Message |
|
pe aparatele de filtrare cu ultraviolete se spune ca distrug sporii de alge si bacteriile.
intrebarea e urmatoarea: daca distrug bacteriile, nu omoara si bacteriile din filtrul extern? daca omoarea bacteriile din filtru, nu risc sa produc un dezechilibru in acvariu?
filtrarea cu ultraviolete se realizeaza continuu sau doar cand e nevoie (cand incep sa apara algele)
multumesc
|
 |
|
daca e oto, inclin sa cred ca e flexilis
|
 |
|
unul dintre pesti se vede (usor neclar) in prima poza, in partea dreapta, galben-maroniu.
Nu cred ca este de la pestii aceia: i-am avut si inainte si nu s-au atins de acele plante. Problemele au aparut la vreo cateva zile dupa ce am inlocuit o parte din buretii de filtru cu unii luati din hornbach pentru acvariu si taiati la dimensiune. Totusi, nu cred ca paote fi de la burete (ca doar nu era cinestie ce in el)
|
 |
|
pk-ul e in jur de 7
gh in jur de 5
|
 |
|
salutare tuturor
sunt nou pe aici desi nu chiar nou in ale acvaristicii, fara sa am totusi cine-stie-ce pretentii
am un acvariu de 80litri, 38 w neoeane (1 aqarelle de 18 w si un Sun Glo de 20w) + reflectoare, un filtru extern Fluval 204
pestii cred ca sunt in numar de 12-13: vreo 2 neoni (atata au mai ramas dintr-o serie de zece care s-a diminuat dea lungul vremii), 8-9 pesti maronii care nu stiu cum se cheama si un sanitar din acela care se fizeaza pe geam si curata algele.
Schimburile de apa sunt saptamanale (10-15 litri) in care pun 20-30 ml de Ferropol; acum vre-o 2 luni am pus si vreo 7 bilute de ingrasamant de la JBL
Care este problema: de vre-o 2 saptamani se intampla ceva cu plantele: incep sa se manance din ineriorul frunzei spre exterior. Acum stau in dubii:
- este o problema cu apa?
- problema este generata de sanitar(ntr-una din zile l-am vazut fixat pe una din frunzele acelea)?
Atasat pun 3 poze cu problema.
Va rog, daca stiti ce se intampla sau aveti idei in ce zona sa investighez, va rog sa imi spuneti.
Va multumesc
|
 |
|