[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
@Nano - este mai costisitor dar cunosti exact ce bagi in acvariu. La robinet nu stii niciodata ce
poate sa vina pe teava. Pentru ca cei de la regiile de apa mai au din cand in cand prostul obicei
sa foloseasca diverse substante care pot omora tot ce misca in acvariu in cateva ore. Spre exemplu
agenti de floculare cum ar fi sulfatul de aluminiu.

In plus de asta Mihai a intrebat daca poate sa foloseasca apa de osmoza asa cum este pentru consum.

O seara placuta,
Dragos
Nu conteaza de unde este apa, daca e de fantana sau de la robinet nu e ok. Trebuie sa speli mediile
doar cu apa scoasa din acvariu. Si nu iti face probleme ca se decicleaza, asa cum ti-a spus si
Koala marea majoritate a bacteriilor sint in interior.

Poate in schimb sa apara alta problema, desi nu cred sa fie cazul, mediile sa fie colmatate rau. Dar in
acest caz nu ai mai avea o filtrare buna, debitul in principiu nu se modifica foarte mult.

O seara placuta,
Dragos
Razi tu razi, da' nenea Koala ne-a dat la sfarsit o sugestie buna care ne scuteste sa facem alt pieptane
la overflow, l-am intors invers pentru ca in varianta initiala aveam un nivel prea mare al apei in display.
Problema nu este neaparat de la pieptane, cat de la decuparea din geamul lateral care este prea mica,
doar 5 cm inaltime, ar fi trebuit facuta de minim 7 cm pentru a putea regla prin constructia pieptanelui
nivelul apei din display. Deci ne-a ajutat exact cand aveam mai mare nevoie Si in plus de asta a fost
si sofer pentru aducerea palului
Aaaa, si sa nu uitam , el a facut pozele.

O seara placuta,
Dragos
Multumim de poze si de pizza nenea Koala
Da, acum nu trebuie decat sa mai asteptam pasul urmator al lui Mosu, are toate conditiile
ca sa iasa ceva super. Mai ales dimensiunea generoasa a bazinului.

O seara placuta,
Dragos
Credeti ca se poate face acest topic sticky si sa il inchidem?
Cred ca este de folos pentru oricine vrea sa isi faca un overflow bean animal.

Multumesc anticipat, o zi buna,
Dragos

by koala: Dap, se face "Sticky"...
Acvariul tau de 6 litri nu se poate numi acvariu, cel mult borcan. Si nu au ce cauta atatia pesti
in el. Presupun ca nu ai niciun fel de filtrare. Solutia este sa iti iei un acvariu in care sa poti baga
cei 8 pesti, probabil ceva in jur de 50-60 litri ar fi ok.
Si ar trebui sa te documentezi, sa citesti despre ciclul azotului, ciclare, filtrare etc. Gasesti toate
aceste informatii aici pe forum, numai sa vrei sa le citesti.

Doneaza pestii ca sa nu ii mai chinui, documenteaza-te, cumpara un acvariu macar de 50-60 litri
si incepe acvaristica asa cum trebuie. Ceea ce faci tu acum nu se numeste acvaristica.

O seara placuta,
Dragos

LE si citeste regulamentul acestui forum, fa-ti un topic de prezentare la sectiunea Despre noi si
scrie locatia (orasul de unde esti) la profil.
@vereb pai si noi cu ce ne-am mai incanta ochii daca Alex nu ne-ar arata acvariul?!
Daca overflowul va fi pe una din lateralele mici atunci poti sa faci aceasta laterala mai putin
inalta decat acvariul, sa zicem cu 7cm mai putin inalta (in cazul tau 53 cm), pe ea se lipeste
un pieptane care acopera complet golul, iar cutia de overflow se face din sticla in exteriorul
acvariului, lipita de acvariu cu silicon. Cauta threadul meu de reef si ai sa vezi acolo exact
cum arata. Atentie la dimensiunile cutiei si ale pieptanelui. Ca totul sa fie usor de asamblat
si reglat e bine sa faci o cutie de aproximativ 18-20 cm adancime, si mai trebuie sa tii cont
de faptul ca pieptanele iti va da nivelul apei din display. Aici gasesti o descriere a sistemului
precum si cateva sfaturi de constructie:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Daca ai nelamuriri privind bean animalul cu mare placere iti raspund la orice intrebari.

Te-ai gandit la o schema pentru sump? Cate compartimente vei avea si ce vrei sa pui in ele?

@dragos acelasi lucru (teava care sa traga apa de la fundul bazinului) se poate face si la bean
animal.

La... Craiova?
Bravo Alex, mi-am luat portia de liniste pentru azi

Teoria e teorie, practica e practica ai facut ceva teste la apa? Mai bine zis ai testat NH3/NH4?
Daca ma intrebi pe mine varianta fishless cycle (aia cu introdus amoniac in apa) mi se pare
cea mai curata si mai sigura. Pune mai multa mancare, dar inainte de asta fa un test la amoniac.
Cand amoniacul incepe sa creasca atunci incepe si ciclarea.

O zi buna,
Dragos
Ce fel de teste Salifert ai? Eu le am pe cele cu un cartonas care are patrate colorate, nu
seamana cu ce ai tu. Nu stiu sa fie diferite teste pentru apa dulce sarata pentru fosfati, nitrati
si nitriti, dar cine stie, poate sint.

O seara placuta,
Dragos
Apa distilita si apa de osmoza sint doua lucruri diferite. In principiu cele doua sisteme, distilarea
si osmoza duc cam la acelasi rezultat, functie de instalatii desigur. In orice caz nici apa distilata nici
apa de osmoza nu ar trebui consumate fara o remineralizare prealabila.

@alma347 instalatia din linkul tau este o instalatie de osmoza. Functie de parametri apei la iesire,
vei putea sa folosesti apa direct in acvariu, sau va trebui sa o remineralizezi. Cum in Constanta apa
este foarte dura e posibil sa poti sa o folosesti asa cum iese.

Daca o sa cauti mai atent pe net, cred ca gasesti si instalatii de osmoza mai ieftine, undeva la 300-350 ron.

O seara placuta,
Dragos
Frumos setupul
Am si eu o curiozitate, am vazut ca ai un reactor extern cu Denitrate, isi face treaba? Ce debit trece prin el?
Si ce valoare au nitratii?

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit aici Alex

In rest am sa ma delectez si aici cu superbele poze ale superbului acvariu pe care il ai
Si care ma linisteste tot timpul

O seara placuta,
Dragos
Pai aia nu e copie dupa Vortech
Vortechul are motorul in afara bazinului. Pompa facuta de chinezi nu are nimic de a face cu
Vortech din acest punct de vedere.
Dar este o pompa pe 24 V si cu un controller care incearca sa se apropie de cel de la Vortech.
Dar pina nu o vezi la lucru nu poti spune ca are aceleasi programe cu Vortech.

E doar o gogorita de marketing parerea mea.

Si nu vor putea niciodata sa copieze Vortech pentru ca cei de la Ecotech au patent.

O seara placuta,
Dragos
Cei care folosesc minicolorimetrul pentru fosfor sint mai aproape de adevar, dar nici cei care
folosesc minicolorimetrul pentru fosfat nu sint prea departe pentru ca le arata 0, deci sint in
marja de eroare a aparatului, care o fi aia. Dar la mine este 0 de vreo 6 luni pe minicolorimetrul
pentru fosfor

Si asta se datoreaza in primul rand mediului antiphos pe care il folosesc, PO4x4. Si am si un
exemplu concret: saptamina trecuta am fost pe la Catalin si am luat o proba de apa din bazinul
lui sa ii fac testul, oe aparat arata 22, acum 3 zile m-a sunat sa ma intrebe daca nu pot sa ii
imprumut niste PO4x4 sa il incerce in locul Rowaphosului, i-am dat doua plicuri de 250 ml, a bagat,
nu stiu exact ce cantitate, dar nu foarte mare, cantitatea recomandata pentru bazinul lui, si i-am
masurat ieri, la 3 zile dupa a schimbat mediul, surpriza, pe aparat apare 16. Asta ca o mica completare
si demonstratie ca PO4x4 este chiar mai bun decat Rowaphos.

Astefl eu am hotarat sa incerc sa nu. mai depasesc alcalinitate 8,5

O zi buna,
Dragos
Daca tot ma intrebai cum e cu TOTM-urile si cu alcalinitatea si cu fosfatii si nitratii
vezi aici un thread interesant, proaspat deschis:

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2253547&highlight=flow+velocity

O zi buna,
Dragos
Astia sunt discusii lui Andrei:

image

Mai multe detalii despre discusii lui Andrei gasesti aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19027.page

Andrei, ca si mine de altfel, nu sintem experti in discusi. Dar putem face diferenta intre un discus
caruia ii merge bine si un discus care are probleme. Si eu sint de parere ca cei doi discusi,
Turquoise Brilliant Blue Blaze si Blue Cobalt au probleme. In plus de asta, din ce se vede in
poze, cei doi discusi nu s-au dezvoltat cum trebuie, nu au forma rotunda cum ar trebui sa fie,
au forma alungita, ceea ce crescatorii de discusi numesc "rachete". Forma pe care nu o mai
poti corecta daca ei sint maturi, si se pare ca sint.

Mai multe sfaturi nu pot sa iti dau, nu am experienta suficienta pentru asta. Poate sint alti acvaristi
aici pe forum care pot sa iti spuna ce au.

O zi buna,
Dragos
Fosfatii daca sint 0 influenteaza coralii doar daca KH-ul este mai mare de 8,5, situatie care
nu prea se regaseste in ocean. Un sistem UNLS presupune fosfati 0 si nitrati cat mai aproape de
0 si un KH mic. Este conceptul promovat de Korallenzucht, pe care il cunosti.
Cum pastrezi KH-ul constant, faci aditii? Cu o pompa peristaltica nu e foarte greu sa il tii constant in 8-8,5.
Si cu amestec de sare Tropic Marin + Aquavitro Salinity 50/50 cred ca ar trebui sa ai un KH asemanator.

O zi buna,
Dragos
Daca ai reusi sa aduci fosfatii sub 0,02 cred ca ar fi mai bine. Pina la urma eu tot nu inteleg de ce nu mai
folosesti mediul antifosfati. Eu am fosfatul 0 de mai bine de 6 luni (masurat cu Hanna, o sa incerc si metoda canii)
si nitratii s-au stabilizat undeva la 2,5 (Salifert). Iar de cand am si KH-ul in jur de 8-8,5 bazinul pare sa mearga
mai bine, inclusiv acroporele.

Mediul antifosfati este un mediu chimic, deci nu ar trebui sa iti influenteze nitratii. Ba din contra, daca stai si te gandesti la
rata Redfield ar trebui sa ai nitratii mai mari.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: