[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

Tavi mersi de oferta, am si eu testele de potasiu. silicati si iod, chiar si de strontiu am
si mai fac teste din cand in cand. Nu cred ca este din cauza apei, aseara am pus 5 picaturi
de Sponge power si vad ca astazi am 1 polip deschis. Cred ca este din cauza pestilor care
imi ridica nisipul, iar la mine nisipul este foarte fin, nici tu nici Gabi si nici Catalin nu aveti
nisipul atat de fin ca al meu si e posibil sa fie iritat coralul de acest nisip. Trebui sa ii gasesc
un loc in bazin unde sa fie mai putin afectat de nisipul ridicat in coloana apei. Pentru moment
il las unde este acum sa vedem daca se mai deschid si alti polipi.

O zi buna,
Dragos
Nu vorbesti prostii Tavi, dar tocmai asta spunea si Radu ca skimmerul pe care vrea sa il ia nu incape
in sumpul actual.

Intre camera 3 si 4 poti sa lasi un singur geam, apa care trece prin materialele filtrante din camera 3
nu va face bule. Bulele in general apar in prima camera unde vine apa si unde ai si skimmerul.

Mediul antifosfati presupun ca il vei avea intr-un ciorap si cred ca un debit de 300-500 litri pe ora
prin sump nu va afecta eficienta antiphosului.

O seara placuta,
Dragos
Am facut in seara asta un set de teste:

pH - 8,06 (variaza intre noapte si zi in limita 8,05-8,2)
KH - 8,5 (a mai crescut cu 0,5 in ultimele doua saptamani pentru ca mi se terminase
reagentul la minicolorimetru si testul de la Salifert are scala din 0,3 in 0,3)
temperatura 25,2
Ca - 470
Mg - 1290
NO3 - 0,5
PO4 - 0,012

Cu toate ca parametri sint ok, ultimul coral coral achizitionat se incapataneaza sa nu se deschida,
iar la ceilalti 3 colegi care l-au luat odata cu mine se deschide. Cel putin ciudat. Coralul este un burete
Aussie Spider Sponge, este un burete rosu care are ca parazit (sau simbiot, parerile sint impartite) parazoasi albi.
Cand si daca se va deschide am sa pun si o poza.

O seara placuta,
Dragos
Probabil ca este inrudit, nu stiu daca este acelasi pentru ca buretele nostru provine din
Australia si numai acolo creste, denumirea lui populara fiind Aussie Spider Sponge.

O seara placuta,
Dragos
Mersi, am vorbit cu baietii de la Chiajna si ma suna pe la 21:00 sa imi spuna daca au.

O zi buna,
Dragos
Bucata pe care i-am dat-o lui Catalin s-a deschis
Numai a mea nu vrea deloc. O sa incerc si eu cu power sponge, unde ai gasit Tavi?

O zi buna,
Dragos
Tavi si Gabi cum merg coralii vostri? Al meu inca nu s-a deschis, dar l-am mutat in alt loc
si pare ca e mai ok acum, e mai curat. Si i-am dat o bucata, aveam doua bucati mici de fapt,
lui Catalin sa vedem cum merge la el in bazin, poate totusi se aclimatizeaza la el.

O zi buna,
Dragos
Daca iti permite spatiul pe verticala poti sa faci inaltimea sumpului mai mare cu 5 cm.

Apa care vine de la skimmer la chaeto este ok, niciodata skimmerul nu va reusi sa
stranga tot din apa, decat daca ai un skimmer pentru un acvariu de 500 litri la unul de 50,
ceea ce nu este cazul. Va fi suficienta papica pentru chaeto.

Despartirea compartimentelor cu doua geamuri este suficienta, distanta dintre ele ar trebui
sa fie de minim 2 cm, poate chiar 2,5 cm, pantru a putea curata intre ele.
In compartimentul in care ai chaeto poti sa pui si incalzitorul pentru iarna.

In rest circuitul apei mi se pare ok, oricum sumpul este destul de mic ca apa sa nu circule cum
trebuie.

Sumpul meu este facut tot cu o circulatie asemanatoare, in forma de L, dar este mult mai mare si
totusi circulatia apei este ok. Al tau are circulatia in forma de U.

O zi buna,
Dragos
Mi se pare foarte ok designul. In compartimentul unde ai chaeto ai putea sa pui si cateva bucati
de piatra vie pe fund. Peretii despartitori intre camere ai trebui sa ii calculezi in asa fel incat sa
iti ramana si spatiu suficient in sump pentru apa care vine inapoi din display atunci cand se opreste
curentul. Nu stiu daca sint suficienti cei 5 cm, trebuie sa faci niste calcule.

O zi buna,
Dragos

LE a fost mai rapid Gabi
Multumesc Radu, q.e.d.

Iulian nu te uita la mine ca fac aditii peste adiitii cu pompele peristaltice, sigur conteaza si asta,
eu am bicarbonatul impartit in 16 doze egale pe 24 ore si asta sigur ca imi asigura o stabilitate
mai mare. Dar, datorita CO2 scrubberului am pH-ul cu o variatie mai mica, undeva intre 8,05 si 8,2,
pe cand inainte era intre 7,85 si 8,1. O stabilitate mai mare si o crestere de minim peste 8. Conteaza.

Fa doar o incercare sa vedem ce rezultate ai in timp de o saptamana si daca nu ti se pare ok poti sa
mai experimentezi si altceva. Parerea mea.

Mersi Tavi pentru explicatiile date, ar trebui puse intr-un topic separat referitor la pH si variatiile lui in
acvariile de recif.

O zi buna,
Dragos
Continuarea e pe masura, imi place ceea ce vad

Intrebare: de ce ai setat hysteresisul la pH la 0,5, nu poti sa il setezi mai mic? Nu cunosc
controllerul dar daca poti sa il setezi cat mai jos, 0,1-0,2 te va ajuta la sa ai diferente mai
mici la pH, variatia va fi mai mica.

O seara placuta,
Dragos
Da, pentru overflow extern iti trebuie pieptane, si tinand cont de dimensiunile acvariului este
mai bine sa faci overflow extern decat sa ocupi spatiul in acvariu.

Overflowul extern trebuie sa il dimensionezi in functie de tipul de fitinguri folosite, de numarul
tevilor si de debitul care trebuie sa treaca prin el. Pentru acvariul tau ai putea sa mergi pe fitinguri
si teava de 16, desi cred ca mai safe este de 20. Dimensiunile cutiei ar trebui sa fie pentru 2 tevi
200x100x150-180 mm, iar pentru 3 tevi te poti incadra in 250x100x150-180. Robineti iti trebuie
pentru 2 tevi, iar pieptanele il poti face de 180x40 mm cu dintii de 30 mm (decupati in cei 40 mm).

Solutia cu overflow extern este mai eleganta decat gaurile, dar trebuie decupat geamul pe care faci
overflowul.

O zi buna,
Dragos

LE dimensiunea cutiei nu include si teava de la pompa iar fitingurile sint cu lipire, nu ai nevoie de cele
cu filet care ocupa mai mult spatiu. Si sint fitinguri de pvc.
Pentru putin Radu, arata fain anemona
Sa speram ca o sa isi gaseasca un loc unde sa o si vezi.

O zi buna,
Dragos
Vad ca esti pus tare pe experimente

Ai grija cu kalkwasserul sa nu dai acvariu peste cap. Cresterea de KH de la un anumit punct incolo
nu intotdeauna inseamna si o crestere de pH. Iti mai spun odata, poate de data asta vrei sa ma asculti
Incerca varianta cu o pompa de aer cu piatra care sa aeriseasca apa si care sa isi traga aerul printr-un
scrubber CO2. Radu - gengiskhan - care are tot un nano, si-a mesterit un skimmer cu piatra de aer la care
foloseste si scrubber CO2. Guess what? I-a crescut pH-ul! Deci la ora asta sintem 3 acvaristi care am facut
acelasi experiment si care am avut acelasi rezultat, eu, Tavi si Radu. E cea mai simpla solutie pe care o poti
gasi si cea mai sigura, nu te joci cu parametri apei.

O zi buna,
Dragos
Si eu am auzit si citit lucruri bune despre roca vulcanica adusa de Adrian Jivulescu, si are si un pret mai
domestic decat Volcanitul. Buna idee Lucian

O seara placuta,
Dragos
Pai si cum ai vrea sa faci fara sa dai gaura in el?

Poti sa iti faci un overflow box extern, lipit de acvariu.

Alte variante nu vad... si care sa se si preteze la un acvariu de 60-70 litri.

Skimmerele Bubble Magus sint mult mai bune decat Resun.

O seara placuta,
Dragos
Poti sa faci un overflow de tip Bean animal sau Herbie cu doua tevi si fara sa gauresti acvariul.
Gasesti varianta aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24421.page
Pozele de mai jos sint facute cu un WB custom obtinut cu expodiscul si o mica ajustare
a culorilor in aparat. Vi se pare ca nu au culori naturale? Nu am facut niciun fel de editare
in afara de a micsora dimensiunea.

image

image

image

Nu stiu daca apratul meu compenseaza sau nu temperatura de culoare, cert este ca pozele
ies ca in realitate, cei care au vazut pe viu acvariul meu pot confirma. Mie mi se pare o solutie
ok si nu mai stau sa editez pozele.

O zi buna,
Dragos
Din cate stiu grey cardul si expodiscul sint doua lucruri distincte, care ar trebui sa faca acelasi
lucru, dar care e posibil sa aiba rezultate diferite. Ma insel Iulian?
Functie de aparat se poate Iulian. Eu folosesc acum un expodisc cu care trag o fotografie pe care
o folosesc pentru setarea balansului de alb custom, dupa care umblu la diagrama de culori si trag
culorile inspre albastru (tot din aparat), altfel pozele ar avea prea mult verde si rosu. Ultimele
poze facute de mine, pe care le gasiti in topicul meu, sint pozele facute de aparat, singura prelucrare
fiind micsorarea lor pentru a nu avea fisiere foarte mari. Folosesc un Canon 600D. Fotografiile astfel
obtinute sint foarte aproape de adevar.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: