[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Am facut ieri plata si i-am confirmat comanda finala, dar inca nu am un raspuns de la el.
Mi-a spus ca saptamana asta e in concediu si practic ar trebui sa trimita coletul luni sau marti
saptamana viitoare.

O zi buna,
Dragos
Never say never PreaMarite extensia polipilor la un coral cu o culoare deosebita
sau cresterea lui se poate compara cu aparitia unei frunze noi la o planta rara. E chestie de gusturi
Am ramas surprins cat de faini sint crevetii de Marea Neagra, mai ales ca sint vreo 10.
Ce specie sint lobsterii?
Marti wrote:Am gasit siteul asta: http://www.bwinstal.ro/t/produse/pvc-u

Nu-mi dau seama de ce piese am nevoie pentru a face trecerea prin gaurile alea si, pentru o eventuala reductie la nivelul furtunelor de la canistra (12, respectiv 16 mm)

Ai verificat macar linkul trimis de mine? Te costa doar 10 euro (fara transport) fata de 146 ron (fara transport de la
Timisoara).
Pentru a te lega la furtun iti trebuie o mufa (lipire la ambele capete) de 20, o reductie de la 20 la 16 si un
conector de furtun (stut) de 16. Dar vezi ca Dan de la pepika aduce tot ce inseamna fitinguri de la Werder,
mai putin flansele de bazin. Trimite-i un mesaj, azi am trecut pe la el si are cam tot in stoc.

O zi buna,
Dragos
Am trecut azi pe la Koala si am vazut bazinul. Arata super, daca si-ar face un sump
si l-ar umple cu ceva SPS (bazinu', nu sumpu' ) ar fi de vis Da' e fain si FO
Da' de ce sinteti rai, ce au saraturile?
Sint chiar misto
Poate vedem o saratura si la PreaMaritul asa ca sa dea tonul.
Si acolo e de gradinarit daca merg bine coralii
E posibil ca scala de pe manometru sa fie in zecimi de bar? Pentru ca pe ea scrie 0-10 bari pe cand pe
manometrul principal scrie doar bari? Pentru ca in cazul asta daca se regleaza la 10 inseamna 1 bar.

O seara placuta,
Dragos
Da, manometre
Intre 0 si 10 inseamna intre 0 si 10 bari, daca ai reglaj fin separat de reglajul de pe reductor
da, atunci poti sa il lasi intre 0 si 10. Daca nu ai reglaj fin atunci trebuie lasat undva in jur de 2-3,
dar presupun ca o sa fie mai greu de reglat. Depinde si cum dizolvi CO2-ul.

O seara placuta,
Dragos
De acord cu tine partial. Eu daca ar fi sa startez un bazin acum, si poate o sa o fac anul asta la birou
as folosi un amestec de saruri. Dupa experienta pe care am avut-o cu Red Sea nu ma mai bazez doar pe
o singura sare, si obisnuiesc sa fac cat mai multe teste. Acum folosesc 60% Aquavitro si 40% Tropic marin.

@ Marti nu gasesti acolo tot ce ai nevoie. Vezi ca are Dan de la pepika.ro
Iti trebuie in primul rand asa ceva:

http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=5591

Sau poti sa le folosesti pe cele din ABS de la Aqua Medic, nu stiu daca au de 20.

O seara placuta,
Dragos
Roni, de ce e mai buna Red Sea decat Ati?

@Marti o sa ai nevoie de flanse pe care sa le montezi in gauri. Si de adaptoare de furtun.
Mai mici de 20 nu cred sa gasesti.

O seara placuta,
Dragos
Sarea de la Red Sea e buna in ceea ce priveste Ca si Mg dar are o problema, din punctul meu
de vedere: ai un KH mult prea mare, undeva peste 12 la apa proaspat reconstituita. Ai putea
sa o amesteci cu o sare cu un KH mai mic, gen Tropic Marin. In plus de asta eu am avut probleme
cu ultimii 2 saci de Red Sea pe care i-am folosit, la ultimele 2,5 kg din sac am avut niveluri la Ca
foarte mari, odata peste 500 si odata peste 550, niveluri care au aparut in acvariu, dupa schimb
de 10%, ceea ce insemna ca in apa preparata pentru schimb era mult mai mult calciu. De atunci
nu mai folosesc Red Sea.

O seara placuta,
Dragos
Si unii si altii sint corali duri, diferenta fiind una conventionala. Primii sint short polip stone coral
iar ultimii sint long polip stone coral. Practic aceasta impartire este facuta de comercianti, din punct
de vedere taxonomic nu exista o asemenea clasificare. Si din acest punct de vedere si SPS si LPS
au cam aceleasi cerinte.

O seara placuta,
Dragos
Robinetul de la butelie se deschide la maxim, iar cel de pe reductor trebuie reglat la o presiune
intre 1 si 3 bari, depinde si de cat mult CO2 ai nevoie. De obicei pe reductor este un robinet de
tip needle valve, care iti oermite o precizie mare, si trebuie reglat nivelul de CO2 functie de cat ai
nevoie (cate bule pe secunda, iti trebuie un numarator). Daca ai un controller pH care controleaza
aditia de CO2 atunci debitul poti sa il lasi mai mare, doar sa fi sigur ca CO2-ul este dizolvat (depinde
ce folosesti pentru dizolvare).

O zi buna,
Dragos
Apa laptoasa nu inseamna neaparat deciclarea filtrului, gasesti o explicatie aici, in a doua parte:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page

Totusi, in cazul tau probabil este o deciclare a filtrului. Ceea ce poti sa faci este sa reduci nivelul
de hrana pe care il dai pestilor. Fertilizarea nu are legatura cu filtrarea, iluminatul si fertilizarea
poti sa le lasi asa cum sint. Poti sa adaugi bacterii in filtru pentru a grabi reciclarea acestuia.

Nu ne-ai spus ce bazin ai, ce filtrare si ce incarcatura biologica (cati si ce fel de pesti plus alte vietati).

O zi buna,
Dragos
Daca vrei si corali duri trebuie sa mentii KH-ul in jurul valorii de 8, eventual 7,5.
Ca in intervalul 400-450 iar Mg in intervalul 1250-1350. Ce sare vrei sa folosesti?

O zi buna,
Dragos
Problema este ca daca e chinezeasca foarte probabil ca si membrana sa fie chinezeasca,
si membranele de osmoza chinezesti sint destul de slabe calitativ. E de preferat sa ai o
membrana americana.

O zi buna,
Dragos
Cred ca ai putea sa il folosesti, nu sint sigur, dar nu vad de ce nu.
Matrix e ok si 3-4 litri e mai mult decat suficient, dar nu trebuie sa iti
pui problema ca e prea multa filtrare, niciodata nu e prea multa filtrare.
Ai nteles bine cu denitrate-ul, daca nu ai debit sub 200 litri pe ora e la
fel ca si Matrixul.

O zi buna,
Dragos
De asta nu am mai amintit ca fara el nu poate prepara apa
Fara el nu poate starta bazinul.
Poti sa mai pui Denitrate. Aniphos si carbune activ se pot pune dupa ciclare.
Teste ar fi bine sa ai in primul rand KH, NO3 si PO4, dar nu strica sa ai si NO2
si eventual NH3/NH4 pe perioada ciclarii.

O zi buna,
Dragos

LE da, si ulterior ai nevoie si de Mg si Ca, cum a zis Gabriel.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: