Message |
|
|
 |
|
Asta am si facut, am scos apa pana la nivelul substratului.
|
 |
|
Daca apa e prea inalta, apar alge. Daca apa e prea putina, substratul mucegaieste. Fenomenul e accentuat in ambele cazuri de resturi de frunze cazute. Din experienta mea, 1 cm de apa e suficient.
 Asa este Silviu, daca ai un nivel mai mare de apa in metoda de crestere a plantelor uscata, trebuie sa introduci o pompa de aerare a apei care ajuta la introducerea co2-ului, oxigenului si evaporarea apei, in cazul meu nu am avut un nivel atat de mare de apa si m-am bazat pe evaporarea apei in mod natural, lucru care nu s-a intamplat.
|
 |
|
Acvariu
Lampa: Led Homemade
Substrat: Jbl Volcano, Dennerle Scaper's, Dennerle Burma
Hardscape: Red Moor, Lemne pietricate
Plante: Rotala H'ra, Cuphea anagalloidea, Taxiphyllum Barbieri, Vesicularia Ferriei 'Weeeping', Taxiphylum 'Flame', Bucephalandra sp. Brownie
Co2: Momentan am facut o bomba pana primesc regulatorul de co2
Filtru: Hang on

|
 |
|
Mucegai faci daca apa e sub nivelul substratului.
|
 |
|
Si al tau merge la fel de bine.
|
 |
|
Daca e luni e Dutch style.
Merge ok totul, doar in partea din fata am ceva alge pe care o sa le curat azi si oa sa aplic putin carbon liquid in zona afectata.
Dupa cum vedeti ludwigia sp. red incet, incet invadeaza totul, o s-o tund azi.
|
 |
|
Pentru mine Furcata, Gertrudae si Werneri, sunt dementiali ai spectacol total in acvariu nu te plictisesti.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Sa nu te puna vreun drac sa ii mai faci ceva sa-l strici .
O singurica chestie daca tot am zis sa nu mai umbli creanga de sus care intersecteaza virfurile radacinilor din spate - pare in plus ( doar in zona de virf) , tocmai ca le ia fata .
In rest tot respectul .
Multumesc Gabriel!
Papa Pius sa-mi spuna sa mai modific ceva la hardscape, si nu mai modific. Am avut mare noroc cu buturuga asta am gasit-o chilipir pe facebook, daca cautam sa cumpar una asa, nu gaseam.
Referitor la varfurilor e perfect ca o sa lase impresia ca se uneasca in poza mosurile.
Zi-mi ce planta sa pun in spatele ei?
|
 |
|
Rodo si Silviu - bazinul a fost sub tratament vreo 8 zile, am fertilizat sub ce obisnuiam sa fertilizez la 3 saptamini asa ca plantele nu stralucesc . Astept sa rezolv cu cyano si apoi ma focusez pe plante .
Cu cat densitatea de plante e mai mare cu atat vei rezolva mai repede problema algelor de orice tip, asta cu tratamentul a fost asa  , pentru o refacere mai rapida a plantelor foloseste Plantagold o sa fii surprins.
|
 |
|
Ce parere ai de o Hygrophila, tinuta joasa, in tufa?
Care dintre ele, in afara de pinatifida si carimbosa, celelalte nu ies tufe compacte.
Ce parere ai e un plus cu buturuga asta?
Nu prea am cuvinte ca sa spun ca arata super
Multumesc frumos
|
 |
|
Si am facut modificarile, eu cred ca mai am un singur lucru de facut sa schimb hotonia din spatele acestei buturugi cu o alta planta dar trebuie sa vad ce planta.
Vreau niste sugestii daca nu va suparati.
|
 |
|
Gabi tunde plantele des pentru a se indesi, tunde fara mila pentru a obtine tufe, tunzi si replantezi.
|
 |
|
Si eu cred acelasi lucru prima buturuga e prea incarcata iar ramurile sunt foarte subtiri. a doua e aerisita are aceasi structura cu celelalte doua din bazin si e si groasa la baza.
Multumesc mult de ajutor Gabi,  acum am totul foarte clar.
|
 |
|
Da cam asa, cred arata mult mai complet, tu ce zici?
|
 |
|
deci asta e buturuga am primit-o ieri si am facut o poza pe verticala
aici am o alta care cred ca merge cel mai bine, are foarte multe atuuri sa se incadreze in aspectul general.

|
 |
|
M-am uitat la foarte multe acvarii de top, le-am analizat din toate unghiurile ca sa zic asa, e, la asta in partea aceea lipseste ceva, trebuie sa fie un unitar totul.
Daca reusesc sa gasesc ceva castig mai multa profunzime in coltul din dreapta.
|
 |
|
Multumesc mult Gabi, nu arata bine trebuie sa ma gandesc la altceva.
|
 |
|