[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Si eu zic ca pluteste, dar sper sa pot scoate macar cei 2 bolovani de sus din stanga si dreapta de pe ea )... Cat despre nevasta/copil, n-am asa ceva ) deci or aparut exact din senin, pentru ca la acvariu nu a umblat nimeni )

P.s. Paste fericit va doresc tuturor, alaturi de familii si de omuleti dragi voua.
Mersi de sfaturi vineri o sa vad exact, ca atunci e schimbul de apa, si sfarsitul celor 3 saptamani de la start abia astept sa vad pestii in noua locatie . Despre cei 2 melci n`ai idee cum au aparut nu? mai ales tinand cont ca nu am absolut nimic in acest acvariu care sa fi fost in alt acvariu in prealabil )
Mersi maestre acu revin din nou cu o intrebare, ca am descoperit astazi in acvariu 2 dihanii de melci care arata ca ala din poza ) Intrebarea e, cum mama dracu o aparut aia in acvariu? tinand cont ca tot ce a fost bagat in acvariu a fost nou? ) bolovanii luati de pe marginea apei sucevei, spalati bine, n`or fost luati din apa, ci de pe malul apei. Lemnul o stat cativa ani in curte la bunici, pe uscat, nu in apa. Filtru nou, nisip nou, deci de unde masa o aparut melcii aia? )

p.s. am mai atasat si 2 poze cu craca, zici ca e din "Alien" )) Saptamana viitoare cand fac schimbul ala de 50% si bag pestii, pot sa mai si "aspir" craca?
Revin cu o mica intrebare: mirosul de "balta" cand se duce? )
Superb acvariul si acum dupa ce s-a maturizat, pot spune ca nu ar fi aratat la fel de bine fara substratul deschis din dreapta si la inceput daca mai stii majoritatea ziceam ca ar arata mai frumos cu tot substratul negru, dar eu consider ca arata mai bine cu acea "pata" alba, decat ar fi aratat cu negru + gazon peste tot
Asa se vede in poze lumina, am scris mai sus ca e compus dintr`o lampa ieftina cu 2 neoane cu lumina rece, de 36W si 3250 lumeni bucata
'tu`le mama lor de bacterii, imi dau emotii )) Am pus si o poza cu acvariul, doar ca nimic nou aici ) in realitate pietrele de sus de pe copac nu se vad ca si cum ar fi becuri ))

Edit: am facut si una cu lumina stinsa in camera dar nici o diferenta ) E drept ca fac pozele cu un amarat de S6 dar mi-ar placea sa fac o poza care sa reflecte realitatea ). Pot sa-i fac si ceva setari manuale la camera, stiti poate ce setari ar trebui sa fac?
M-am mai uitat asa un pic peste "raceala" lemnului si astazi s-a extins si pe substrat intr-un loc, sper sa se vada in poza (jos in stanga, intre lemn si piatra). E normal asa ceva? )
scorpionul wrote:
Artur wrote:Si o intrebare pentru Koala: e bun lacul asta pe cand o sa fie gata capacul, https://www.dedeman.ro/suceava/super-lac-oskar-yacht-incolor-0-75l/p/5006674 ? sau asta, https://www.dedeman.ro/suceava/lac-oskar-aqua-tec-pentru-lemn-0-75l/p/5013344 ? sau daca nu, poti sa imi recomanzi unul de la ei?

foloseste-l pe primul. Fiind si pentru apa sarata e mult mai ok

Da, ma gandeam si eu, dar apoi mi`am dat seama ca nu e pe baza de apa, deci iar miros si porcarii as vrea unul fara miros daca as gasi, dar o sa merg eu si o sa ii intreb pe aia de acolo poate stiu ei ceva desi pe site din ce vad cam tot ce inseamna lac yacht e pe baza de rasini plm, ceea ce ma enerveaza.
Lemnul meu, naiba sa`l ia cred ca are vreo 3, 4, 5 ani in care o stat asa taiat afara la bunici in curte ) e obosit saracu, o trecut multe anotimpuri peste el. Sincer sa fiu nici nu stiu ce copac o fost, dar pot afla asta.
Si inca o intrebare ) lemnul e normal sa arate asa? astia sunt "mucii" de care se tot vorbeste? am mai avut lemne in acvariu, dar niciodata nu am avut asa ceva pe ele )

Mersi de aprecieri am avut mult de munca, dar pana la urma a iesit ceva frumos, chiar daca bugetul la care ma gandeam intitial a fost depasit cu mult )

Se pare ca din astia 4, am un peste mai "coios" ) ala full clasic ii tine la respect pe restu cand are chef, banui ca o fi mascul ) poate in noua casa vor fi mai prieteni )

Ceata din acvariu cand se duce?
Si o intrebare pentru Koala: e bun lacul asta pe cand o sa fie gata capacul, https://www.dedeman.ro/suceava/super-lac-oskar-yacht-incolor-0-75l/p/5006674 ? sau asta, https://www.dedeman.ro/suceava/lac-oskar-aqua-tec-pentru-lemn-0-75l/p/5013344 ? sau daca nu, poti sa imi recomanzi unul de la ei?
Nici amu nu e bine? ) (indiferent daca e bine sau nu, asa ramane pana cand pot sa dau jos bolovani din "copac" si ma mai joc cu ele) Evident ca apa e plina de suspensii de la atatea modificari ) am ridicat si prefiltrul la o distanta, sper eu ok
@Koala: is niste milogi pestii astia, cand vin langa acvariu "danseaza" in fata sticlei mai mai ca ar primi ceva ) toata ziua vor mancare )

@Scorpionul: 3 din ei si acum mai molfaie ) ca deh is pesti mici, si am taiat eu bucatelele de crevete micute, dar or bagat cate 2, 3 in gura si acuma se chinuie sa mestece ) dar reusesc pana la urma, oricum or luat si de pe jos ce a cazut, nimic nu scapa cand vine vorba de mancare )
Si un filmulet cu dihaniile sarind ca sacalii pe niste bucati de crevete )) a se vedea in HD, evident )

p.s. plm abia astept sa ii vad in noul acvariu unde am lumina alba sa nu mai iasa filmarile si pozele asa galbene )

koala wrote:
Artur wrote:Phh ma enervati cu pietrele alea ) le scot si gata ) sau naiba stie, mai bag cateva, mai bag o craca, nush ) Cat despre prefiltru, mai sus decat e acum nu pot ridica decat daca tai in teava filtrului... sau daca scot unul din compartimentele prefiltrului, si las doar unu...

- ar merge o creanga "ramuroasa"... asezata orizontal, la suprafata apei (agatata de marginea bazinului). Ca sa faca un joc de "lumini si umbre" pe nisip.
- evident ca trebuie sa tai din teava aia. Tu ce credeai? ... deocamdata lasa-l asa cum e, si o sa vezi tu ce faci la momentul respectiv.

PS: Plm, poate ca pestii or sa vrea sa sape in stanga acvariului.

Atata sper doar sa nu`i apuce dracu sapatu in stanga cand inca is cu bolovanii in copac ) ca atunci e problema ))
Haha, pentru asta ar trebui sa mai am o craca )
Phh ma enervati cu pietrele alea ) le scot si gata ) sau naiba stie, mai bag cateva, mai bag o craca, nush ) Cat despre prefiltru, mai sus decat e acum nu pot ridica decat daca tai in teava filtrului... sau daca scot unul din compartimentele prefiltrului, si las doar unu...
Am ridicat prefiltru cu vre 5, 6 cm de la "sol" atat imi permite fara sa fac modificari, am adaugat piatra plata pentru cand or sa aibe chef pestii sa o foloseasca ) si am modificat pozitia altor 2 pietre in dreapta ) Piatra plata are si o forma de inima, ca sa inteleaga pestii rostul ei ))

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: