[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Din experientele colegilor de forum pentru apa verde exista doua remedii: blackout total pentru cateva zile
sau filtru UV. Daca ai sa cauti pe forum dupa apa verde gasesti destule threaduri unde se vorbeste de apa verde.

O zi buna,
Dragos
Cred ca ar trebui sa astepti, probabil se va limpezi de la sine. Nu esti singurul care a patit asa.

http://www.3reef.com/forums/filters-pumps-etc/help-cloudy-water-after-using-matrix-128281.html

O seara placuta,
Dragos
Cum se mai prezinta ciortanii? Sint pe drumul cel bun?

O seara placuta,
Dragos
De curiozitate ai masurat fosfatii? Odata ce ii aduci in 0 sau cat mai aproape cred ca va fi foarte usor
sa ii tii acolo. Si daca pocillopora nu si-a deschis polipii probabil ca a fost o scadere brusca, desi ar fi trebuit
sa vezi si la alti corali. Sint curios daca nitratii se vor mentine jos si dupa ce scoti biopeletii.

O seara placuta,
Dragos
Mersi Gabriel, nenea koala cred ca era bun si un tepos din ala, curata piatra exemplar. Am vazut cum
s-a comportat la Iulian si asa mi-a venit ideea si mie

O seara placuta,
Dragos
Pot sta sub acvariu fara probleme.

O seara placuta,
Dragos
Bine ai venit!
Ai spalat Matrixul cand l-ai pus in filtru? Daca nu l-ai spalat ai in suspensie o pulbere fina care provine
de la Matrix. Daca nu, nu stiu ce ar putea fi, poate un bacterial bloom sau o deciclare partiala.

O zi buna,
Dragos
Pai pompele ocupa 20x20x6cm o unitate cu 4 pompe si cam toate de genul asta sint la fel,
iar borcanele sint de 1 litru fiecare, dar poti foarte usor sa folosesti si borcane de 350 ml.
Sa zicem ca o etajera de 60x40cm e la mine ocupata, dar am 8 borcane. 2 borcane eu le folosesc
pentru remineralizarea apei de osmoza si minerale pentru discus, schimb zilnic 50 litri de apa
cu apa de osmoza.

O zi buna,
Dragos
TCRadu wrote:Dragos,
tot sapand pe internet dupa pompe peristaltice am dat si peste acest articol http://www.aquascapingworld.com/magazine/June-2008-Issue-4/Magazine/Aesthetically-Matching-Aquarium-Setup.html in care exista un capitol despre dozarea micro si macronutrientilor cu o singura pompa, citez: "As a last function I have chosen an automatic dosing system, the Aqua Medic SP3000 dosing pump combined with an electronic timer. This will dose a solution containing both micro and macro fertilizer every day following the estimative dosing index."

ma gandesc la un sistem cat mai putin complicat cat mai restrins ca volum utilizat in interiorul standului acvariului cu care sa fac dozarea zilnica de macro si micro fertilizanti pentru a evita socurile in cazul unei aditii saptamanale de fertilizanti, iar aditia manuala zilnica devine o corvoada.

cred ca nu poate avea nimic rau combinarea NO3 cu PO4 si cu Ferropol -ul doar in acvariu se combina oricum intre ele.

?????

R.

Ce vrei tu probabil ca se poate, pompele pe care le-ai vazut in threadul pe care l-am atasat pot fi programate sa faca
dozarea de mai multe ori pe zi. Poti folosi si o singura pompa de dozare dar in opinia mea vei avea o problema: cocktailul
pe care il pregatesti tu inainte va contine x % din ceva, y % din altceva si tot asa si este posibil ca la un moment dat,
datorita cresteriii plantelor sau a schimbarii conditiilor din bazin sa treabuiasca sa aditionezi mai mult dintr-o anumita
substanta iar tu ai deja cocktailul pregatit. Si daca doar trebuie sa mai adaugi ceva nu ar fi o problema mare, mai aditionezi
manual ceva, dar ce faci daca spre exemplu trebuie sa mai scazi aditia de NO3 sa zicem? E bina sa te gandesti bine inainte
sa faci achizitia, sa iti faci bine socotelile.

O zi buna,
Dragos
Da, crabii sint Mithrax sculptus iar aricii sint Mespilia globulus. Si unii si altii s-au apucat de mancat alge
de cum i-am bagat in acvariu.

O zi buna,
Dragos
Servus Radu,

La amestecarea diverselor aditii nu pot sa iti raspund pentru ca nu stiu, totusi eu sint de parere ca nu ar
trebui amestecate. In primul rand nu stii daca se omogenizeaza cum trebuie si daca dupa omogenizare
nu cumva se separa. Sincer sa fiu nu stiu, poate are cineva mai multa experienta.
O unitate de 4 pompe ocupa aproximativ 20x20x6 cm, ale mele sint puse deasupra acvariului, iar borcanele
in care tin lichidele sint sub pompe, am borcane de 1 litru. Am o alta unitate care nu se vede pe camera,
e pusa la celalalt acvariu si este sub acvariu, in stand, deci nu e nicio problema sa le pui sub acvariu.

O zi buna,
Dragos
Mersi frumos Rick, este un peste dificil intr-adevar, dar sper sa reziste
Poze incerc sa fac duminica.

O zi buna,
Dragos
Servus, ai nevoie de 4 pompe iar Ferropolul il pui cu pipeta nu poti sa le amesteci.
Gasesti unitati cu 4 capete de pompare dar nu sint foarte ieftine. Ca punct de plecare
vezi threadul de aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21383.page

O zi buna,
Dragos
Da, din pacate zoasii albastrii nu au venit si din pacate Achilles-ul meu a ajuns teapan se pare ca nu
am noroc sa am pestele asta in bazin. Asta e, am incercat de doua ori, sa vedem poate mai incerc odata...

In schimb am acum la aclimatizat 3 pestani, un Yellow wrasse (al treilea pe care il bag in bazin, primii doi nu i-am
vazut decat vreo doua zile dupa care au disparut, unul stiu sigur ca a decedat ca l-am vazut cand iesea din nisip
si abia mai respira, a murit in cateva ore; ce e mai ciudat este ca a stat vreo 10 zile in nisip; iar celalalt habar nu am )
un Convict Tang, interesant vargatul si surpriza lotului de ciortani, de fapt era a doua surpriza dupa Achilles,
un Moorish Idol

In afara de pestani mai am doi arici de mare, doi crabi care mananca alge (din aia verzi, crabii, nu algele )
un vierme penat soft si o turbinaria reniformis.

Poze incercam in weekend, sper de data asta sa imi fac timp duminica

O zi buna,
Dragos

LE Stiti ce s-a intamplat cu Yellow wrasse, nu? Dupa ce s-a invartit 15 secunde pe langa o piatra si-a luat avant si s-a
ingropat in nisipul de sub piatra, vreo 10 cm de nisip
Frumos nenea Alex, frumos, ce sa mai zicem
Nenea koala, am impresia ca nu ai prins spilu': au scazut fosfatii la Gabriel, dar doar pina la o valoare,
mai jos de acolo nu vrea si pace buna si el are nevoie de fosfati 0 daca se poate pentru SPS
d-aia de care nu vrei dumneata

O seara placuta,
Dragos
Nu as avea decat o singura explicatie, in cazul in care skimmerul este la fel reglat si nivelul de apa este acelasi
la ambele setupuri: si anume diferenta la circulatia apei in display intre cele doua setupuri. Probabil ca acum
ajunge in sump tot ce trebuie, inainte probabil ca nu ajungea. Asta ar fi o explicatie. Alta nu imi vine pe moment.
Si daca este asa mai trebuie trasa o concluzie, care ar fi si ea importanta, conteaza mult mai mult circulatia apei
in display si un overflow sau sistem de a duce apa in sump eficient decat pompa de recirculare. Sigur ca asta nu
inseamna ca poti pune o pompa de recirculare mica, cu cat e mai mare cu atat te ajuta mai mult sa exporti
detritus si nutrienti catre sump.

O seara placuta,
Dragos

LE Dar precizez inca odata, ce spun eu este valabil doar daca skimmerul are aceasi coloana de apa si aceleasi
setari.
Astazi am vazut pentru prima oara o usoare refacere a tesutului pocilloporei care pierduse aproape
jumatate in ultimele aproximativ 2 luni. Poate si pentru ca alcalinitatea este mult mai stabila in
ultima perioada si pentru ca temperatura scazut mai aproape de 25 de grade. Sint totusi curios daca
isi va reveni in totalitate, oricum este ceva de durata.

In alta ordine de idei, in seara asta astept niste ciortani daca ajung va anunt mai tarziu. Vor fi ultimii
3 pestani in acvariu, intentionez sa nu mai adaug si altii pentru o perioada mai mare de timp, asta daca totul
merge cum trebuie

O seara placuta,
Dragos
Nu stiu daca asa rezolvi problema fosfatilor. E zic sa maresti cantitatea de antiphos in prima faza.
Chiar daca vei ridica un pic nitratii, nu cred ca te va ajuta mai mult la reducerea fosfatilor, cel
putin nu daca nu folosesti NO3PO4X. Antiphosul pina la urma este un reducator chimic al fosfatilor,
si nu are nevoie de nitrati pentru a face reducerea.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: