Message |
|
buna din nou,
Revin din nou cu probleme mari de tot. Suntem asa de dezamagiti de noul nostru Hobby, pentru ca am facut greseli si s-a terminat cam rau.
Situatia noastra actuala dupa vreo saptamana jumatate este urmatoarea: 9 neoni si atat, niste plante care arata rau si acvariu plin de alge maro. Arata JALNIC. Ne-au murit intre timp 2 sanitari si doi neoni. Facem schimburi la 3 zile 10%.
Luni am avut treaba in Bucuresti si am ajuns la Reef din discutiile cu cei de acolo am fost sfatuiti sa facem un tratament cu eSHa 2000. Suntem acum in ultima zi de tratament. Nu a mai murit nici un peste, par vioi. Cam asta este ce s-a mai intamplat in ultima vreme. si acum problemele:
- pietrisul este foarte murdar nu am reusit sa folosim corect aspiratorul
- avem si o gramada de melci
- neonasii nu mananca mancarea care cade pe jos. putem achizitiona un sanitar???? sau in conditiile astea mai bine nici un locatar nou?
Ce sa mai facem ? Ce ne sfatuiti?
Multumim
|
 |
|
Sanitarul are o dunga alba pe spate
|
 |
|
Buna, seara din nou probleme grave.Ne-a mai murit un sanitar. si celalalt este apatic nu se misca , nu mananca, doar mustaceste. suntem disperati . ce-i de facut?
|
 |
|
nu cred ca vom mai avea vreo noua achizitie in perioada urmatoare. Copiii sunt foarte tristi. A trebuit sa tin un discurs despre viata si moarte . Si peste toate astea acvariu arata destul de rau multe alge maro plantele sunt si ele pline. Nu stam prea bine. singura consolare neonasii deocamdata sunt jucausi.
Multumim si sper sa revenim ceva mai optimisti.
|
 |
|
da cu siguranta s-a intamplat ceva de genul acesta. A murit si beta intre timp.
Am ramas cu sanitarii si cei 11 neoni
|
 |
|
Buna, dolli sper ca citesti mesajul, ne pare foarte rau ca nu am urmat sfatul tau.
Cei doi leeri ai nostri sunt morti unul azi dimineata, celalalt l-am gasit acum. si beta este cam apatic . Este posibil sa fi fost beta de vina? E destul de mic.
|
 |
|
buna, multumim de sfat o sa tinem cont de el. Am dus de dimineata la pet shop : scalarii, 3 beta femele, si caraselul. Acum am ramas cu cei doi leeri, 11 neoni , 2 sanitari si un beta mic care asteapta noua locuinta. De leeri ne despartim mai greu, si sunt inca mici , sper sa fie OK.
|
 |
|
buna din nou
avem si ceva poze, sunt facute cu telefonul, asa ca nu foarte bune calitativ. Am fi recunoscatori pentru orice sfaturi
|
 |
|
o poza cu acvariul nostru
|
 |
|
Da sunt de acord cu alber, nu doresc sa particip la concursuri sau sa chinui vreun peste doresc un mic colt de natura care sa ne bucure pe toti , dar ca orice neprofi cad foarte usor in pacatul de a asculta sfaturile oricui care PARE ca are habar. Si mai cedez si la rugamintile copiilor: "Mami ce frumos e beta ", Mami vreau scalari". Vrem pesti sanatosi si veseli care sa se simta bine. Bineinteles ca ne dorim si un acvariu aspectos care sa fie curat si ingrijit. si suntem un pic speriati de cate mai avem de invatat si de cate lucruri mai avem nevoie : teste, co2
|
 |
|
multumesc
|
 |
|
multumesc pentru sfaturi. Sunt binevenite. Ma uit la acvariu si sunt cam dezamagita , nu pentru ca trebuie sa scap de scalari si de carasei oricum nu imi placeau dar nici nu ii puteam lasa sa moara asa ca maine la pet shop, dar imi pare rau de leeri au fost primii locatari, au crescut sub ochi mei si m-am atasat de ei. Cu beta o sa rezolv problema pastrez masculul dau femelele. Mie ciuda ca am ascultat sfaturile omului de la pet shop fara sa citesc mai multe inainte. Probabil ca si alga aceea maro a aparut datorita unui dezechilibru, maine fac o aspirare si o curatire de geamuri.
|
 |
|
multumesc mult pentru sfaturi, sanitarii sunt Ancistrus negri. Noi am primit alte sfaturi de la pet shop legat de beta, ca ar trebui sa aiba un mascul 3 femele ca sa isi formeze aripioare frumos colorate, ca numai o femela l-ar stresa, etc. sfaturi de genul acesta. Cred ca nu prea pot sa am incredere in domnul de la pet shop, dupa cate am mai citit pe net. Beta sunt pui foarte mici deocamdata, si m-am indragostit de ei. Am o intrebare pot pastra Beta masculul intr-un bol?
|
 |
|
Multumesc , pentru promtitudine am deschis subiect pe coltul incepatorului asa am inteles ca se face. sunt noua si in ce priveste forumurile, si nu stiu unde ar trebui sa scriu acum, aici sau la coltul incepatorului?????
|
 |
|
Buna sunt Andreea, din Rm . Valcea. Am un acvariu de 60 L Eheim cumparat de la Hornbach cu tot cu echipamet. M-am informat inainte, asa ca am plantat cateva plantute intr-un substrat acoperit de pietris, am pus toate echipamentele in functiune , am hranit acvariu zilnic cu un pic de mancare si a trecut o saptamana. Am achizitionat apoi cu emotie primii nostri pesti 2 sanitari si 2 leeri , oferta la noi in oras fiind limitata atunci. au mai trecut aproape trei saptamani si am achizitionat 7 neoni. dupa inca o saptamana in familia noastra au mai aparut 4 neoni si 4 beta ( 1 mascul si 3 femele). Totul pare sa mearga bine acolo apa este limpede de trei zie au aparut alge maro pe piatra pe geam si pe pietris. Am citit si ne-am informat ce trebuie sa facem pentru a scapa de ele. Insa marea problema a aparut azi cand fica mea a implinit 8 ani si colega ei stiind ca noi avem un acvariu i-a facut cadou 2 scalari si un carasel. Problema. Cred ca nu mai exista compatibilitate la noi in acvariu si pe deasupra cred ca acum este si suprapopulat. Va rog, da-ti ne un sfat, suntem constienti ca o parte din pesti trebuie sa plece , dar care si unde sa ii ducem? Multumim.
|
 |
|
Buna, numele meu este Andreea , mama lui Alex ( 11 ani ) , posesorul unui acvariu Eheim 60l cu filtru , termostat, neon si termometru din dotarea acvariului. Suntem noi in ale acvaristicii , citim mult si incercam sa facem totul " ca la carte". Din pacate intampinam si unele probleme. am observat ca multi incepatori sunt ajutati aici cu sfaturi . Pe viitor o sa postam si ceva poze.
|
 |
|