca poate i-au mai ramas resturi de bacterii si sa nu omoare mortu'.
|
 |
|
|
|
Material de mare calitate care pe viitor iti va face probleme? Ce dreac, eu nu te inteleg. Stiu ca se foloseste in substrat, ca baza, diverse materiale, chiar si substrat pro,etc, pentru o colonizare cat mai buna, cu o pompa de apa la baza sau nu , etc. Dar suprafiltrarea, ma depaseste, crezi ca iti va scoate tot no3 din bazin sau care e faza?
Carbunele ala e interesant, atata timp ai si ceva teste de care te tii in timp, sa vezi ce /daca beneficii aduce. Interesanta optiune ta de a-l folosi, fara a sti concret ce beneficii aduce. Depinde si daca te-ai gandit sa fie un proiect de durata sau nu, dupa exprimarea ta pare ca da.
|
 |
|
|
|
Foloseste un lighean, o caserola sa ai loc. Tii planta de radacini si o scufunzi în spirt 2,3 secunde. Apoi imediat o pui pu?in la jet de apa, dupa care o scufunzi intr-o galeata cu apa, cateva minute. Mor cam toate algele. Nu stiu de gda, dar probabil e eficient si pentru ea.
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce fumezi, dar clar vreau si eu. Bazinul este super. Imi place tare mult bacopa aia rosie. Ma uitam zilele aste la un concurs cu bazine mici, prin juriu era si oliver k. Cica mult mai bine, daca folosesti plaje mai largi, sa folosesti pietris de culoare inchisa, pentru a evita stresul pestilor si contrast...
|
 |
|
|
 Le-am incurcalit  ) Dragon e aia cu gauri, plina de namol. Nici pe alea nu le sufar, e una de vreo 15 kg in bazinul de 650, ce a iesit die ea  . Bine ca are Dan reflexe rapide si a corectat.
|
 |
|
|
|
În functie de plantele pe care le alegi, alegi si pietrele. Dragon stone cam ridica kh' ul, unele plante nu prea apreciaza asta. Oricum, poti cere detalii la magazinul de unde faci achizitia, marea majoritate iti fac si teste la apa daca ai nevoie.
|
 |
|
|
Bine ai revenit. Frumoasa tara cu fete frumoase, din Polonia, Lituania....
Ar fi indicat sa prezinti bazinul in alt topic, sa discutam mai pe indelete. Spor si payslip cat mai mare  .
|
 |
|
|
|
Da, se reduce debitul. Eu am renuntat la prefiltru si am pus inca un extern. Acelasi lucru vreau sa fac la toate bazinele, 2 canistre externe. Pentru ca spatiul e mic, nu are loc o canistra normala, ma gandeam sa incerc ceva mai ingust, de la oase.
|
 |
|
|
|
Radacinile tind sa se duca in substrat, se ancoreaza acolo si va creste mai rapid. Le poti si taia, dar eu prefer sa le las, maschez cu alta planta radacinile.
|
 |
|
|
|
Pai hai sa ma bag si eu. Spirt, 2,3 secunde, efect garantat. Sau o lingurita de sare de lamaie, dizolvata intr - o cana si jumatate de apa. Astept un bazin cu bba sa experimentez varianta asta.
|
 |
|
|
|
Hai ca nu arata rau, chiar arata bine bazinul. Lasa ca scapi tu si de bba, la reset. Daca merg plantele bine, aia e important, sa consume ele cat mai mult.
|
 |
|
|
|
Ca o completare, multi crescatori cicleaza bazinul cam 2 luni, folosesc apa de ozmoza remineralizata, pe specificul caridinei pe care o vor adauga in bazin. Multi nici nu acopera tot fundul cu substrat. Te ai orientat spre anumite caridine?
|
 |
|
|
|
Loc au, dar nu e indicat. Crevetii sunt singurii care se incadreaza in bazinul ala de care zici.
|
 |
|
|
|
@parradox. Nu e chiar asa, eu am 3 filtre de la 2000 la 1000 interne+sump, la cubul de 45/45/50. Tot am mizerie pe anubias, pe fund, grupa mare. Scot o tona de rahat mereu. Depinde ?i de ce ai în bazin, al meu e plin de anubias, bucephalandre,microsorum lemne,fara substrat. Pesti mari, mizerie multa. Mananca nanacarele, botia si ancistrusii destul, deci mizerie la greu.
|
 |
|
|
|
Vand un pachet de plante, provine din bazinul mare. Didiplis, rotale, sagitaria, ludwigia, bacopa, etc. Pret 80 lei fara transport.
|
 |
|
|
|
Nasoala faza cu magnetul. O patesc si eu la magnetul de geamuri de la tunze, foarte puternic. Eu il desfac prin rasucire, altfel e f greu.
|
 |
|
|
|
Ce sa zic, sper sa scapi de problema asa cum iti doresti. Daca vrei la un moment dat sa faci cum am zis, sa stii ca eu fac asta de ani de zile, la diverse bazine, nu m-a dezamagit niciodata.
|
 |
|
|