Message |
|
spui ca ai facut izolatia prin exterior cu o luna in urma ......ce material sa folosit, sa facut izolatia de o firma autorizata, adica de cineva cu experienta.
Daca acea izolatie e facuta de mantuiala,sa stii ca primul suspect nu e acvariul care-l detii ce izolatia de calitate proasta care sa efectuat.
Lucrez de ani buni in acest domeniu si sa stii ca am intilnit probleme de felul acesta .....(mucegai ,,,,,umezeala) din cauza condensului ce se formeaza intre placile izolante si peretii cladirii.....
|
 |
|
Superb acvariul tau.....
Felicitari.
|
 |
|
|
 |
|
Se pare ca te cam grabesti, acvaristica cere foarte multa rabdare.
Cat despre cei trei scalari pe care-i ai in 60L apa pot spune ca e o alta greseala, ma gandesc ca inca sunt pui, dar ce vor face cand vor creste mari, daca o sa apuce saracii.
|
 |
|
Gresesti foarte mult cu afirmatia ca acvariul e ciclat ...un acvariu are nevoie de cel putin 2 saptamani sa fie ciclat.
Ai facut ceva teste ...de unde consideri ca e ciclat?
|
 |
|
Da e posibilitatea sa se amestece dar cu grija si cu mica atentie nu o sa aspir prea adanc in nisip, doar pe deasupra.
Acum o intrebare: pe 22 face 3 saptamani de la startul acvariului, ce ziceti as putea deja sa incep sa fertilizez, ma gandeam la produsele de la JBL Ferropol si Feropol 24.
La CO2 deocamdata o sa folosesc Easy Carbo pana o sa achizitionez o instalatie mai profesionala.....
Intreb asta ca sa nu ma grabesc prea repede si sa am probleme cu algele.
|
 |
|
acum am reusit

|
 |
|
acum am vazut ca am gresit mai sus e vorba de 9 neoni rosii.....
si o poza cu acvariul
ttp://img705.imageshack.us/i/190320111245.jpg/
|
 |
|
Va salut pe toti, ma numesc Nicu, 34 ani, locuiesc in Graz-Austria din 1997, de loc sunt din Satu-Mare.
Mi-am facut cont cam cu un an in urma pe acest site si pot sa spun ca este un loc unde poti sa te documentezi foarte bine.
Detin un acvariu aquapro60, 60Lx30lx35h =63l, filtru intern Eheim 2208(aquapro60), incalzitor Eheim 75W, un mincioc mic pt prinderea pestilor, capac cu neon 15w, la care am adaugat un bec economic Philips 18w Daylight.
Acvariul a stat aproape trei saptamani la ciclat.
In acest timp in cit timp se afla la ciclat dupa prima saptamana am introdus 2 x ancistrus dolichopterus si 2 melci Neritina Zebra, in urmatoarele zile am mai luat 2 x Botia striata iar azi am mai bagat 5 neoni rosii (cardinali) si 5 neoni negri.
Substrat JBL AquaBasis plus 2,5 l, JBL Manado 3 L iar peste acesta 3kg nisip (bob de orez).
Plante am :Elodea densa, Cabomba caroliniana, Echinodorus parviflorus Tropica, Cryptocoryne wendtii, Anubias, Biosphere-Ball mit Javamoos, vasilneria.
Cam atat .....ne mai auzim.
|
 |
|