[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: petrutz2003
Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
daca maresti temperatura la 30 grade fii cu ochii pe creveti, sunt sensibili la temperaturi de peste 30 grade
werneri sunt de mult timp in setup sau sunt prospaturi ?
Multi tin scalari cu neoni. Si eu !
In mediul lor natural, neonii sunt hrana scalarilor
Daca ii obisnuiesti de mici sa convetuiasca impreuna nu cred ca o sa fie problema
Atentie la neonii noi pe care e posibil sa ii adaugi in timp, pot declansa o isterie in randul scalarilor si sa atace toti neonii
Dupla Root,
intr-un setup imi merge bine, in celalalt nu prea
nu-mi place sa spun asta, acvaristica este destul de exacta .... mai conteaza si norocul= factori de care nu ne dam seama dar sunt destul de importanti
exact de cat timp ai inceput acvariul ?
s-a ciclat?
oricum, filtrul e cam mic pt 60 l
asta am gasit despre el "Caracteristici tehnice: - capacitate acvariu max.60l - debit reglabil apa 300 l/h - putere 5W - sistem reglabil de oxigenare - medii filtrare: burete + cartus carbune activ" .. .. filtrarea apei
si nu prea ai cum sa dai gaura in piatra
doar daca incerci in una calcaroasa
Dennerle ThermoTronic 40 W

Pentru acvarii cu volum cuprins intre 200 - 400 L.

Lungimea cablului de incalzire este de 7.0 M, captetele neincalzite 2,2 M

Asigura furnizarea optima de nutrienti, ofert o baza ideala pentru cresterea plantelor.

Substratul devine un bio-filtru, caldura usoara din substrat stimuleaza dezvoltarea radacinilor.

Specificatii tehnice:

- tensiunea extrem de mica de 12 V asigura functionarea in conditii de deplina siguranta.

- transformator electronic de economisire a energiei, 230 V/12 V, devine cald doar la atingere si are protectie la suprasarcina, scurt-circuit.

- cablul de incalzire este din silicon si nu va putrezi niciodata

folosit 6-7 luni, cumparat de aici http://www.acvamax.ro/product_info.php?products_id=193

pret 210 lei + transport
rel. petrutz2003@yahoo.com
Plantat? co2? ma gandesc ca poate ai prea mult co2 iar in momentul in care stingi lumina, absortia co2 ului de opreste si surplusul dauneaza
alber wrote:
petrutz2003 wrote:http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
scuze 0,86 w/l iesea dintr-un calcul rapid

Tot nu mi-ai explicat. Doar pentru ca asa zice calculatorul aluia? Nu zic ca nu este bun, dar ia incearca sa inversezi putin cotele. Sa pui inaltimea de 100. Ai sa constati cu surprindere ca tot Watt-ajul ala ti-l da. De ce? Simplu. Pentru ca nu gandeste. Asa este el setat sa lucreze. Ia pune-l sa calculeze cata putere ai nevoie pentru un cub cu latura de 100 de cm. Iar vei fi surprins.
So, revenind un pic in topic. Lumina trebuie aleasa cu creierasul personal, in functie de ceea ce vrem sa facem in acvariul ala. Daca vrem plante sau nu, daca da, de care, specia pestilor si cate si mai cate. Nu poti sa spui cuiva ca ii trebuie "tzashpe" Watti pe litru, doar pentru ca asa iese din pix. Sunt pe forum si nu numai, acvarii minunate care d'abea daca au 0,5-0,6 W/litru. Asa ca...

Nu te aprinde ....
Calculatoru ala, da este foarte bun, bineinteles ca daca inversez cotele si pun inaltimea de 20 tot watt ul ala il da. De ce ? Simplu. Pentru ca nu gandeste, corect. Nu cred ca ai nostri colegi de pe forum sunt cu un iq asa de mic incat sa nu deduca faptul ca inaltimea acvariului schimba putin problema. Daca crezi ca 0,86w/l este eronat, nu am nimic impotriva. Totusi raspunsul meu a fost un raspus scurt si la obiect, la nivelul intrebarii, care dupa cum poti vedea este succinta, detaliile despre acvariu sunt minime.
Apreciam daca sareai in capul celui care a formulat intrebarea nu a celui care a raspuns la ea... si noi stim de ce.
Revenind la topic, Asculta-l pe Alber, are experienta si stie ce vorbeste omul
Cu scuzele de rigoare, dar nu m-am putut stapani
alber wrote:
petrutz2003 wrote:ar trebui sa mai scazi macar cu 1 ora iluminatul in acvariu
la acvariul tau ai nevoie de 8-9w/litru

De ce ar trebui sa mai scada perioada de iluminare? Daca ti se pare mult, explica si de ce.
In alta ordine de idei. 8-9 W/l? Mie mi se pare cam putin. Ar fi mai bine 10-12. Probabil ai vrut sa spui 0,8-0,9 W/l. Dar in ce baza faci recomandarea asta? Ai identificat platele din acvariu pentru a le stabili necesitatile de lumina? Dar cu lumenii cum ramane. Si inca ceva. ai idee ce inseamna 1 W/l la un bazin lipsit de fertilizare si CO2? Nu cred.
@tarmitaman, la plantele pe care le ai tu acolo, fara CO2 si fertilizare, nu m-as risca sa adaug mai mult de un tub de 18 W. Nu ne-ai spus ce tuburi ai acum in capac. Personal ti-as recomda niste 830-uri. Sunt prietenoase cu plantele si nici lumina pe care o dau nu este urata.
In privinta plantelor, gaurile pe care le observi in frunze, ar putea sa apara si din cauza luminii precare, dar si din lipsa fertilizarii.

http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
scuze 0,86 w/l iesea dintr-un calcul rapid
ar trebui sa mai scazi macar cu 1 ora iluminatul in acvariu
la acvariul tau ai nevoie de 8-9w/litru
ar trebui sa scrie undeva pe site
merg si 3 neoane dar sa nu depasesti wattii
altceva:
ce e chestia aia maro pe creanga?
ai alge, de aici alta concluzie/intrebare
cate ore pe zi tii lumina aprinsa?
Sunt putin nedumerit... Ce fel de sanitari ai?

Online Dennerle ThermoTronic 40 W-pentru 200-400 litri,lungime 7m

Pentru acvarii cu volum cuprins intre 200 - 400 L. Lungimea cablului de incalzire este de 7.0 M.

Asigura furnizarea optim? de nutrien?i, ofer? o baz? ideal? pentru cre?terea plantelor.

Substratul devine un bio-filtru, c?ldur? u?oar? din substrat stimuleaza dezvoltarea radacinilor.

Specificatii tehnice:

- tensiunea extrem de mica de 12 V asigura functionarea in conditii de deplina siguranta.

- transformator electronic de economisire a energiei, 230 V/12 V, devine cald doar la atingere si are protectie la suprasarcina, scurt-circuit.

- cablul de incalzire este din silicon si nu va putrezi niciodata

pret 190 lei usor neg
rel. petrutz2003@yahoo.com
ar trebui un filtru pt puiet
apa sper sa aiba cel putin 23 grade
Sunt de aceeasi parere, melcii, indiferent de care, sunt benefici pentru acvariu
Exista probleme in momentul in care ceva nu e in regula si atunci se inmultesc excesiv
ai incalzitor?
ce temp are apa?
ma bucur ca ai rezolvat

Forum Index » Profile for petrutz2003 » Messages posted by petrutz2003
Go to: