[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Avand in vedere dimensiunile minuscule ale acvariului nu stiu ce ar putea pune care sa se agite. Si microrasborele is imense pt acel pico acvariu
Problema ramane....tu alegi o dimensiune care iti convine(sa zicem ca ai stii exact care e), vezi acolo o poza drept exemplu....insa NU stii exact ce buturuga vei primi. E un fel de intalnire pe nevazute
Bine ai venit ... Eu zic sa iei doar zebrele...cand se vor hrani de la suprafata cam greu va mai ajunge mancare si pe la rasbore. Sunt foarte fomiste zebrele Plus ca un banculet de 6-8 bucati ajunge la acvariul tau
Foarte frumos....imi place mult verdele ala, e relaxant...si ar da super un mic banculet de pestiori rosii jucandu-se pe acolo
Daca nu scrie acolo exact ce dimensiuni au nu ai cum sa afli...si nu ti-as recomanda sa iei fara sa vezi o poza cu buturuga pe care o vei primi. Mai bine cumperi de pe forumuri ...ajungi si mai ieftin.

Popey nu ne mai face in ciuda cu butelia ta ca venim si ti-o furam Eu trebuie sa refac astazi bomba
1)

Proserpinaca palustris - 1 fir
Rotala rotundifolia (red) - 5 fire
Lysimachia nummularia - 1 fir
Heteranthera zosterifolia - 8 fire
Rotala wallichii - 1 fir
Hygrophila polysperma - 7 fire
Najas guadalupensis (graminea) - 3 fire
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 1 fir
Didiplis diandra - 14 fire
Hydrocotyle leucocephala - 2 fire
Limnophilla aromatica - 1 fir
Micranthemum umbrosum - 10 fire
Egeria densa - 2 fire
Pistia stratiotes - 15 plantute
Mayaca fluvialitis - 2 fire
Microsorium pteropus - 1 plantuta cu frunzele de aproximativ 10 cm

50 lei + 8 lei taxe transport prin posta romana

2)

Proserpinaca palustris - 1 fir
Rotala rotundifolia (red) - 5 fire
Lysimachia nummularia - 1 fir
Heteranthera zosterifolia - 8 fire
Rotala wallichii - 1 fir
Hygrophila polysperma - 7 fire
Najas guadalupensis (graminea) - 3 fire
Eusteralis (Pogostemon) stellata - 1 fir
Didiplis diandra - 14 fire
Limnophilla aromatica - 1 fir
Micranthemum umbrosum - 10 fire
Egeria densa - 2 fire
Pistia stratiotes - 15 plantute
Bacopa monnieri - 1 fir
Hydrocotyle leucocephala - 2 fire
Mayaca fluvialitis - 1 fir
Bolbitis heudelotii - 1 plantuta cu frunzele de aproximativ 10 cm

50 lei + 8 lei taxe transport prin posta romana

Pachetele NU se descompleteaza...alte detalii pe privat
Elodea nu da pui in disperare prin stoloni Poti sa o plantezi in grup daca vrei. Si Vallisneria poti ...insa vei avea o mare incalceala acolo.
Ce pret are un tub ?
Poti insa e preferabil sa n-o faci...oricum va da zeci de pui si vor fi prea ingramaditi apoi. E bine sa lasi putin loc intre fire.
In grup iese cel mai bine...
Da, din pacate trimit doar prin curier. Insa poti incerca sa gasesti alte persoane din orasul tau care doresc astfel de tuburi....si impartiti transportul. Oricum e bine sa iti iei minim 1 tub in plus cand dai comanda....ca sa il ai de rezerva. De multe ori se arde cate unul cand iti este lumea mai draga si e aiurea daca nu gasesti al tine in oras sa cumperi.
Ti-a mai fost pus linkul mai sus....citeste-l si retine ce scrie acolo : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=/generalitati
Ideea, in mare, este cam asa : in prima luna se cicleaza acvariul si NU trebuie se umbli deloc la filtru. Apoi ii clatesti buretii DOAR in apa scoasa din acvariu si NUMAI cand scade foarte mult debitul la filtru. Pe cat posibil, daca sunt 2 bureti sau mai multi, clatesti doar unul odata. Buretii se clatesc doar, NU se spala foarte bine. Apa din acvariu o schimbi saptamanal, cate 25%...nu mai mult. Si ai grija sa fie declorinata si cam la aceeasi temperatura. Pentru declorinare o lasi intr-o galeata macar 24 ore...sau in alt vas cu gura larga.
Filtrul ala este unul foarte bun. Lasa-l acolo unde este si foloseste-l....nu filtrul este problema, cu lipsa cunostintelor tale despre ciclare si intretinerea unui acvariu. Citeste cat mai mult, retine cat poti si aplica.

PS Vrei si ieftin si bun ? Aproape imposibil ...
Un banculet de zebre nu vrei (6-8 bucati)? Poti alege din mai multe varietati, culori, etc...Sunt foarte jucause, se alearga mai mereu...plus ca se hranesc frumos, sunt foarte active.

Uite aici cum arata : http://www.youtube.com/watch?v=x973rbAtOQE si http://www.youtube.com/watch?v=W8sWK-PcSQI
Sunt ok becurile pentru plante nepretentioase. Folosesc si eu unul la un nano acvariu de 25l. Daca vrei "neone" de 15w(45cm) poti comanda de la Marbo Media din Bucuresti si iti vin prin colet. Tuburile sunt Osram si iti poti alege cu spectru pentru plante...cum ar fi 865, Fluora, 965, etc.

PS Da search pe forum dupa Marbo Media, trebuie sa gasesti numarul de telefon, adresa,etc. Daca nu te descurci da-mi pm si le caut eu.
Mda, buna idee...chinuie puii aia de gup, tine-i in bol...mi-e teama sa intreb de aerare, filtrare, schimb de apa...noroc ca s-a facut caldut afara si nu mai trebuie incalzitor macar smilie

NICI UN PESTE NU SE TINE IN BOL !!!

Daca vrei sa ai parte de puii de gup e foarte simplu : ia un acvariu de minim 30l, pune in el multa elodea incolacita...pune si niste pistia la suprafata...pune si un burete bolborositor CICLAT conectat la o pompa de aer si apoi muta femela acolo. Dupa ce naste puii se vor ascunde prin plante. Apoi scoti femela, raresti plantele sau le scoti de tot si cresti puii : schimb de apa zilnic de 10% cu aspirare, masa de 4-6 ori pe zi insa le dai PUTIN si daca se poate macar o masa pe zi sa fie cu microviermi. Restul meselor cu hrana uscata maruntita praf. Cand mai cresc o masa pe zi cu grindal.
Da-ne mai multe detalii ...au aerare pestii aia ? Au filtrare ? etc.
Este Hygrophila difformis : http://pezdiscus.com/tienda/images/HYGROPHILA%20DIFFORMIS.jpg

si

http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=051

Fertilizantii de la Tetra nu sunt asa buni...incearca sa treci pe cei de la JBL.
Fertilizant de care doresti ? Substrat sau lichid ? Ce fel de plante vei tine ?
Pietris cred ca iti ajung 20 kg .

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: