[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Io am pipait deja standul Cutia nu era lipita cand am fost, in principiu mi s-a parut ok.
Si din cate imi aduc aminte, ca am masurat gaurile atunci, sint pentru fitinguri de 32 si 25.

O zi buna,
Dragos
koala wrote:Asa, asa... bine ca m-am tinut de capu' tau sa faci poze .

- La cum arata stativul ala, nu cred sa "faca balans" nicicum... distanta dintre picioare e relativ mica, arata ca un fel de "grinda cu zabrele" (in opinia mea).
- As fi facut cutia overflowului mai inalta... da' asta e o parere nebazata pe nimic, nu am lucrat cu asa ceva si nu stiu exact cum lucreaza volumele alea de apa.
- Dimensiunile generale ale bazinului mi se par foarte misto... lung, lat si putin adanc... o sa ai "loc de joaca" inauntru!

Da, e posibil sa fie prea putin inalta cutia, o sa vedem la montajul Bean animalului, si daca nu e suficient se face alta
In sfarsit se misca lucrurile

Cutia de overflow nu se putea face pe toata latura pentru ca acvariul intra in zid. E cam micuta cutia dar
probabil o sa faca fata. Fitingurile sint de 32 din cate imi aduc aminte (am masurat cand am fost la Mosu
cu vreo saptamana in urma) iar la recirculanta parca de 25.

Asteptam startarea bazinului

O zi buna,
Dragos
Un articol bine de citit si o concluzie: aveti grija cu palytoxina nu e de gluma!
Cititi si comentariile la articol, sint mult mai multe exemple.

http://www.advancedaquarist.com/blog/personal-experiences-with-palytoxin-poisoning-almost-killed-myself-wife-and-dogs
Daca poti sa il identifici exact ca din ala bun poti sa il tii
Am pescuit si eu vreo doi din acvariul meu, unul din ei intr-o noapte cand imi calarea (si probabil
si manca) o colonie de zoasi si l-am exterminat. Mai ales ca acea colonie a regresat constant fata de celelalte.

O seara placuta,
Dragos
Aici gasesti un articol despre viermi scris de Ron Shimek:

http://www.ronshimek.com/annelids.html

O seara placuta,
Dragos
Carbunele activ nu retine numai tanini, poate retine si o parte din fertilizantii pentru plante.
Carbunele activ nu se foloseste uzual nonstop in filtru.

O seara placuta,
Dragos
E bine ca te-ai lamurit in sfarsit
Poti sa le inlocuiesti cu ce vrei tu, Matrix, Eheim Substrate pro, Siporax, Micromec etc.

O zi buna,
Dragos
Este un vierme cunoscut sub numele de Bristleworm sau Fireworm. Problema este ca sint greu
de identificat exact, unii dintre ei sint benefici in acvariu altii sint un pericol. Eu zic sa il trimiti
direct la gunoi, nu e bine sa risti.

O zi buna,
Dragos
Filtrul intern eu l-as lasa doar pentru filtrare mecanica, plin cu bureti si perlon, iar filtrul
extern pentru filtrare biologica, plin cu medii biologice plus un burete deasupra. Practic
la filtrul extern nu ar trebui sa schimbi decat sertarul de jos care este plin cu Cermec (inele)
si care este un mediu de filtrare mecanic, cu un mediu biologic la alegere, Matrix, Eheim Substrate Pro,
Siporax, Micromec etc. Si ar fi bine sa pui un burete pe IN-ul canistrei, in apa, in felul asta vei
umbla destul de rar la canistra.

O zi buna,
Dragos
Fain domnu' Iulian, fain
Eu mi-am cam invatat lectia si am merg pe varianta Tropic Marin + Aquavitro Salinity,
cel putin cateva luni. Se pare ca e greu sa gasesti o sare consistenta ca si calitate.
Drept pentru care voi masura la fiecare schimb KH, Ca si Mg. O sa consum mai
repede testele dar prefer sa stiu ce bag in bazin de fiecare data decat sa schimb acroporele

Daca stie cineva o sare consistenta ca si calitate, cu un KH de pina in 8,5 sa ne spuna si noua.
Dar daca nu masori la fiecare schimb nu ai cum sa verifici daca are aceeasi calitate.

O seara placuta,
Dragos
In seara asta mai fac un schimb de apa, am testat apa preparata cu Tropic Marin si are
KH 5,35 si Ca 400. Deocamdata folosesc cutii de sare de 4 kg, se pare ca si aceasta
sare e inconsistenta in ceea ce priveste alcalinitatea dar cel putin pot sa o aduc la alcalinitatea
pe care o doresc 8,5 adaugand carbonati si bicarbonati, daca avea peste 8,5 nu aveam cum sa
o aduc mai jos. Iar nivelul de calciu mi se pare ok, tinta mea este 400-420 si fac si aditii in bazin.
Masuratorile au fost facute cu Hanna checker pentru KH cu reactiv nou (probabil ca si primul lot
de apa preparata avea un KH asemanator, reactivul vechi avea aproape 6 luni, chiar daca nu era expirat)
si cu Salifert pentru calciu (Hanna checkerul pentru Ca mi se pare extrem de greu de folosit).

O seara placuta,
Dragos
Decorul arata demential, bravo, ai facut treaba buna
Acum mai trebuie doar sa astepti ciclarea. Ce medii de filtrare ai in canistra si in cel intern?
Pentru filmulete folosesti acelasi cod dar in loc img folosesti youtube.

O seara placuta,
Dragos
Exista o teorie conform careia biopeletele elimina in apa carbon organic si acest carbon organic
este papa pentru ciano, il foloseste in procesul de fotosinteza.
Ce pot sa iti spun este ca si eu mai am ciano in vreo 3 locuri, in 2 locuri pe piatra si pe geamul din
spate. Si stiu exact de ce apare, pentru ca datorita rockscapeului pe care il am in acele locuri se
aduna resturi de mancare. Si nu am cum sa modific pompele, acele locuri sint dead spoturi din punct
de vedere al flowului. Dupa ce o curat dureaza cam 1 luna pina apare din nou, asta daca nu imi aduc
aminte sa suflu resturile din locurile respective. Cu alte cuvinte nu numai nutrientii sint importanti,
ci si flowul e foarte important, cel putin pentru ciano.
In ceea ce priveste detritusul, daca ai bine pozitionate pompele si ai un controller mai destept, cum
este cel de la Tunze sau Vortech, poti rula odata pe zi un program care iti ridica detritusul pentru a
ajunge in sump. Eu il folosesc seara, 4 ore, si nu am deloc detritus in bazin, sau foarte putin, in schimb
trebuie sa curat sumpul cel putin odata pe luna, daca nu mai des.

O seara placuta,
Dragos
Nu am folosit pina acum Phosguard asa ca nu stiu nimic despre el. Dar. am folosit vreo luna si jumatate
Rowaphos, care este bun, dupa care am trecut pe PO4x4 pe care il folosesc din aprilie anul trecut, si am
fosfatii 0 de mai bine de 6 luni. Si il schimb o data pe luna. Poti sa incerci de proba sa vezi daca exista
vreo diferenta.
Ce sare folosesti in prezent?

O seara placuta,
Dragos
Diatomele cred ca inca le ai datorita luminilor. Nu cred ca intr-o luna bazinul s-a stabilizat
cu luminile noi. Valoarea citita cu Hanna checkerul pentru fosfati este de 0,049 nu de 0,04,
e o mica mare diferenta Oricum o valoare mica si pe care e bine sa o ai este sub 0,02.
Valorile pentru nitrati si fosfati testate de tine nu sint neaparat cele reale daca ai alge.
Dar, e posibil sa ai aceeasi problema pe care a avut-o Gabriel: nitrati nedetectabili si
fosfati mari, sau relativ mari.
Eu nu as desfiinta refugiul. Eu as adauga o mana doua de chaetomorfa in refugiu cu o
lampa cu program invers decat programul pentru display, adica lumina aprinsa noaptea.
Te ajuta la stabilizarea bazinului si reducerea nutrientilor.
Apoi ce antiphos folosesti? Posibil sa nu isi faca treaba cum trebuie cel pe care il folosesti tu.
Atentie cu biopeletii, iti trebuie obligatoriu un reactor unde sa fluidizeze cum trebuie, si daca
pina acum nu ai avut biopeleti eu zic sa incepi cu 25-50% din cantitatea recomandata, urmand
sa adaugi treptat in urmatoarele 2-3 luni pina ajungi la cantitatea recomandata. Oricum sa nu te
astepti la efecte spectaculoase, biopeletii incep sa lucreze dupa minim 2-3 saptamani. Iesirea
de la reactorul de biopeleti trebuie obligatoriu sa fie in dreptul intrarii in pompa skimmerului.
Poti sa elimini si manual prin sifonare usoara diatomele si ciano si sa elimini manual si restul
de alge pe care le mai ai. In rest rabdare si tutun

Si nu ne-ai spus restul parametrilor apei din bazin. E foarte importanta stabilitatea bazinului,
cu cat KH-ul este mai stabil cu atat mai bine. La fel si pentru salinitate, Ca si Mg.
Ce adotionezi in prezent si cum o faci?

O zi buna,
Dragos
pc.ciprian wrote:
am si eu un reactor cu denitrate de genul celor de la aquamedic, de vreo 2 luni no3`u e acealsi ca in bazin , nu stiu ce sa zic dar merita incercat

Dar ce valoare au nitratii la tine Ciprian? La Koala vorbim de nitrati 50.
Si ce debit trece prin reactor?

O zi buna,
Dragos
Nu sint in concediu, as fi vrut eu
Dar nu am avut timp sa studiez, incerc sa ma uit saptaman ce vine si sa iti dau un feedback.

O zi buna,
Dragos
L-am convins sa isi ia un reactor pentru nitrificare/denitrificare. E un reactor de 5 litri,
practic va fi umplut cu 4-4,5 litri de Denitrate la un debit de 120-150 litri pe ora. Ar trebui
sa il ajute sa scada nitratii, presupun eu, undeva spre 15-20 in conditii de hranire a la Koala
Vom vedea daca reactorul va lucra asa cum sper eu.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: