| Message |
|
|
|
MSI, tu nu stai in Cta? Ca eu asa tinusem minte.
Ca aici nu e HB... Acum am vazut Bucuresti. Nu stiu de ce am avut impresia asta.
|
 |
|
|
Sunt 6 ani de atunci... 
|
 |
|
|
|
Update.
1 pachypanchax nu s-a adaptat si a murit. Am vazut, oricum, ca dintre cele 3 specii, este cea mai timida. Stapanul a devenit masculul de gardneri.
Ceilalti 2 pachypanchax au facut gris, doar ei, restul de killi nu au absolut nicio pata. Mentionez ca am hranit cu Daphnia vie, am vorbit cu cel de la care i-am luat si m-a intrebat din prima daca am hranit cu Daphnia, ca au mai patit-o si altii recent.
Masculul si femelele de gardneri se joaca in radacinile de pistia, isi cam dau tarcoale.
Legat de gris, am luat astazi tratament de la Tetra, nu am gasit de la JBL. Am vazut ca in zilele de administrare nu se recomanda hranirea.
E prima oara cand am boli / paraziti in acvariu...
|
 |
|
|
La no3 1, ori fertilizezi, ori dai de mancare... 
|
 |
|
|
|
ANPC... macar trebuia sa ii amintesti de ei, poate devenea mai cooperant.
La ce tupeu si-au luat in ultima vreme cei de la ANPC, nimeni nu ii vrea in vizita pentru o nimica toata.
|
 |
|
|
|
Parerea mea e ca bateria de filtre este suficienta asa cum este, doar sa schimbi cartusele.
|
 |
|
|
|
Cel mai mic filtru hang-on, cat de mic ar fi el. nu o sa il poti prinde de buza vazei tale, producatorii nu fac filtre curbate.
Referitor la burete, sunt variante destule in petshop, cel mai mic e cel mai bun.
Totusi, ia in calcul, te rog, si varianta unui acvariu mic, chiar si de 25 x 25 x 25 cm, inseamna aprox 15 litri, ocupa loc cat o coala A4.
|
 |
|
|
|
M-am gandit si la policarbonat, si la o bucata de sticla, nu e foarte mare, nu ar trebui sa faca burta, doar ca sticla se va aburi cu siguranta, plus ca nu pot decupa cu usurinta locul pe unde intra in-ul si out-ul in acvariu.
|
 |
|
|
Berea wrote:Cu neritia e clar ca nu e bine ceva, ce ai facut cu capacul? Solutii ar fi dar orice obstructioneaza lumina
Nu am facut nimic, am pus folie alimentara cateva zile, pana s-au acomodat pestii cu noul bazin.
Apoi am scos-o, acum vad ca s-au linistit, nu mai sunt asa de speriati, vin la suprafata cand ma vad, sunt obisnuiti cu "cersitura".
|
 |
|
|
Aici am pozat un Pachypanchax plaifairi si un Fundulopanchax gardneri gold, ambii masculi, zic eu.
Am 3 trio-uri in apa acum.
Astept, la o comanda de la Petra, o pereche de Kribi Taeniatus. Sunt mai mici decat Kribii normali.
Am 1 Neritina care nu se misca deloc, are operculul inchis si se simte grea, plina, la mana. De 2 zile nu s-a miscat. E normal?
|
 |
|
|
|
Astuia i-ai agatat bomboane de out-ul filtrului?
|
 |
|
|
|
Am bagat primul trio de killi, Aplochellius.
Frumosi, stau impreuna.
Poze, maine.
Gardneri urmeaza saptamana asta.
Tinand cont ca e un acvariu open top si killi au bunul obicei de a sari, ce sa pun pe post de capac, astfel incat sa nu obturez prea mult din lumina?
|
 |
|
|
|
Pana la urma, ce ai bagat?
|
 |
|
|
|
Eu folosesc aceeasi metoda, filtrare prin baterie si direct in bazin.
Nu pun apa calda, stau la bloc si nu stiu ce au astia in tevile alea, chiar daca e doar de la centrala pana la mine.
Pun incet, sa nu faca soc termic, dureaza mai mult schimbul de apa, dar asta e.
|
 |
|
|
|
Mie imi place cum arata apa ta.
|
 |
|
|
Iti trimit apa de la Constanta?  ))
Il cresti instant
|
 |
|
|
|
S-a rezolvat.
Ce parere aveti de alegerea de killi?
|
 |
|
|
|
Donez domnul din imaginile de mai sus.
Urmeaza sa iau vreo 3 familii de killi non-anuali, 1 de gardneri, 1 de gardneri gold si 1 de 1 de aplocheilus kirchmayeri.
Mentionez ca e sanatos, mancacios si f agresiv.
|
 |
|
|
|
Ce curat e.
|
 |
|
|
|
La ce plante ai acolo, mie mi se pare multa lumina, dar asta poti vedea tu, in timp. Ma refer la aparitia sau nu a algelor.
Plus ca era bine sa fi pus un colant pe spate, sa nu se mai vada matele pe acolo.
|
 |
|
|