[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petrutz2003
Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
ce materiale iti trebuiesc pt a construi unul si cum se face
a facut vineva surface extractor ?
ma poate ajuta si pe mine ?
mai am o nedumerire....la pH sunt mai multe scari de comparare, de la kh4 la kh 14 cu valori intre 6,4-7,6 pana la 6,9 la 8,1
eu pe care o folosesc ?
Inca nu am avut timp sa-l montez, dar ma preseaza gandul asta
Dupa ce termin reactivul din sticlute mai gasesc de cumparat? scump ? des de gasit in magazine ?
@ Radu U: e frumos in Iasi, nu e ca la mine in Roman...este un tren mai micut care merge prin oras, autobuze legate de stalpi, etc...., dar nu am gasit ce mi-am propus, Dupla .....tot pe JBL
@ CcC: merci pt sfat , dar am mai folosit Manado, ii stiu calitatile
asta e, mai foloseste cineva asa ceva?
Mi am cumparat un test permanent co2 plus ph de la jbl
Instructiunile in limba romana lasa de asteptat
Ma puteti lamuri cum se procedeaza cu el, cum se monteaza corect, poate cate ceva din experienta sau intamplarile voastre
Merci
Am fost "la oras", in Iasi , eu fiind din Roman
Nu am gasit Dupla si am umblat putin (mai toata ziua)
Am luat Aqua Basis Plus, pe care o sa-l pun cu Manado pe care deja il am dupa ce ii trag o clatire
CcC wrote:
petrutz2003 wrote:Nu mai da rezultate substratul, s-a cam epuizat. Am varianta Aquabasis + Manado. Acvariul este de 100l.
In viitor m-am gandit ca pot clati Manado si sa-l refolosesc, iar sub el sa pun un nou substrat.
Imi puteti recomanda un substrat, exclus aquabasis, nu pre am fost multumit de el

Ce te face sa crezi ca substratul tau s-a cam ... epuizat?

plantele nu mai merg, am tot schimbat locul plantelor si odata cu radacinile acestora am scos si aquabasis -ul de la fund, tulburand apa, plantele nu mai merg, plantele nu mai merg, plantele nu mai merg. Nu stiu cum sa reactivez substratul (daca se mai poate).
Am cercetat putin si cred ca o sa merg pe Dupla Ground cu Dupla Root. Pretul este foarte convenabil.
Nu am mai folosit aceste produse. Amestec Dupla Ground cu Dupla Root si deasupra pun Manado ?
Treaba sta asa: se pun pe fundu' acvariului doua treimi din cantitatea totala de Dupla Ground. Apoi se presara Dupla Root. Deasupra se pune restu' de o treime de Dupla Ground.----- am gasit, deci renunt la Manado
Nu mai da rezultate substratul, s-a cam epuizat. Am varianta Aquabasis + Manado. Acvariul este de 100l.
In viitor m-am gandit ca pot clati Manado si sa-l refolosesc, iar sub el sa pun un nou substrat.
Imi puteti recomanda un substrat, exclus aquabasis, nu pre am fost multumit de el
viulian wrote: Ok n-am exprimat clar ideea - vreau sa spun asa:

Apa de la robinet (inclusiv tratata) are un continut variat de substante (fata de cele din fertilizanti). Continut insuficient pentru o crestere bogata / rapida, dar macar sunt acolo. Plantele tale s-au descurcat in trecut.
Insa, crescand masa verde, acel 'putin' a devenit insuficient acum ... 'nu mai ajunge pentru toate'.

Tu faci sa sune ca aveai acvariul perfect - plantele cresteau, totul echilibrat - si esti surprins ca se intampla. Pai ?
Dpmdv acvariul a fost mereu la limita de a se dezechilibra.

Prin urmare, incercam sa recomand niste pastile care sa aduca un supliment mai bogat de substante (acelea pentru reactivat substratul) sau ceva gen JBL AquaDur menit celor care folosesc RO - toti zicem ca lipseste ceva .
Insa ce propun e la fel de generic ca si descrierea ta (3 poze neclare + lipsa parametrilor apei).

Si te rog sa nu o iei in nume de rau, dar o sa mai folosesc o metafora
Un bucatar bun isi gusta mancarea, caci la final poate fi prea tarziu s-o mai repare. Asa ar trebui si tu sa cunosti cativa parametri importanti ai apei, altfel ... te intrebi de ce ai iesit rau cand tu ai respectat reteta.
Nu stiu de ce nu folosesti teste, dar ar trebui pentru o opinie mai pertinenta (daca nu a mea, a altora mai priceputi).

Urmaresc in continuare topicul si am mai descoperit ceva: si eu folosesc Manado, sub am Aqua basis
Nu inteleg ce e cu JBL Aquadur, nu e strict pt ciclide ?
Scuze daca ma amestec in topicul altcuiva, dar avem aceeasi problema si sper ca datele furnizate ne noi sa duca la o solutie de rezolvare
viulian wrote:Am cautat pe google "plant stem rot aquarium" si cateva linkuri citite (de exemplu http://www.barrreport.com/showthread.php/3855-What-Causes-Stem-Rot ) spun ca de fapt e un mecanism de supravietuire - plantele se rup in 'speranta' ca vor ajunge in zone unde au ceea ce le trebuie.

Sfaturile generale indica sa maresti circulatia apei, sa te asiguri ca plantele nu sunt acoperite de altele - si ca au suficienta lumina.

M-ar mai interesa sa stiu daca ai GH mic (am intalnit la un moment dat ca apar deficiente de fier daca ai GH foarte mic si PH mai mare de 7) chiar daca fertilizezi cu asa ceva ..

ar fi bine daca asta ar fi, dar planta nu se rupe, se inegreste incepand cu varfurile si coboara spre radacina
ciudat ... ..si mai ciudat este ca faptul ca se intampla cam rar si nimeni pare sa nu stie ..... nici batranul google nu m-a putut lamuri
exact asta am patit si eu, initial la o specie, acum s-a extins la alta specie
bag: co2 bomba, feropol, easy carbo ....aceasi reteta de peste 12 luni, lumina aceasi, altceva la fel in ultimele 12 luni
nu-mi dau seama de factorul ce a dus aici. ma gandesc ca poate a expirat feropolul smilie sau au schimbat astia reteta drojdiei
sal
cresc mai mari de atat ?
florin27 wrote:Nu prea imi place substartul tau. Ce este? Eu am invatat de la un acvarist batran ca in acvariu se pune nisip de rau spalat in 3 ape, "nu mai mult". Numai asta folosesc. Il iau chiar de pe malul Argesului cand ma duc la tara. E bun si cel folosit la mortar, in constructii, e gata cernut. Arata bine si un strat de 4-5 cm este de mare ajutor pentru plantare. La fertilizanti am renuntat, foloseam planta min mai demult. Legat de estetica, prefer sa folosec mai putine specii de plante, e mai usor de echilibrat. Foloseste pietre mai mari, buturugi - lemnele obisnuite ancorate sunt bune, nu e nevoie sa dai multi bani pe buturugi "de firma". Pune plantele in jurul acestor structuri, creaza unele spatii libere.

Ai dreptate ca nu iti place substratul. De unde l-am luat ii spuneau... manado iar sub el am aquabasis de la jbl. Eu am incercat sa ascult si de acvaristii mai tineri si nu am avut nici posibilitate sa ajung la malul Argesului
Lasand gluma la o parte, multumesc frumos pentru parere
Plantele au lumina, folosesc si fertilizanti, pe scurt nu am probleme cu cresterea plantelor. In mod regulat tot mai tund din ele. Pozele sunt facute dupa ce am "cosit" plantele si le-am mai rearanjat.
In schimb nu gasesc locul plantelor in acvariu, asta e problema
Poate e mai bine sa renunt la o parte din plante (o parte din specii)
Salut,
nu stiu cum sa asez plantele (sau cum ar trebui)
am atasat niste poze, sa ma lamuriti unde gresesc sau poate este cineva cu un simt artistic mai bun decat al meu
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

image

image

image

vad eu bine sau apa din filtru iese afara paralel cu filtrul pe peretele lung al acvariului ?
catalos wrote:nevertebrate.ro ?

nici nu au pe stoc, au si preturi exagerate, 5 lei pomacea, 3 lei Melanoides tuberculata, asasin 8 lei ....

Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
Go to: