[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Si cei de la Hanna au sonde, si cred ca mai sint si altii pe piata.
Sonda de conductivitate e bine sa fie cea cu platina, e mai scumpa dar e mai buna.
Iar sonda de pH, din ceea ce am mai auzit, e mai fiabila cea reincarcabila.
Poti sa reglezi debitul la canistra ca sa nu mai ai probleme cu plantele. Mediile biologice din canistra lucreaza si la
un debit mai mic de apa, poate chiar mai bine. Depinde cat de mult nu au functionat, daca pana de curent a fost
de cateva ore nu cred ca e nicio problema.

Crescatorii de discusi de care zici tu, desi eu nu stiu niciunul sa aiba substrat, schimba zilnica apa.

Daca vrei discusi frumosi nu trebuie neaparat sa mergi pina la Onesti, poti sa mergi si pina la Busteni,
la Ciprian, e mai aproape.

O zi buna,
Dragos
Adica, asa cum zice Iulian, asa zic si eu:

smilie
Exista si skimmere hang on pe exterior si chiar destul de performante, dar cu un pret pe masura.
Asta ar fi unul dintre ele, functioneaza cu injectie (Spray Injection System):

http://www.ocreef.com/aquac_nano_remora_protein_skimmer?category_id=4827

Si eu sint de parere sa lasi skimmerul sa se "rodeze" o saptamana si sa vezi daca mai scoate
acelasi zgomot.

O zi buna,
Dragos
Iar daca nu vrei sump cel putin mai suplimenteaza filtrarea, e cam mica pentru acel bazin si
6-8 discusi. Macar inca un filtrau extern plin cu medii biologice, de care vrei tu.
Si asculta sfaturile lui Dragos (tizul meu de Focsani), are discusi de vreo 15 ani asa ca stie ce vorbeste

O seara placuta,
Dragos
Mult succes Romulus si bine ai venit la "muraturi"

Si cateva comentarii

- carbunele activ si phosex-ul poti sa le bagi de acum, te ajuta la ciclare, in special
phosex-ul, nu vrei sa se acumuleze fosfatii
- lumina mi se pare mult prea multa pentru acel acvariu, va trebui sa o ridici foarte sus
- pentru skimmer nu stiu ce sa iti spun, un skimmer bun pentru nano fac cei de la Tunze, dar e destul de scump,
in ce dimensiuni trebuie sa intre skimmerul? Asta e skimmerul de la tunze:
http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=RO&user_tunzeprod_pi1[predid]=-infoxunter050
- skimmerul puteai sa il lasi oprit primele cateva zile, apoi ar trebui sa mearga non-stop
- perlonul ar trebui schimbat cam la 3-4 zile

Si o intrebare: ce stoc viu vrei in acvariu?

O seara placuta,
Dragos
Si eu vin
Si mi se pare ok locatia, mai ales ca avem pile acolo
Nu trebuie sa pui niciun fel de sare, sarea se foloseste in tratarea unor boli pentru reglarea
presiunii osmotice.
Nisipul cred ca ar fi bine sa il speli in cateva ape.
Buretele ala cred ca ar fi ok, oricum pietrele trebuie infipte cat mai bine in nisip sa fie cat
mai aproape de fund baza pentru ca cichlidele au obiceiul sa sape in nisip si pot darama
pietrele.
Standul mi se pare ok, dar nu vei putea sa il folosesti pentru acvariul cel mare pe care vrei
sa il faci, nu ai loc de sump sub el. Pentru acvariul mare cu sump ai nevoie de un stand
metalic (otel vopsit sau si mai bine duraluminiu) pe care sa il imbraci in pal, mdf etc.
Nu am vazut daca ai pus ceva sub acvariu, gen izopren sau polistiren extrudat.

O zi buna,
Dragos

LE ... sau noapte buna

LLE si vezi ca ti-am trimis un PM
Impresionant topicul Mihai

luc7777 sigur ca putem sa ne vedem la o bere, cand si unde?
Si eu zic ca sint ok valorile si nu ai de ce sa le schimbi. Un pH de 6,8 e absolut ok.

O seara placuta,
Dragos
luc7777 wrote:Eu stiu ce spuneti voi despre profilux dar de costuri nu spune nimeni ca te duce la peste 1500 de euro cu pompe, sonde si alte suse? Sau pretu nu mai conteaza?

Asta am si spus, vezi postul meu anterior, conteaza si pretul, chiar destul de mult.

Nu te duce la peste 1500 euro, depinde foarte mult de ce ai nevoie. Pentru un kit care iti
asigura cam tot ce ai nevoie se duce undeva la 1200-1300 euro. Daca vrei chiar tot, asa
ca mine, sare undeva la 1600.
luc7777 wrote:
viulian wrote:Dragos, Cred ca se poate face orice cat timp programul incape in memoria controller-ului (daca e algoritmic, se implementeaza fara nici o problema). De fapt, Profilux-ul sigur are un microcontroller (mai puternic) acolo care face toata treaba si e acelasi principiu.

Avantajul Profilux este ca e totul integrat si testat de ei; de exemplu, mi-ar place sa las doar Profilux sa faca streaming web, ceea ce Arduino nu poate - e prea slab ca sa faca o compresie (a, ca se uite dupa o valoare pe una din intrari, sa tina un cronometru, si apoi sa declanseze altceva, da, asta e simplu).
Marea problema cu proiectele DIY este ca daca le pui toate cap la cap sa faca ceea ce face Profilux, incap intr-o valiza, nu intr-o cutie de bomboane ... si mai si pierzi saptamani sa le pui cap la cap

Dar cred ca nu mai am ce cauta in topic aici - am scris la topicul meu de ce

Zi-mi te rog ce face profilux si nu face arduino? Web streaming la ce iti foloseste?

Nu iti sunt de ajuns afisarea parametrilor live pe internet https://cosm.com/feeds/69337

Bine daca e sa o luam asa se ia frumos un minpc i7 si comanzi ce vrea muschii tai + 4, 5 camere hd pt streaming pt acvariu, sump (mai dai 100$ pe banda dar nu-i bai

Eu nu am zis ca Profilux e mai bun, din contra am zis ca Arduino face din ce mi-ati descris voi aproape acelasi
lucru cu Profilux la un pret mult mai mic. E adevarat ca nu am pis in calcul timpul si altele.

Spre exemplu o chestie interesanta este administrarea remote peste internet, care uneori poate sa fie
folositoare. Trimiterea de alarme (email si/sau sms). Partea cu streamingul nu ma da pe spate pentru ca
am camera IP care face fix asta, si nici nu stiu daca Profiluxul are streaming inclus, nu m-a interesat.
Mie imi comtroleaza tot ce inseamna cele 2 acvarii. Si puteam sa folosesc un singur controller la amandoua
acvariile daca erau mai aproape unul de celalalt.

@viulian da, poate sa iti hraneasca reactorul depinde cum si cu ce il hranesti. Daca este ceva lichid
folosesti o pompa de dozare. Pentru ceva solid nu stiu, nu cunosc cum hranesti tu reactorul acum.

Una peste alta Arduino mi se pare o chestie tare si cu mult mai putini bani. Ceea ce nu e un lucru de
neglijat.

O seara placuta,
Dragos
Arhitectul wrote:Asta era si intentia mea

In acest sens cred ca o sa aprofundez problema pentru ca voi avea nevoie de doua sumpuri

Multumesc pentru suport !

Anytime Arhitectule sa imi dai de veste cand te apuci de cel mare.
Multumesc Rick, Cosmin

... si pentru putin Cosmin, placerea a fost si de partea mea
De ce vrei sa le maresti Alex?
Foarte bun pretul
Practic costa undeva la 30-40% din ceea ce am eu, Profilux.
Ai posibiltatea sa folosesti la programare conectori logici? Spre exemplu sa aditionezi
Ozon dupa un anumit program (timer) si daca Redox-ul e mai mic decat o anumita valoare?

O seara placuta,
Dragos
Foarte fain proiectul Lucian, poate sa faca aproape tot ce face controllerul meu, ProfiLux.
Poti sa ne dai o idee de pret aproximativa pentru sistemul complet (inclusiv sonde, relee etc.)
tot ce tine de control?
Si as mai avea o observatie, aditia de Ozon mareste potentialul Redox, deci setarea trebuie sa fie
sa opreasca aditia de Ozon daca Redoxul a ajns la o anumita valoare.
Oricum aditia de ozon trebuie facuta intr-un reactor de ozon sau in skimmer, nu se face direct in bazin.
Eu aditionez 1 ora pe zi in skimmer si controllerul eate setat sa faca aditia doar daca Redoxul este sub o anumita
valoare.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Frumos bazinul, am vazut cativa SPS foarte faini
Ce dimensiune are stratul de nisip si ce granulatie are?

O zi buna,
Dragos
Am facut primul schimb de apa cu Tropic Marin, dar la sugestia unui prieten care foloseste
si el Tropic Marin, Catalin, am testat KH inainte de schimb si in loc de 8-8,5 apa avea 5,9
Drept pentru care am "imbunatatit-o" cu bicarbonati si carbonati pina la KH 8,5 dupa care
am facut schimbul. Si deocamdata sint multumit. Atata doar ca am un pH ceva mai scazut,
noaptea in jur de 7,9 si ziua in jur de 8. Dar coralii par sa se simta bine, chiar au inceput
sa se coloreze mai bine.
Urmatorul pas va fi, peste doua saptamani, sa imi iau si o galeata de Aquavitro si sa fac un
schimb combinat, 50% Tropic Marin, 50% Aquavitro.

Apropos, am un sac de Red Sea sigilat de vanzare, cine e interesat PM

O zi buna,
Dragos
viulian wrote:Bleah, sunt dezamagit. Ceva nu fac cum trebuie. Completez de o saptamana cu PurpleUp. 5ml / 200L spun ei, asa ca am facut un calcul si in loc de echivalentul 0.8 , adaug 0.6. Si totusi, azi am masurat si am 360 Ca, si kH 7.
Brrrrrrrrrr. Si nici lampa n-a venit. Un inceput de an prost... O sa ridic doza de PurpleUp.

De ce nu incerci sa aditionezi formula completa Balling, Ca, Mg si alcalinitate separate?
Mi se pare mai usor de controlat si nu sint cantitati mari la cat de mare e acvariul.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: