[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Arco9
Forum Index » Profile for Arco9 » Messages posted by Arco9
Nu e nici o problema.O sa caut alt site unde n`o sa conteze asa de mult felul cum scriu.Am 2 pleco in acvariul meu.I`am cumparat acum 4 luni.Aveau 6 cm.Acum au 12 cm.Si sunt bine,mersi.Stiu k ajung la dimensiuni de 30+ cm,dar asta nu ma opreste sa ii cresc pana cand or sa fie prea mari pt acvariu.Atunci ii voi dona si am rezolvat problema.Am observat k daca nu faci asa cum iti spun altii,gen Tu,iti sare lumea in cap.Sunt constient k sunteti profesionisti,dar noi,incepatorii nu va cerem decat niste sfaturi si putina intelegere pentru ca si voi ati fost incepatori odata si cred k vi`a parut bine atunci cand ati primit sfaturi.O sa imi dezactivez contul ca sa nu va mai fac "probleme".Noapte buna
Multumesc frumos
Pai cumpara-ti 5-6,cati vrei,si o sa iti faca si ei putina curatenie,in sensul k o sa manance mancarea cazuta pe fund.Cand or sa creasca mari,or sa iti faca mult mai bine curat.Iti poti cumpara si 2 ancistrusi sau 2 plecostomus.Mult succes !
Pai sanitarii albi se numesc corydoras albino si e bine sa ai minim 5 in acvariu deoarece sunt pesti de grup/card,iar ceilalti se numesc pangio kuhli,poti tine 3...pentru ca 1 kuhli are nevoie de 47 de litri ca sa se simta bine.Mult succes !
Multumesc frumos.O seara placuta iti doresc in continuare.
Mai am o intrebare la care te rog sa ma ajuti. Am in acvariu un filtru Aquael Internal Fan 1 60-100 de litri/ora.SI mi`ai spus k filtru trebuie sa cicleze de 3 ori volumul acvariului pe ora.Din afirmatia ta,reiese ca filtrul nu e bun pentru acvariul meu.Sa il schimb cu un Aquael Internal Fan 2 100-150 litri/ora ? Nu o sa fie problema apoi ca e prea puternic ? Mi`as lua un filtru mai performant,dar momentan nu am posibilitatea. Te rog frumos sa ma lamuresti in legatura cu problema filtrului.Iti multumesc inca o data !
Pentru un acvariu de dimensiunile 100 cm lungime-40 cm latime-50 inaltime,ce grosime trebuie sa aibe sticla ? de 10 e buna ? Multumesc
Ce sticla(grosime) si ce silicon ai folosit pt noul acvariu ? Aproximativ,cat au costat? Mult succes cu noul proiect !
Pot tine intr`un acvariu de 80 de litri 10 ramirezi galbeni (2 cm fiecare) cu 4 corry,2 pleco si 2 kuhli ?Si stie cineva cum se deosebeste masculul de femela ramirez? La cei normali stiu si eu,dar la acestia,galbeni,nu.Multumesc.
N`am crezut ca asta va fi o problema.Voi fi atent pe viitor daca voi mai posta un topic.
Acum m`am uitat la microrasbora galaxy si pseudomugil gertrudae...sunt...superbi dar din pacate,speciile acestea 2 nu se gasesc la mine in oras...o data la 2 zile merg la toate pet shop`urile din oras...sa vad noutati...sa mai intreb...una alta...acum sincer,imi pare rau k mi`am dat sumatranii azi dimineata...pot tine 4 scalari in acvariu meu ? sa imi cumpar de mici...2-3 cm si sa`i cresc ? doar k de mici,nu ii poti distinge,masculii de femele si nu prea as vrea sa tin 4 masculi kre sa se fugareasca tot timpu...
Nu se gaseste asa ceva la mine in oras ) iar sa merg in alt oras sa cumpar...nu imi permit. Ce imi recomanzi sa tin in acvariu ? Sa fie ceva frumos/colorat/exotic. Asta e ultimul reply,nu te mai stresez atat )
Am o intrebare.Sunt compatibili pestii mei cu ciclidele ? Ma refer aici la Demasoni si la labidochromis caeruleus.Si in acvariul meu de 80,as putea tine 12 ciclide ?
Ms dar nu ms si nu sunt un stapan comod,chiar ma ocup de pestii mei.Am schimbat apa in acvariu acum 4 zile si si acum e "cristal".Si trebuie sa recunosc k eu am prostul obicei sa le DAU la pestii mei sa manance...stiu k nu`i bine...dar nah...nu`mi place sa`i infometez.
Pai mie imi plac toti pestii din lume .Nu exista nici o specie care sa nu`mi placa.Tatal meu a avut un acvariu de 200 de litri plin cu pesti.A fost umpik de 'ciorba' dar lui i`a placut.Din pacate i`a dat acum cativa ani,impreuna cu toate 'ustensilele'.De knd m`am inscris pe forum,tot asta fac.Citesc,citesc si citesc si mai mult.Nu am dormit nimic azi noapte )
Din lipsa de bani.Am lucrat si m`au trimis in somaj cu criza asta.Spatiu am in camera,pt k am doar patul si biroul de comp.Mi`as fi face eu un acvariu mare,daca as putea.Acvariul care il am l`am facut k am primit sticla de 6 mm gratis,siliconul gratis si manopera(lipit acvariu)-5 lei,filtru si pompa le`am cumparat la jumate de pret,erau noi,doar a fost ceva oferta.Din cati bani am avut mi`am cumparat pestii kre i`am enumerat adineaori.Sper sa nu ma condamne lumea k am vrut sa fac ceva ce`mi place din putinul kre l`am avut.Sumatranii si conchonius i`am vandut azi dimineata.SIncer,mie imi plac toti pestii din lume ) dar am vrut sa tin piranha...pt k sunt ceva mai 'speciali'...Tu ce pesti ai ?
Am prieteni care au pesti si sincer,la niciunul dintre ei,corry nu se comporta ca si ai mei.Am 4,dupa cum ai citit.unde merge unu,merg si restu.Iar panda,e cel mai mic dintre toti,nu stiu daca are 3 cm maxim.Si de multe ori,dupa el se i`au ceilalti.Rar vad un corry separat de "grup". Cand am inceput,acum 4 luni,am avut 5 corry albi si 4 panda.Mi`au mai murit...am mai donat...si am ajuns la 4.
Pai i`as fi tinut pana la o dimensiune de 16 cm maxim,i`as fi donat si mi`as fi cumparat altii mici...poate stii (poate nu stii) cum e k sa vrei ceva si sa nu prea poti avea...sentimentu asta il am eu acuma.Mi`a mai recomandat un amic ciclide africane...dar sincer,nu`mi plac exemplarele ce le gasesc la mine in oras in pet shop`uri...in sensul k sunt foarte decolorate si nu arata deloc normal.Ceea ce imi spune k nu le convine ceva/sunt stresate.Acum imi pare rau k am renuntat la sumatranii mei...acum mai am in acvariu 2 pleco,2 pangio kuhli si 4 corrydoras...O zi buna in continuare.
Salut.Pai eu m`am gandit totusi sa incerc sa tin 4 piranha(sper sa fie piranha si nu pacu) in acvariul meu de 80 de litri ( 66L - 31latime-- 41H ) pentru k am citit pe un site k daca nu au spatiu,nu se dezvolta chiar asa mult.Momentan,am un Aquael Internal Fan 50-230 litri pe ora si scria pe cutia lui k e bun pt acvarii intre 60-100 litri.Si am sa ii hranesc cu tetra discus,ficat fiert si inima de vita fiarta.Mi`a spus tipu de la pet shop k ei le dau tetra cichlid sticks (pe consum) si k nu au probleme...dar eu sincer nu le`as da lor asa ceva.Daca mai ai un sfat pentru mine,il astept cu mare placere ! Multumesc frumos pentru informatii !
Piranha de la pet shop au aproximativ 6 cm fiecare.In cat timp ajung la o dimensiune de sa zic 16 cm ?

Forum Index » Profile for Arco9 » Messages posted by Arco9
Go to: