[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Si unde gasim si noi asemenea furtun? Poate ne dai si noua un contact.

Multumesc anticipat, o zi buna,
Dragos
Am mai citit, m-am mai documentat, si am ajuns la o varianta putin diferita de cea de la care am plecat.

Iata noua varianta:

Reactoare sistem hranire - 2 seturi

- 2 recipiente apa - diametru 100mm, h 1000mm ~ 6 litri util
- 2 reactoare phytoplankton - diametru 150mm, h 300mm ~ 3,75 litri util
- 2 reactoare rotiferi - diametru 150 mm, h 225mm ~ 2,25 litri util
- 2 reactoare zooplankton - diametru 150 mm, h 225mm ~ 2,25 litri util
- 2 reactoare artemia - diametru 150 mm, h 225mm ~ 2,25 litri util

Pozitionarea este urmatoarea: 
- reactoarele de phytoplankton sint separate de celelalte
- reactorele de rotiferi sint pozitionate peste reactorele de zooplankton
- reactoarele de zooplankton sint pozitionate peste reactoarele de artemia

1 pompa peristaltica cu 4 capete, doua pentru completare cu apa cu fertilizant 
pentru phytoplankton, 2 pentru alimentarea cu phytoplankton a reactoarelor de rotiferi. 

1 pompa peristaltica cu 1 cap pentru scoaterea apei din sump, echivalent cu apa 
introdusa. Apa folosita va avea o salinitate identica cu cea din acvariu, 1025-1026. 

Pentru fiecare set de reactoare ciclul va fi urmatorul: 
- 300 ml apa cu fertilizant se dozeaza in reactorul de phytoplankton
- 300 ml de phytoplankton se dozeaza in reactorul de rotiferi
- 300 ml de amestec din reactorul de rotiferi curg in reactorul de 
zooplankton prin principiul sifonului 
- 300 ml de amestec din reactorul de zooplankton curg in reactorul de 
artemia prin principiul sifonului, iar in reactorul de artemia se dozeaza 
cu un hranitor automat oua de artemia, imediat dupa recoltare

- 1 ciclu per 24 de ore pentru fiecare set de reactoare, cu un volum de 
aproximativ 300 ml de lichid adaugate in sistem pe fiecare ciclu
- 1 ciclu ziua, 1 ciclu noaptea
- apa cu fertilizant pentru phytoplankton se va adauga imediat dupa ce 
s-a facut recoltarea, cantitatea de 300 ml de apa se va adauga in 6 doze egale
pe parcursul a 24 ore, programul de lumina pentru reactoarele de phytoplankton
fiind 1 ora lumina/1 ora intuneric
- phytoplanktonul se va adauga la cultura de rotiferi in 6 doze egale totalizand 
300 ml pe parcursul a 24 ore, fiecare doza la distanta de 4 ore fata de dozarea
cu fertilizanti pentru phytoplankton 

Saptamina viitoare sper sa am timp sa bricolez reactoarele cu ajutorul unor baieti
care au ceva scule. Dupa care mai imi trebuie doar material biologic pentru culturi.

Daca aveti ceva sugestii sau comentarii le astept cu interes.

O zi buna,
Dragos
Scalarii si rechinul nu au ce cauta in 85 de litri, mai bine mai iei niste neoni si vreo 2-3 cory.
Lumina este extrem de putina. Nu fertiliza macro, nu ai de ce, nu ai suficienta lumina in primul rand.
Si niste CO2, presurizat sau bomba ar prinde bine (tinand cont de dimensiunile acvariului poti merge
pe o boma fara probleme). Filtrul poti sa il lasi si sa mai adaugi unul.

O zi buna,
Dragos
Neoanele pe care le ai tu sint T8 si nu sint suficiente 2 neoane pentru plante. Sigur, depinde si ce plante vrei,
dar chiar daca vrei plante easy tot ai nevoie de ceva mai multa lumina. Ar fi bine sa te gandesti la un upgrade
la tuburi, preferabil sa instalezi socluri si balasturi pentru 4 neoane T5 de 39w. Pentru plante exista neoane
speciale, toti producatorii de neoane pentru acvarii fac neoane speciale pentru plante. Eu folosesc Plant Grow
de la Aqua Medic care au un raport pret calitate bun. Daca instalezi 4 neoane T5 poti sa mergi pe varianta de
3 neoane pentru plante (gen Plant Grow) si un neon care sa iti aduca un plus de culoare, un neon cu o temperatura
de 10.000k gen neoane pentru reefuri. Cei de la Aqua Medic chiar recomanda aceasta varianta.

Dar cel mai important este sa te hotarasti ce fel de plante vrei si cat de multe.

O zi buna,
Dragos
Da, koala are dreptate si nu mi-am dat seama nici eu de prima data, acvariul din poza este acrilic,
nu e din sticla.

O zi buna,
Dragos
Frumos domnu' koala
Ar arata beton plini de corali da' stiu ca nu asta iti doresti. Cred ca mai ai loc de ceva pestani, au ditamai
cada la dispozitie

O zi buna,
Dragos
Ok, am inteles ce vrei vazand fotografia pe mail. Dar totusi geamurile de la overflow si geamul
din spate nu ai de ce sa le faci din geam ultraclar. Si cred ca nici fundul. In cazul in care folosesti
un singur geam de fund te-as sfatui sa il faci mai gros, de 12 sa zicem, si din sticla float normala.
Presupun ca fundul va fi incastrat, cel putin asa este in poza pe care ai trimis-o.

In ceea ce priveste bare-bottom, e alegerea ta, mie mi se pare mai natural un acvariu cu nisip fin

O zi buna,
Dragos
Mai ai varianta din profile de duraluminu imbinate cu elemente de legatura. Uita-te la topicul lui Cris ca sa iti dai seama de ce spun

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19550.page

Asemenea profile se gasesc si la noi.

O zi buna,
Dragos
M-am uitat pe oferta si am cateva comentarii:
- toate geamurile din oferta sint din sticla ultraclara, inclusiv cele de la cutia de overflow si fundul
- la unul din geamuri ai o decupare, presupun ca este geamul din spate unde vine cutia de overflow

Fundul, geamul din spate si cutia de overflow nu ai de ce sa le faci din geam ultraclar, iar geamurile de la
cutia de overflow le poti face din sticla float de 8. Fundul eu l-as face dublu din sticla float de 8, cu geamul de
deasupra incastrat.

Mai vorbeste odata cu ei, poate nu au inteles exact ce vrei.

O zi buna,
Dragos
Ti-am trimis PM. Nu am zis ca nu te cred, dar mi se pare foarte mult.

O zi buna,
Dragos
Probabil ca te costa mult transportul, altfel nu imi explic pretul. Pe mine m-au costat display 125x68x70 cu 4 geamuri ultraclare de 15
si fund dublu de 10 plus sump 130x60x50 cu fund dublu de 8 si sticla de 8 si geamuri despartitoare 300 euro. Dar m-am dus eu si le-am luat de la ei.
Si 200 euro pentru 4 geamuri de 10 mi se pare mult, d-apoi 288 plu 250 ron...

O zi buna,
Dragos
E cam scumpa sticla, eu am platit in jur de 300 euro pentru sticla pentru display si sump, cu 4 geamuri ultraclare, dimensiuni display
125x68x70.

De unde ai oferta?

O zi buna,
Dragos
Bravo, iti doresc succes cu noul proiect.

As avea cateva remarci:
- nu ar fi rau sa faci displayul putin mai lat, sa zicem de 60, ai mai mult loc sa umbli in el
- cred ca ledurile, oricare ar fi ele si daca mai sint si dimabile cu un controller ceva, e cea mai buna varianta
- ar trebui sa te hotarasti ori la biopelete ori la zeoliti, de obicei nu se folosesc in acelasi sistem, iar daca mergi pe biopeleti
te-as sfatui sa bagi si un filtru wet/dry cu Matrix
- cu cat mai multa piatra vie cu atat mai bine, daca poti folosi numai piatra vie ar fi perfect
- un look foarte natural il ai cu nisip cu o granulatie foarte mica, dar e bine sa ai ceva vietati care sa il rascoleasca zilnic

O zi buna,
Dragos
Adica pe lungime, la mijloc, inca un picior in fata si unul in spate? Iti mareste rezistenta si e ok daca la asta te-ai gandit.

O zi buna,
Dragos
Cred ca ceea ce incerci tu sa faci este destul de complicat datorita marimii acvariului. Un nano de 30 de litri
cred ca este destul de greu de stabilizat din punct de vedere nitrati. Dintre toate metodele de reducere a
nitratilor existente si folosite azi, cred ca varianta zeolitilor dupa metoda Korallenzucht ar trebui sa fie cea
mai simpla si mai eficienta. Pe de alta parte eu as incerca sa pun in reactorul ala pe care il ai tu acum
Matrix si sa merg cu el la picatura. Iar ca si sursa de carbon as merge pe o aditie zilnica de vodca sau otet,
cu o pompa peristaltica.

O zi buna,
Dragos

P.S. Ar fi util un topic unde sa descriem toate metodele de reducere a nitratilor pe care le-am folosit fiecare dintre noi.
Mi se pare ca nenea care ti-a facut acvariul nu a procedat ca la carte la lipituri si ai exces de silicon.
Sau poate doar mi se pare mie. In orice caz, in momentul in care se lipeste, siliconul se niveleaza pe
interior cu o spatula de 5-6 mm, iar dupa ce se usuca se scoate cu un cutter excesul de silicon, astfel
incat sa ramana un cordon neted si uniform de silicon, fara exces de silicon, si arata mult mai bine.
Oricum asta nu afecteaza lipitura decat din punct de vedere estetic, daca e facuta bine rezista.
Si eu zic sa il mai lasi sa se usuce bine inainte sa ii faci proba cu apa. Daca te gandesti sa scoti excesul
de silicon sa ai grija ca acel silicon in exces sa fie despartit prin taiere cu un cutter de cordonul principal
de silicon.

O zi buna,
Dragos
Sa-ti traiasca si sa vedem si noi poze
Ai fost la Florentina exact inainte sa ajung eu

O zi buna,
Dragos

P.S. Iti pregatesc o piatra cu GSP da' mai dureaza ceva
Arata mai bine in prima varianta, acum sint prea simetrice.
Parerea mea
Update, dupa 2 saptamani de folosit Coral Snow + Zeobak in fiecare seara, cyano a disparut complet. Se pare ca
solutia de la Korallenzucht este eficienta in cazul unui bazin cu nutrienti putini.
Maine urmeaza un schimb de apa, un rand de poze si un set de teste.

O zi buna,
Dragos
E de bine
Se pare ca va fi un setup la fel de spectaculos ca si cele de pina acum.
Succes!

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: