[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: T-Spike24
Forum Index » Profile for T-Spike24 » Messages posted by T-Spike24
inca o intrebare ...pot shimba apa pe fiecare seara sau macar 1 data la 2 zile avand in vedere solutia introdusa pt bacterii care trebuie administrata in prima zi a 7-ea si a 14-ea!

Pot face si shimbul de apa mai pe fiecare zi a cate 20% din el ?
Frumos in special plantela chiar mau uimit cat de verzi sunt !
Imi poti spune cum le intretii sau cum de le ai asa frumoase ?

Bun sa revenim ...
Dupa cum ziceam intr-un alt topic, cumpararea unui mic acvariu pt pestii noi cumparati sau, sa speram ca nu va fi nevoie, pt pestii care se vor inbolnavii !
Am un acvariu home made aproximatv 65L, dimensiuni 60cm-30cm-30-30, fara capac (ar trebuii sal cumpar daca as gasi aceste dimensiuni ) Termomentru, incalzitor, filtru intern HL-Bt200 si nisip negru 2-3 mm!

http://www.photobase.ro/images/sdc11681.jpg

http://www.photobase.ro/images/sdc11683.jpg

http://www.photobase.ro/images/sdc11684.jpg

Mai gresesc ... scz....
Ca de inceput apa este super limpede si azi cumpar un alt acvariu de vro 60L cu totate acesorile Termomentru, filtru intern si incalzitor la pret de 100 lei de la acceias persoana care am achizitionat si pe cel prezent !
il voi folosi pt pesti noi cumparati si cei care sper sa nu se inbolnaveasca
Tocmai am fost la Reff-Aquarium si nu aveau start-up si mi-au recomandat EasyStart 250ml care se adauga 40 ml la 50L de apa din 7 in 7 zile !
Voi tine la curent cu acest produs si cat de bun e !
Am 7 ore de cand am aplicat acest produs si deja se vad efectele in mica parte
Ce am ramas uimit cand am ajuns la ReffAquarium este faptul ca am lucrat inaintea deshideri magazinului cateva aeree conditionate nijte sisteme de ventilatie etc etc !
Ms mult ! Cat timp sa introduc acest Gama ProBio si unde las gasi ?
nu gasesc nimik pe google...
Voi sta in seara asta sa citesc ..o ultima intrebare si mam lamurit cu tot ..
Pt a nu mai face acea ciclare le pot cumpara soluti pt bacterii ..pana isi revine la normal acvariul?
Si despre pesti inca de aseara pana acum nu sa mai intamplat nimik ...majoritatea mestilor cu exceptia celor 2 scalari care ii vad putin mai viioi fata de aseara, toti pesti sunt foartea activi !
cu timpul o sa incep sa fac asta !
Doar intreb in filtru care lam dat jos nu am aruncat si apa ... este tot in filtru ...a trecut 4 zile de cand am apa inca in filtrul vechi ...se poate sa introduc accea apa in cel nou ?
Biotopol-Jbl ajuta la ceva sau doar la duritatea apei ....scrie acolo nuj ce subtante care le da pestilor vitamina D protejarea aripioarelo si alte chesti ... sau tre sa iau cu totul altceva ...
Acesta il folosesc cand shimb apa .. sa continui cu el sau imi iau si Aqua-San ?
Asta fi sigur ;) ! tot suntem la 2 pasi unu de altu...
Am salvat cata am putut ...tinand cond ca am 200 L ....unde sa pun atata apa ...aproximativ si maxim 50% din apa am pastrat ...

si am uitat ceva fff inportant acu mi-am dat seama ... am shimbat filtru exterior cu unul nou ... cel vechi aveam pb curgea , ar putea fi pb ca cel nou este curat ?
cand imi fac timp o sa incep si discutia cu pamantul ...doc stau in alte pb... mai mari ...
Iar eu am Aquabasis, lam cautat pe net pt ca mi lai spus tu si ala este !
Stratul de nisip il am de 3 Cm - Iar pe punga scrie ca nisipul este de -2-3 mm
nuj ce sa zic voi astepta pana maine sa vad ce se mai intampla ..
aa pt ca am uitat sa precizez
Sambata mi-am refacut acvariu si pana in ziua de azi mi-a murit 4 pesti : 1 peste Fantoma Neagra(stiu ce pot face si cat cresc ), 2 Xipho, si un terazona
Nu baga in acvariu pamint de flori!!! Sub nici o forma!

Nuj de unde a iesit ca am bagat pamant de flori sau ca as fi zis ca mi-am luat asa ceva ...
Daca imi amintesc bine pe ambalaj scria JBL .. si pe abalaj arata multe plante si era o punga verde ... chiar nu-mi aduc aminte ce firma era ... parca JBL .. Stiu sigur ca era pt plante ..
Iar cu acel pietris pe care nu este asa frumos .... nuj ce sa zic abea am shimbat toate chestile alea prin acvariu si deja am pb .... nu cred ca as vrea sa mai ma bag sa umplu cel putin 7-8 luni in el ... dar promit ca il voi shimba, nici pe mine nu ma iumeste ...
Nisipul si pamantul pt plante lam cumparat din horbah militari...
Nisipul era la punga de 5 Kg ..nuj ce firma era .. si pamantul la fel din Horbah ... acela mi la indicat vanzatorul ... nu este pamant oarecare pt flori ... ci special pt acvariu ...
acele ventuze le voi muta ... iar cu testul pietrelor le voi face sambata pt ca nu am timp din cauza la munca .
Pb este urmatoare si cred ca ar raspunde la multe din ce mi-ai zis tu sus ...
Nu am conditi pt carantina ... acela este singurul acvariu ...singuru incalzitor ...si tot asa ...
iar pe Xipho .... nu pare a fi un puct alb, mai degraba o pata mai spre alb sub gat, pare a fi el asa ... acum nuj ce sa zic ... nici nu sa mai scarpinat ...
Bun pt aici ... Acea chestie galbena este un morcov pt ancistrus am incercat cu castravete dar pluteste ...
voi scoate acele ruine...

Pietrele acea negre sunt de munte ... cel care mi-a vandut acvariul mi-a zis ca nus pb cu ele ... iar acea piatra alba mare cu 2 gauri in ea am cumparata acu cateva zile ... si o placa mare neagra complet ... dar nu am facut testul la ele ... cum se face ... am inteles ca sar face cu otet sau ma insel ?

Substrat ... vb. de pietris sau de pamant ... am cumparat tot acu cateva zile ... pamant pt plante in care se afla in tot acvariul aproximativ 2-3 cm ...iar pietrisul care se vede de 3 cm ... (ceva gresit ? ) !

Cele 2 ventuze negre de sus sunt nijte "inele" sa le spun asa in care pun mancare la pesti pt a nu se mai inprastia in toata suprafata apei ...

Cateva intrebari: De cand am redecorat acvariul cei 2 scalari negri imi stau numai in jetul cu apa care il introduce filtrul exterior !
Un Xipho sa scarpinat ieri de nisip cu burta aproximatv 1-2 minute ! de atunci nu lam mai vazut sa faca chestia aia !
Posibil sa aiba boala "Grisul " ? daca da se paote transmite boala de la unu la altu ?
Poi nu ii dau acum pana nu ma asigur cu ce voi discuta asta seara pe postul meu ! Si nu vreau sa ii fac rau in loc de bine !
si voi discuta cu voi ce pesti sa dau si ce imi doresc eu !

Forum Index » Profile for T-Spike24 » Messages posted by T-Spike24
Go to: