[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Mul?umesc frumos. Da, in poza este acea bucephalandra, se vede planta care a venit, vreo ceteva frunze, cele cu alb. Eu am pus-o la dezvoltare maxima sa nu se topeasca ca altele de genul. Clestii aceia sunt doar distantieri, inca nu m-am hotarat la cum sa suspend cele 2 leduri.
Am ramas dator cu ceva poze.
Ia un bazin normal, pestii nu se tin in bol. Gasesti acvarii mici la preturi mai bune decat bolurile acelea.
Ca sa iti raspund la intrebare, poti lua linistit. Doar sa le dezinfectezi cumva, pietrisul sa fie de granulatie 2-3mm iar lemnele sa le fierbi. Foloseste cu incredere si functia search a forumului, gasesti multa informatie.
Nu pot decat sa te felicit. Nu cred ca de la lumina vei face alge. Eu am mai multa lumina la bazinul mare si e ok. Poti face la una din ele programul mai scurt, cam 3 ore-4 pe la jumatatea perioadei de iluminat.
@Dan Ma bucur ca le merge bine, nu aveau de ce sa se topeasca, sunt educate corespunzator. Bineinteles ca fac flori, le-am dat sarcina de servici. Cand crezi ca e ok, pune si ceva poze cu bazinul.
Un mic update. De vreo 2 zile am suplimentat filtrarea la bazinul mare cu un oase 250. Am pus in el ceva biohome, roca vulcanica, burete ?i perlon. Am si pad'urile de la nenea ala din UK, nu le-am folosit inca,nu are rost,populatia bazinului este aproape inexistenta. Daca gasesc ceva sa îmi placa la petshop, bine, daca nu mut acolo nanacarele.
Astept inca un oase intern, poate mai modific ceva la creveti si la puii de ancistrus.
Teava neagra zic si eu. Am incercat si cu sticla, dar e greu al dreac' la mentenanta. Am încercat tot felul de metode de curatare, utile dar necesita timp, atentie mare si rabdare.
Cu placere!
Sa vina tufa aia odata, teava aia verde e de groaz? ????. Acum sa vedem peste vreo 2,3 luni cum s-au legat bucephalandrele si sa le vedem pline de flori.
Eventual sa ii cresti separat pana se mai dezvolta, sa nu ajunga hrana.
Tot pe hemigrammus as merge si eu. Puntius titeya sunt si ei foarte frumosi. Cresc putin mai rotofei decat hemigrammus si sunt mai longevivi. Doar ca femelele sunt mai sterse, masculii sunt rosu mai aprins. Un mascul am si eu ramas din vechiul setup, o frumusete.
Frumosi pesti, exact la inotatoare ma uitam si eu. Ce inaltime are bazinul acesta?
Acum au ceva spatiu. Ma gandesc, poate ar fi bine sa mai pui ceva anubias mari, sa le delimitezi cumva spatiul si pentru oropsiti.
Ieri am facut un inventar la bucephalandre. Curatenie, reamenajare. Ultima achizitie, o bucephalandra variegata si-a triplat dimensiunea, de la 2 cm cat am primit-o prin vara arata a plantuta. O mica diferenta, frunzele noi sunt mult mai mari si nu au alb în colorit. O sa o scot si la o poza cand e soare afara ??.
Pentru flori, lumina mai puternica.
Nici o sansa.
@alinutz80 Cu siguranta de la borax au murit, este folosit ca insecticid, dezinfectant, are multe intrebuintari in concentratie mai mare este toxic pentru oameni, mediu si animale.
Eu am uns cu glicerina boraxata si am omorat cateva sute de creveti. Nu recomand!
Poate nu am inteles eu, vrei sa schimbi toata apa? Nu exista apa ciclata, deci te chiniesti sa o cari degeaba.
Arta. Chiar vroiam sa ma leg de ceva si nu stiam de ce. Bine ca ai zis de lemnele alea, le am identificat pana la urma. Superb bazinul, felicitari.
Daca ai posibilitatea sa il lipesti, dar sa te si pricepi, atunci iesi mult mai ieftin. Eu mi-am facut singur sumpul si inca un bazin. Bazinul de 50/40/35 sticla de 6,a costat cam 70 lei sticla. Doar ca s-a dezlipit într-o parte si m am trezit cu apa în casa,pe parchet. Am muncit cateva ore aiurea sa dau fata aia jos, sa curat siliconul... Noroc cu un profesionist care m-a ajutat si l-a defacut pe tot si relipit la Marea arta.
Toti trecem cateodata prin momente mai grele, sper sa treci si tu cat mai usor.
Eu ma retrag, colegul Adrian are mai multa nevoie de ele, este un acvarist cu experienta si vechime în forumul acesta.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: