Message |
|
Sunt 2 pui de caras ...si chiar nu merg cu ce iti doresti tu  Se fac foarte mari, fac foarte multa mizerie si papa plante
Gazonul cum sa arate ? Spune-ne in ce poza este si iti zicem cum se numeste...sau macar cu ce seamana
|
 |
|
Rasa pura(linie) este foarte greu de gasit in Romania. Chiar daca vei gasi vor fi scumpi in general...iar cei de import de multe ori sunt sterili.
Nu orice pet-shop accepta pesti. Multi spun ca nu se risca pt cativa pesti sa imbolnaveasca un acvariu intreg, chiar daca tu ii asiguri ca sunt sanatosi pestii. Si nici sa faca un acvariu nou doar pt guppy tai zic ei ca nu se merita. Iar daca vei gasi unde sa ii dai iti vor da foarte putini bani pe ei...nu se merita, la un acvariu plantat numai chinul de a-i prinde si de a rearanja plantele apoi te descurajeaza  Insa daca vrei neparat, poti incerca ...
|
 |
|
Poate totusi se va adapta, insa nu cred...dar daca ai de unde sa mai iei nu e o problema, ba chiar e bine ca testezi. E o planta, nu un peste
|
 |
|
SUPER!!! Asta este cel mai important : rezultatul . Ma bucur mult ca iti functioneaza
|
 |
|
Am si eu aloe...si aloe vera, si cea din poza ta. Stiu ca le place pamantul mai nisipos asa si ca nu le place sa fie udate mult...daca au apa la radacina le putrezeste tulpina. Din cauza asta uneori le pierd iarna....daca le ud mai mult decat trebuie.
|
 |
|
E foarte frumos ce vrei sa faci tu... aquascapingul este ceva deosbit, o provoare. Te-ai hotarat pana la urma din ce acvariu doresti sa te inspiri ?
|
 |
|
Poti pune 20 masculi daca doresti, planteaza-l destul de bine cu plante nepretentioase ca elodea, valisneria, etc... ca filtrare poti pune un burete bolborositor daca doresti ceva ieftin. oti pune si o mica buturuga daca iti place ... idei sunt cu miile, pasiune si rabdare sa fie  Daca pui si femele se vor inmulti peste masura, mai ales daca vei avea plante.
|
 |
|
Cam de oriunde...recomandate sunt radacinile de vita de vie, sau tulpinile. Ai grja sa NU fie lemn de conifere sau de nuc. De asemenea sunt leme foarte usoare pe care oricat le-ai fierbe nu vor sta la fund daca nu le prinzi de o bucata de sticla de exemplu. E bne sa le eviti pe astea. Daca nu vrei sa te complici cumperi un lemn gata preparat din pet-shop sau de pe forumuri.
|
 |
|
Vlad...dragut era sa deschizi un nou topic in care sa te prezinti si apoi sa ne scrii problema ta. In primul rand acvariul tau este prea mic pentru a tine xipho mature in el...probabil ai si prea multi pesti. Da-ne mai multe detalii despre acvariu, cati pesti ai si cat sunt de mari, la cat timp le schimbi apa, de cat timp ai acvariul, etc. De asemea poti cauta pe google dupa boala numita "dropsy" si sa ne spui daca este aceea. Iti recomand sa dai click sus in colt stanga pe Link-uri utile si sa citesti primele 2 articole. Iti vor fi foarte utile!
|
 |
|
Frumos, felicitari ...chiar imi place cum ti-a iesit! Planta aceea rosie este aloe ?
|
 |
|
Brawn tu glumesti cred...valva aia este 1-2 lei . Asta da cheltuiala care merita evitata.  Cat despre presiune si bla bla ... CO2 ul ajunge in acvariu in anumite cazuri si in altele nu. Sau tu crezi ca toate bombele scapa la fel de mult CO2 si fortele care imping apa inapoi sunt egale in toate cazurile ? Daca da inseamna ca fizica ta e una intr-adevar speciala si nu imi doresc sa o cunosc. Discutam noi aici insa degeaba ii spunem teorie. Pana nu va incerca el practic nu va invata exact ce trebuie sa faca pentru ca acea bomba sa functioneze. Tot ce putem face este sa ii dam niste indicatii, insa ce e mai important de stiut va invata singur, experimentand.
Sorin imi poti cita exact cu ce nu l-am sfatuit eu bine ? Ce usor e sa pandesti din umbra si cand se intampla sa fi nimerit ceva sa nu iti mai incapi in piele  Dar prefer sa nu mai comentez, cu siguranta daca il sfatuiai tu acopereai toate posibele hibe si ii iesea perfect din prima. Te rugasem sa comentezi pe mess sau pm ce ai de scris la adresa mea, insa daca tie iti place in public ...ma conformez.
Furtunul se poate etansa perfect daca e bagat fortat prin dop, a descris un coleg cum se face asta si nu mai repet. Din cate stiu eu sunt si filtre din bumbac sau ceva fibre naturale, nu toate filtrele de tigara sunt din acelasi material. Dar se pare ca tu le stii pe toate si documentarea nu mai e necesara. Si NU, chiar nu trebuie pusa mai putina compozitie, chiar daca foloseste o sticla de 2l. Merge perfect cu reteta aceea, chiar si cu cana de 300 ml. Testat de mine.
Te insneli amarnic. Lumea nu se uita la cate posturi ai ci la ceea ce debitezi. Si mai conteaza sa fii si om in timp ce faci asta ... notiune care iti este destul de straina se pare. Nu incepe o polemica pentru ca nu are rost...atitudinea ta imi aminteste de felul in care sa hranesc hienele si chiar nu imi place. Ramai te rog la acvaristica si scrie ce doresti, in orice fel doresti...insa daca ataci o idee, indiferent daca imi apartine sau nu, incearca sa ignori persoana care a scris-o. Eu am incercat sa ajut, toate sfaturile pe care le-am dat au fost pertinente si nu am atacat pe nimeni. Is satula de polemicile in care unii dintre voi tineti neaparat sa aratati ce cohones imense aveti. Daca puteti sfatui mai bine decat mine de ce n-o faceti ? De ce nu i-ai scris tu Sorin tot ce trebuia sa stie ca sa ii iasa bomba ? Uite de ce nu are ursul coada...si tot din acelasi motiv dupa razboi multi viteji se arata. Uitati ca menirea acestui forum este de a AJUTA si nu de a demonstra care e mai tare si care stie mai mult.
|
 |
|
Mai e o idee...sa fi fost femelele deja insamantate cand au ajuns la tine. Din cate stiu eu ele nu depoziteaza sperma cum fac viviparele de exemplu...insa cine stie ce se petrece acolo. Voodoo
|
 |
|
Pare promitator ...eu zica ca va arata mai bine decat primul setup 
|
 |
|
De cat timp ai filtrul de tigara ? NU se colmateaza ? Nu putrezeste ?
|
 |
|
Mda si eu aveam cativa ani de acvaristica si spalam buretii la robinet ... pana sa descoper forumurile si sa aflu ce e ciclarea si asa mai departe. Citeste cat poti si aplica! Faptul ca faci ceva de multi ani chiar NU inseamna ca faci bine acel acel ceva.
Si am mai observat o chestie hidoasa la mai multe persoane, pe mai multe forumuri : se inscriu, din ceea ce posteaza e clar ca nu au nici cea mai mica idee despre acvaristica asa cum ar trebui facuta ea (de fapt unii nu au nici macar idei gresite despre ea  , recunoscand ca sunt incepatori), apoi dupa cateva luni ii vad scriind ca ei practica acvaristica de nu stiu cati ani, au inmultit nu stiu ce specii de pesti pretentiosi...si se prefac mari cunoscatori dand chiar sfaturi in stanga si in dreapta. Trist e ca multe din acele sfaturi sunt gresite pentru ca ei nici macar nu stiu lucrurile de baza din acvaristica. Ciclarea de exemplu. Haideti sa nu uitam de unde am plecat, nici cand ...si mai ales sa nu ne imbatam cu apa chioara daca vom constata ca la prezent chiar nu am ajuns asa departe precum visam.
|
 |
|
In cazul asta asteapta pana maine si vezi daca ajung bule si in acvariu
|
 |
|
Mai face omul reclama, dar nici chiar asa 
|
 |
|
Imi place ca desi nu stii de ce, esti sigur  Eu nu-s asa sigura, insa banuiesc si eu ca ai scapari pe undeva...sau trebuie sa mai astepti macar pana maine sa vezi daca forta Co2-ului va invinge forta apei - exact ce zicea Mihai . Asa ca ...daca nici maine nu ai bule, incepi sa cauti pe unde fuge Co2-ul inainte sa ajunga in acvariu. Si ...nu va fi usor sa dezlegi misterul
|
 |
|
Wow dar ai pus plante nu gluma....parca e depozitul meu de plante  Desi ...cred ca m-ai intrecut  Cand vor mai creste va fi o adevarata jungla acolo...insa cu siguranta nu vor creste toate asa cum trebuie. Asta patesc si eu...is prea multe, prea diferite si prea...ingramadite
|
 |
|
Deloc. Co2 va ajunge in acvariu. Insa va iesi pe unde poate cand va fi impins inapoi cu o forta mai mare decat presiunea din sticla. NU e nevoie sa stii deloc fizica pentru a observa asta practic  Insa daca tu vrei sa o tii pe a ta, be my guest ;) Nu are rost sa continuam discutia asta...cine va face bomba va observa singur daca are nevoie de valva sau nu. Si cred ca orice om cu scaun la cap prefera sa previna si nu sa trateze.
|
 |
|