[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Cati oameni zici tu ca isi vor etansa perfect bomba si cati vor prefera sa puna o valva anti-retur ? Sa fim seriosi ...ce e mai simplu ? Mai ales pt. un incepator ... Ce scrii tu acolo e teorie, daca practica ii va arata lui ca are nevoie de valva, o va pune. Si nu se gaseste greu deloc, cele pt aer se gasesc la orice pet-shop aproape ....iar cele pt CO2 se pot comanda online pt maxim 25 lei .
Nu va fi deja ciclat, insa se va cicla putin mai repede daca storci un burete ciclat in el. De ce nu ciclezi buretele in acvariul mare ? Lasa-l sa functioneze acolo cu pompa de aer atasata la el....macar 3 saptamani. Apoi il poti considera ciclat. Nu e mare pierdere daca scapi o tura de pui...peste 1 luna iti va face alta tura, dar care va avea un start mult mai bun in viata. Oricum daca nu e ciclat acvariu cand se nasc puii ii vei pierde ;) Si ca sa nu ii pape mamica, pune multe plante de suprafata...pistia, un ghem de elodea/egeria ...etc.
Mult prea multi molly...cei clasici sau lirati ajung la 7 cm, deci micsoaza mult numarul. Si tine cont si de faptul ca masculii se bat intre ei, deci vei lua doar 1 si restul femele.
Crevetele ala red cherry nu il baga aclo, probabil nu va supravietui sau daca va trai il vei vedea rar. Daca vrei creveti un nano acvariu de 20l cu un bolborositor si un ghem de moss + un mic bec economic e destul . Buretele sa fie deja ciclat (il tii in functiune in acvariul mare 3-4 saptamani) cand aduci crevetii, sunt foarte sensibili la nitrat, amoniac (si cupru).
La caini parca se poate...de ce n-ar merge si la creveti ?
Era o pagina cu speciile de creveti care se pot inmulti intre ele, insa din pacate n-o gasesc acum. Poate o are cineva la favorite sau o gaseste mai repede ...
Bine ai venit... o poza cu graul nu ai ?
Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. Daca preferi asta imi poti scrie mie pe mess sau pe privat si te ajut cu ce stiu...si eu am invatat de altii asa ca dar din dar se face. Insa cred ca e bine sa scrii aici totusi, au inteles colegii despre ce este vorba si te vor ajuta cand ai probleme in acvaristica.
Pietris ieftin mai gasesti si in Hornbach...il recomand pe cel cu granulatia de 1-2 mm.
Cauta cu google..cred ca gasesti de cumparat la pet-shop-urile online.
Nu ai motiv sa te superi ... unii colegi pot fi mai acizi, insa gandeste-te ca orice sut in fund e un pas inainte. Si aici - ca si in viata reala - e o jungla si daca lasi garda jos vei deveni carpa de sters pe jos a altora. Asa ca incearca pe cat poti sa scrii corect, insa si mai important este sa inveti acvaristica si sa ne scrii despre progresul facut ;) Si inca o chestie ... NU RENUNTA niciodata! Acesta e un hobby in care vei cadea de destule ori, daca nu te ridici de si mai multe ori nu vei ajunge un acvarist nicioadata
E greu sa micsorezi concentratia de amoniac prin schimburile zilnice de apa. Se reface foarte repede...si e foarte toxic pentru pesti Schimba-le ca sa aiba mai multe sanse sa scape...mai ales daca ii vezi ca respira la suprafata sau inoata ciudat, etc.
Sper sa iti traiasca SAE, sa ii hranesti putin daca ai ceva pastile vegetale, daca nu papa si mancare pt restul pestilor ... sa isi revina dupa drum
Valva aia este cat se poate de utila, ca doar noi cei care o tinem acolo n-o folosim pe post de bibelou. Se mai umbla la instalatie, se mai reface bomba si nu este destula presiune in ea sau deloc...ce faci cand ai un powerhead care iti baga apa din acvariu in bomba daca nu ai valva ?!? Si asa ma departe ...
N-o fi utila la ce aveti voi ca instalatie de CO2, dar la ce am eu este indispensabila.
Din poza pare a fi o icra de cory Poate au depus si una s-a lipit de peste ... sunt lipicioase icrele
Inca ceva...valva de sens eu o am pusa dupa numaratorul de bule.
Iar cana cu care masori ingredientele pentru bomba poate avea 250 ml de exemplu. Eu am folosit si cana de 300 ml si a fost ok. Mai important e sa folosesti cani de aceeasi dimensiune cand faci bomba.
Sper sa iti iasa
Sorin ai id-ul meu ... daca vrei sa imi arati ce coltisori ai o poti face acolo Aici hai sa ajutam omul .... fara sa scriem de sus. Oamenii valorosi sunt modesti ;)
Cand pui sticla la frigider NU ii pui dop!!!
Iar reactorul il poti face in n moduri ...cel mai simplu este sa faci rost de un filtru cu o putere foarte mica(powerhead), un tub de plastic transparent(ori de la parfumuri C-Thru, ori de la adapatorile pentru hamsteri, ori de la aspiratoarele de substrat, etc.), destul de lung ...si sa bagi in acel tub apa pe sus si CO2 pe jos. Ai aici in acest link, in partea de jos a paginii, o schema : http://www.petfish.net/articles/Aquatic_Plants/co2.php Ma refer la ultima schema, metoda 2 .
Va arata ceva de genul asta cand il vei termina : http://www.youtube.com/watch?v=pFC5_6hcBLc&feature=related
Daca vei da search pe you tube dupa cuvintele reactor diy co2 vei avea de unde sa te inspiri .
scificuss wrote:Nu stiu de ce la toata lumea le este frica de "bomba". Au facut cativa reteta la viteza cu cel mai mic dezinteres sau din graba si le-a pocnit pe pereti si gata acuma trebuie sa se intample la toti. Citi mai cu atentie indicatiile. Nu e cine stie ce proces tehnologic. Amesteci niste apa cu ceva granule solide. Cat de greu poate sa fie sa nu va iasa? Eu chiar nu inteleg, se duce lumea de rapa la propriu. Apropo, cati de aici stiti sa face-ti o omleta sau un cartof prajit? Eu pun pariu ca procentul nu o sa treaca de 80%.

Multumesc mult, mi-ai inseninat rau ziua...am ras iarasi copios. Sa recapitulam ...tu ne vorbesti de sus, zici ca se duce lumea de rapa si ca nu stim sa facem o omleta si niste cartofi prajiti, te miri ca nu ne ies bombele cu co2 si ca ne temem de ele pt ca oricum nu pot exploda daca sunt facute cu gelatina si dupa o reteta buna - deci e ok robinetul(sac!)...si apoi vine partea delicioasa : de la inaltimea cunostintelor tale nemarginite ...scrii "face-ti" Q.e.d.

O sa va scriu aici si reteta dupa care fac eu bomba, a fost scrisa de un user pe alt forum si e cunoscuta foarte bine zic eu

Ingrediente pentru o sticla de 2l:
- 5.5 cani cu apa
- 1.5 cana cu zahar
- 20g gelatina (eu folosesc doua plicuri de 10g gelatina alimentara Dr. Oetker
- 0.5 lingurita drojdie (folosesc tot Dr. Oetker
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu (creste pH-ul initial ca sa aiba de unde sa scada in urma fermentatiei. Aceasta datorita faptului ca aciditatea prea mare omoare drojdia prea repede. Aici ideal ar fi daca s-ar putea gasi drojdie de bere intrucat aceasta nu are “probleme” cu alcoolul)

Preparare:
1. In jumatate de cana cu apa rece se pune gelatina, se amesteca si se lasa la hidratat cam 5 minute (altfel face cocoloase).
2. Intr-o craticioara se pun 2.5 cani cu apa calda in care se dizolva zaharul.
3. Se adauga cana cu gelatina.
4. Se pune craticioara pe foc si se amesteca des.
5. Cand se incalzeste se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina).
6. Se adauga bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine.
7. Se lasa la racit pana se poate turna in sticla.
8. Se pune sticla in frigider si se lasa cateva ore sa se inchege bine.
9. Cand s-a inchegat gelatina se adauga 2.5 cani de apa calduta in care a fost in prealabil dizolvata drojdia.
10. Se conecteaza bomba la furtunul de CO2. In cateva ore trebuie sa inceapa productia de CO2.

Cu aceasta reteta fac eu bomba de un an si merge foarte bine, o bula pe secunda. Insa NU folosesc robinetul...cei care o faceti, o faceti pe riscul varuielii voastre...indiferent ce va zic altii

La 50l merge si sticla de 5 ....insa daca vrei tu sa fii foarte sigur, cumpara de 6. Preturile variaza foarte mult de la firma la firma, asa ca mergi pe la tine pe acolo si intreaba la cateva geamgerii ;)
La noi am vazut ultima data in Praktiker...poate este si la voi
Pwahahhahaah, iarta-ma ca rad insa nu ma pot abtine...copioasa rau patania ta
Cred ca mesajul tau va fi invatatura de minte pentru destui care il vor citi. Sau cel putin asa sper eu, in inocenta mea ...
Nu, nu faci asta ... decat daca vrei sa varuiesti la vecini si sa iti schimbi parchetul si mobila

PS Am papat un slash in postul meu de mai sus...daca bine-voiste cineva sa il puna acolo...multumesc

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: