[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Marko ce nivel de cunostinte ai in materia de fotografii in general?
Nu totul se rezuma la co2, nu asta este recomandarea optima, bag co2 mai mult trebuie lumina mai multa fertilizant mai mult trebuie gasit echilibru la conditiile prezente in bazinul tau in cazul in care totul merge aproape perfect desi iti mai apare BBA, GSA.
Bun venit Bogdan.
Sfatul meu cumpara orice corp de aparat aparut pe piata in ultimi 2 ani iar lentila separat in functie de ce vrei si tot separat cumperi extensii pentru macro care sunt mult mai ieftine.
Multumesc Silviu, Alex.

image
Silviu ar trebui sa aplici pentru cetatenie Indoneziana , si poti participa la Indoaquascape
Nea Dane nu incerca nimic pana maine noapte sa vedem cum e cu Chemi - clean.
Adrian nu suntem copii, ne luam jucariile si plecam acasa.
Gabi nu a inteles ce ai vrut sa spui, mai citeste tu inca o data ce ai scris si ai sa vezi ca nu e rautate.
Adrian daca ar fi atat de simplu, realizezi ca nu cred ca ne-am mai plange ca muierile pe aici si nici nu s-ar mai discuta atat.
Problema se va rezolva intr-un fel sau altul, dar ramane nerezolvata cauza ce a denclasat invazia, in cazul meu sunt 80% convins ca am adus-o odata cu bucephalandrele cumparate din Indonezia.
partea cea mai nasol e ca distruge tot, din cauza asta bazinul arata cum arata, nu vreau sa intru in detalii, am pierdut foarte multe bucephalandre, iar prin degradarea plantelor la un moment dat indiferent de cate aspirari faci , schimburi de apa faci, situatia se inrautateste, prin schimburile dese de apa introduci oxigen si cyano prolifereaza.
Ma deprima cind vad ce ai si tu acolo . Am ramas cu sechele . Eu am avut si mai multa cyano . Momentan bazinul imi arata ca si cum nu as fi avut probleme niciodata . Sper sa si fi facut complet efectul eritromicina .
Sa ne tii la curent cu rezultatele . Pot fi de folos si pentru altii .
Ce-ti mai recomand ( sper ca nu am scris asta de prea multe ori ) este sa faci aditie de bacterii . Eu am adaugat de la tratament zilnic bacterii si s-a vazut lucrul asta .

Da o sa va tin la curent, acest produs nu decicleaza, nu contine antibiotic.

ar fi bine sa continuam topicul asta, poate dam de cap pana la urma cauzelor pt care apare.

Cauza pentru care apare nucred ca exista dar cu siguranta este adus in acvariu din exterior.

Rodo , nici nu ma mira ca ai cyano in bazinul ala , scuze dar este foarte neintretinut

Cum ai ajuns tu la concluzia asta?

Hai ca tot vorbim despre Cyano dar nimeni nu a pus poze cu pacostea, deci la mine arata cam asa acum dupa o saptamna incare am fertilizat numai 1ml No3 la 112l volum.

image

image

image

Ieri am comandat Chemi-Clean iar azi l-am primit, si am urmat instructiunile(1 lingurita de pudra la 45l) deci am adaugat 2,5 lingurite intr-un pahar cu apa in care am amesteca praful si am turnat continutul in acvariu, trebuie sa astept 48 de ore dupa care schimb 20% din volumul de apa al acvariului.

image

image
Multumesc mult, si inca o data scuze pentru intarziere.

si cu lumina calda

image
Imi cer scuze ca postez tarziu dar am facut cateva teste la acest fundal ( a durat cam mult ca am vrut sa fie dimabil, cu lumina calda si rece ) care sper sa va placa

image

image

image

image

Nea Dan si Gabi sunt aici pareri foarte bune despre Chemi-Clean, cititile sunt in josul pagini

https://www.amazon.co.uk/BOYD-CC02-Chemi-Clean-2-g/dp/B00025YRJS/ref=sr_1_fkmr0_1?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1517751859&sr=1-1-fkmr0&keywords=boys+chemiclean
Ok, daca as a stau lucrurile opreste in tub neon si urmeaza acest model.
Cyanobacteria (BGA) apare de la un dezechilbru intre NO3 si PO4.
Cyanobacteria poate fi eliminata la fel ca bacteria. Cu o seringa adaugati peste alga apa oxigenata (10ml/100l- o Data pe zi). Eritromicina se va folosi doar daca aveti prea multe cianobacterii
ATENTIE: BGA este o toxina care afecteaza ficatul si va poate face rau
PROTOCOL 1:
In cantitati mici apare probabil din lipsa NO3. Apare cand aveti glossso sau foarte multe plante cu crestere rapide
1. Folositi protocolul KNO3.
2. Aspirati zonele cu alge sau dati cu apa oxigenata

PROTOCOL 2:
1. Folositi protocolul KNO3 dar adaugati dublul de KNO3.
2. Black out de 3 zile
3. Dupa cele 3 zile adaugati din nou cantitatea standard de KNO3 din protocol

PROTOCOL 3:
1. Folositi protocolul KNO3 dar adaugati dublul de KNO3.
2. Black out de 3 zile
3. Adaugati 500 mg de eritromicina la 100 litri de apa in fiecare zi
4. Dupa cele 3 zile de intuneric adaugati din nou cantitatea standard de KNO3
Deci Gabi, tu ai cyano din setup-ul trecut pe care l-ai modificat, da? si ce ai facut, peste substratul prezent in setu-pul trecut ai mai pus substrat da?
Pai tu acum poti baga ce antibiotic vrei tu ca tot nu scapi, ai prea multa in substrat, indiferent ce antibiotic aplici bacteria este imuna, dupa parerea mea reset.
Eu am avut in 3 din acvarii cyano si am urmat M.D.C cu succes.
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/62516-method-controlled-imbalances-gda.html#/topics/62516

Foarte frumos.
Ce ai facut cu lumina? Te-ai gandit la o varianta optima?
Lampa suspendata homemade a durat cam 30-45 de minute timpul executiei este dedicatie pentru Gabriel si Silviu.

image

image

image

image

image

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: