[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: neuroticus
Forum Index » Profile for neuroticus » Messages posted by neuroticus
pomi wrote:Daca tot a inviat topicul asta, te intreb si eu, cam la ce acvariu te-ai gandit pentru stiuca, ce dimensiuni ?

Inca nu sunt decis daca am sa aleg intre cei rapitori si cei nerapitori... dar din punct de vedere al acvariului si ma refer strict la dimensiune pot spune ca pot merge si pana la 500 de litrii fara nici o problema ...poate si mai mult.Dezavantajul alegerii pestilor rapitori este ca nu poti avea mai multe specii si avantajul oferit este spectacolul pe care ti-l ofera atunci cand se hranesc.Sincer sa fiu mai degraba as alege regina baltii sau bibabul comun , decat stiuca.
kmol wrote:Uite ca nu sunt singurul ... Mai demult ma batea gandul sa incerc/incercam sa compilam un album cu pesti autohtoni (de apa dulce si nu doar speciile pretabile acvariului). Poate facem un "corporation".

O idee super doar ca v-a dura ceva timp.Atat timp cat exista bunavointa si dorinta eu zic ca orice se poate.Primul pas pe care am de gand sa-l fac este sa ma gandesc cum sa fie acvariu,si nu ma refer doar la dimensiune ci si la : ce plante,nevertebrate si specii de pesti sa-l populeze ,sincer sa fiu as opta pentru rapitori doar ca una dintre probleme este ca nu poti avea decat specia respectiva,nu se suporta decat pe ea si hrana ei cel putin asta cred ca se intampla in cazul stiucii + ca trebuie acoperit acvariul pentru ca sare.

ps: orice link despre speciile de pesti autohtone sau informatie ar fi de ajutor.
Consider ca merita mult mai multa atentie din partea noastra speciile indigene.Personal ma bate gandul sa incerc un experimen cu cateva specii autohtone ... si spun asta pentru ca prinzandu-ma microbul pescuitului am prins de curand salau de 10 cm (si primul gand a fost sa-l iau acasa si sa-l pun intr-un acvariu) si tin sa va spun ca era superb (ma refer la forma si colorit) si uite asa m-au napadit si amintirile de cand eram mai mititel si prindeam la undita sau cu o amarata de plasa
( porcusor,nisiparnita,sorete,albituara,rosioara etc... )
Am stat si m-am gandit ce costuri ar implica un asemenea acvariu si am ajuns la concluzia ca merita incercat.
Am sa va tin la curent cu noutatiile ,sanatosi sa fim,momentan incerc sa ma documentez pe internet despre fiecare specie in parte sau mai exact sa aflu cat mai multe despre fiecare specie.

Si sper sa revin cat mai curand chiar si cu poze.

Forum Index » Profile for neuroticus » Messages posted by neuroticus
Go to: