[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
In poza mie mi se pare ca e innegrit, vorbesc despre discusul din stanga spate.

Presupunand ca nu vrei foarte multe plante poti merge pe 3 neoane T5 de 39w, ceva daylight
plus ceva pentru plante (roz). Asta pentru plante easy. Probabil ca ar fi ok si 2 neoane.

O zi buna,
Dragos
Daca mananca e bine, dar culoarea lui nu este naturala, e demult asa? Cu siguranta e ceva in neregula cu el.

Shopuri online sint multe, cauta pe google si o sa gasesti o gramada. reef.ro, pepika.ro, nevertebrate.ro etc.

Daca vrei sa copiezi setupul din poze e ok, nu as folosi insa ghivece de lut, ori le plantezi in nisip ori le legi de radacina.

O zi buna,
Dragos
E obligatoriu sa lasi pompa sa mearga nonstop.
Discusul acela negru are probleme mari, mananca ceva? Ce temperatura are acum apa?
Incearca sa schimbi 30-40% din apa zilnic si sa ridici temperatura la 32-33 de grade.

Ce alte raspunsuri mai doresti la primul post?

O zi buna,
Dragos
Pune si niste poze sa vedem si noi cum arata acvariul. Nu stiu daca vei pierde pesti sau nu, dar e bine sa te
documentezi in privinta necesitatilor fiecarei specii si sa te hotarasti ce pastrezi.

Aici ai un topic care ar trebui sa il citesti:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page

O zi buna,
Dragos
Din experientele diferitilor acvaristi cred ca putem trage o concluzie interesanta: e mai bine sa preparam apa
la o temperatura in jur de 20 de grade, salinitatea fiind data de specificatiile fiecarui producator. Asta ca sa
evitam precipitarea care apare la multe saruri pentru reef.

O zi buna,
Dragos
Pai din start ar fi diferenta la parametri apei, mollies au nevoie de pH 7,5-8 si KH 15-30 dKH pe cand
ceilalti au nevoie de un pH mai mic si o apa mai moale.
Daca ne spui exact ce specii ai, denumirea stiintifica nu cea populara o sa mai gasim incompatibilitati.

O zi buna,
Dragos
Pentru noul acvariu nu ai nevoie de pompa de aer, simpla valurire a suprafetei apei de catre filtru este suficienta
pentru oxigenarea apei.
Ce marime au discusii pe care ii ai acum? Poate ne pui si o poza cu ei.
Daca sint suficient de mari, peste 8-9 cm, poti sa faci un setup asemanator cu cel din poze. Daca nu sint suficient de
mari iti sugerez sa il lasi o perioada steril, doar apa si pesti, pina cand discusii cresc mai mari.
Daca te hotarasti sa il amenajezi acum, pietrisul nu este bun, resturi de mancare intra printre pietricele si iti vor strica
apa. Un nisip cu granulatie 1-3 mm este ok. Ca si pesti suplimentari discusilor, as merge pe un card de neoni, 10-12 bucati,
si 4-5 cory, mollie nu au ce sa caute langa discusi si nici tetra. Pentru discusi ar fi bine sa ai o apa moale si acida, un pH de
6-6,5 si un KH de 2-3. Din cate stiu apa la Sibiu se incadreaza in parametrii astia, aveti o apa moale.

Ce filtru ai acum la cei 4 discusi?

Vezi ca la Sibiu aveti un crescator serios de discusi, aici pe forum are userul mariusvlad, iti poate oferi oricand sfaturi mai bune decat ale mele.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Ai prea multi pesti pentru 81 litri brut, incearca sa mai triezi din ei. In plus de asta nu sint toti
compatibili. Degeaba folosesti bomba de CO2 daca ai pompa de aer. Pompa de aer nu este
necesara (in conditiile unui acvariu populat normal, nu suprapopulat), simpla valurire a apei
de catre filtru este suficienta pentru oxigenarea apei.

O zi buna,
Dragos
Mersi koala, dar parca vad ca o sa zica unii ca fara poze nu cred
Din pacate saptamina asta nu am timp de poze, poate imi fac timp saptamina viitoare.

O zi buna,
Dragos
Apa are aceeasi cantitate de sare (salinitate) daca sarea este de calitate si ceea ce scrie pe cutie sau
punga este si in realitate. Se poate intampla ca la anumite loturi sarea sa fie diferita. Din acest motiv
este indicat a se masura salinitatea la temperatura indicata de producator, cu un instrument care are
corectie de temperatura.

Probleme mari care apar de obicei nu sint neaparat cele de salinitate, ci sint probleme cu restul elementelor
din apa, calciu, magneziu si altele, mai ales ca uneori pot precipita. Cei de la Red Sea recomanda prepararea
apei la 20 de grade tocmai pentru a evita precipitarea, pentru a avea o apa clara.

O zi buna,
Dragos
Poti sa incerci si la Glass Expert si la Cristal Brad, ti le pot trimite cu un curier rapid in colet gen
lada de lemn, stiu eu cum trebuie ambalata sticla ca sa nu ai nicio problema. Transportul nu va fi
ieftin dar nicio avere. Se merita sa alegi varianta asta daca vrei sticla ultraclara.

O zi buna,
Dragos
Materialul filtrant pe care l-ai ales este un material chimic de reducere a amoniacului care trebuie schimbat
regulat. Nu ai nevoie de asa ceva. Filtrul probabil ca este ok, dar ar fi bine sa folosesti un material filtrant
din cele pe care ti le-am sugerat sau asemanator. Pastrezi un mic burete si restul il umpli cu siporax sau
substrate pro.

O zi buna,
Dragos
Sa inteleg ca esti tizu' meu domnu' Dragos
Ca sa se prinda de piatra poti sa pui muschiul pe piatra si sa il acoperi cu o plasa cu ochiuri
suficient de mari ca sa patrunda lumina, plasa pe care o prinzi sub piatra, si in doua saptamani
ar trebui sa fie prins.

O zi buna,
Dragos
Intr-o apa acida si moale pH 5,5-6,5 si KH 2-3
Bina ai venit!

Poti sa cauti un filtru cascada pe care sa il umpli cu material filtrant de calitate gen Sera Siporax sau
Eheim Substrate Pro. O varianta ar fi urmatorul filtru cascada:

http://www.pepika.ro/21~Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/2256-Filtru-extern-Hailea-SL-206.html

Are debitul reglabil si e suficient pentru acvariul de 10 litri. Mai exista o versiune SL106,
trebuie sa il cauti savezi cine il are pe stoc.

O zi buna,
Dragos
Oare piatra aia uscata pe care ai folosit-o la rockscape sa mai elibereze fosfati? Pentru ca totusi nu
inteleg de ce antiphosul nu isi face treaba. Antiphosul trebuie sa lucreze chimic din cate stiu eu, fara
a avea nevoie de nitrati. In schimb biopeletii au nevoie de fosfati pentru a reduce nitratii. La fel si la
vodca, otet sau orice alta aditie de carbon.

O zi buna,
Dragos
Eu as face o combinatie, vreo 4 litri Bioballs, 4 litri Eheim Mech Pro, 4 litri Sera Siporax si 4 litri Matrix.
Cred ca este arhisuficient 16 litri de material filtrant.

O zi buna,
Dragos
Pentru filtrare poti folosi si Matrix de la Seachem, multa lume il considera peste
Eheim substrate pro, gasesti la un pret decent aici:

http://shop.acvariu.ro/web/acvariu/category/_cd_/Filtrare/disp-1

O zi buna,
Dragos
Aici gasesti un topic de prezentare unde userul lds a folosit fitinguri de polipropilena pentru un bean animal:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22120.page

Vorbeste cu el si vezi ce fitinguri a folosit, e posibil sa fie o solutie mai ieftina si mai la indemana decat PVC.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: