[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Nu am avut timp sa ma apuc de proiect, sotia mea trebuie sa nasca saptamina viitoare si pentru moment
am alte prioritati Dar am schitele pregatite si primul pas este confectionarea reactoarelor. Va tin la
curent

O zi buna,
Dragos
Cu skimmerul esti un pic la limita. In display vei avea probabil in jur de 150 litri, presupun ca mai ai in
jur de 75 litri in sump. Si poate si inca o pompa de valuri.

Si vrem poze

O zi buna,
Dragos
Fertilizarea in masa apei se incepe dupa ciclare, cand si programul de lumina poate fi crescut. Daca ai CO2
presurizat ar fi bine sa il folosesti de la inceput, iar lumina maxim 2-4 ore pe zi, mai ales ca ai halide. Si
neaparat cat mai multe plante.

O zi buna,
Dragos
Fiona wrote:
Am incercat si eu si indiferent de dimensiuni imi recomanda sticla de 4 mm... Si nu mi se pare ok un acvariu de 80x50x50 cat am pus eu, facut cu sticla de 4mm...

Trebuie sa modifici si factorul de siguranta, 4 - very safe, ar fi un factor recomandat.

@noraru - da, e ok.

O zi buna,
Dragos
Produsele de la Korallenzucht sint pentru orice setup. Nu iti garanteaza 100% disparitia cyano dar
ajuta la asta, cel putin pe mine m-a ajutat. Si trebuie folosita combinatia Coral Snow + Zeobak.
Oricum ar fi, primul lucru pentru a lupta efectiv contra cyano este sa cauti cauza. Nutrienti in
exces, lipsa de flow in locurile respective, lumina prea multa si de proasta calitate, mai bine zis
cu alt spectru.
In plus de asta Coral Snow este si hrana pentru corali, ajuta la cresterea coralilor.

O zi buna,
Dragos
tiktak wrote:http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
uite aici, baga dimensiunile acvariului, si iti zice tot ce ai nevoie. eu chiar am pus sticla de 4mm la un 60L/35l/35h si e foarte ok

Dar cu ce factor de siguranta? Pentru o inaltime de 50 cm trebuie folosit geam de minim 8 mm. Lungimea si
latimea unui acvariu nu conteaza, conteaza doar inaltimea.
Eu abia ce m-am intors acasa si vad ca la mine a disparut cam in 10 zile de tratament. Folosesc
Zeobak si Coral Snow de la Korallenzucht in fiecare seara si dupa 10 zile nu mai am pic de cyano.
Sau cel putin asa pare la ora asta.

O zi buna,
Dragos
O valoare a calciului de 400-420 este ok, trebuie sa ai grija sa nu scada sub 400. Daca ai putea mari usor salinitatea
pe parcursul a 3-4 schimburi saptaminale pina la 1025-1026 e perfect. Ca sa faci asta ar trebui sa prepari apa de
schimb cu o salinitate mai mare, un 1027-1028 si sa verifici la o zi dupa schimb.

O zi buna,
Dragos
Nu am apucat sa ma documentez mai bine, dar un alt site unde gasesti informatii este asta:

http://www.coralhub.info/

Cu siguranta mai sint sint si altele, clasificarea coralilor este in permanenta schimbare.

Prima clasificare este cea mai folosita si parerea mea este sa o folosesti pe aia.

O zi buna,
Dragos
Din video nu se vede foarte bine, dar daca are numai puncte alb-galbui atunci este
Ctenochaetus truncatus, este cel pe care il am eu in acvariu.

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+2994&pcatid=2994

O zi buna,
Dragos
1. Poti dar din cate stiu eu iti trebuie un adaptor ca sa instalezi reductorul la butelia de 2 kg.

2. Da se pot, iti trebuie o sonda pH cu mufa BNC

3. Cred ca ar trebui sa gasesti.

O zi buna,
Dragos
Ti se pare ca te-a luat cineva la misto? In cazul asta ai o problema de perceptie. Toti cei care au
raspuns la acest topic ti-au spus acelasi lucru. Poate ne explici tu cum poti avea KH 8, pH 6,4 si
nivelul de CO2 in limita normala astfel incat sa fie culoarea verde. Intrebarea este pertinenta si
nu te-a luat nimeni la misto. Si asteptam raspuns la ea daca ti-ai dat seama ce e gresit, sau o
explicatie, nu neaparat stiintifica, daca nu ai gresit si astea sint rezultatele. Sau daca nu ai omis
a ne spune ce ai mai adaugat in apa din bazin. Pentru ca pH-ul poate fi scazut si altfel, nu doar
prin CO2.

In rest nu iti doresc decat ape limpezi.
O zi buna,
Dragos
Cat te-a costat calculatorul mV? Si cel de pH si sondele de pH si Redox? Sint curios, sa fac o
comparatie cu Profilux unde controllerul standard contine interfete pentru toate dar nu contine sondele.

Si eu zic sa nu te chinui cu cel mic, incearca unul mai marisor, o sa fie mai usor de stabilizat.

O zi buna,
Dragos
Sintem cumva la cine stie castiga?!

Eu zic sa nu te mai complici cu pH, KH si alte nebunii, incearca dupa ureche ca si prietenul
tau si poate iti iese si tie.

O zi buna,
Dragos
Incet incet se vad si culorile mai intense, iar polipii se extind mult mai mult. In fiecare seara le
dau Coral Booster, Flatworm Stop, Xtra, Coral Snow si Zeobak, toate de la Korallenzucht. Si le
mai dau si papica zoo si fito plancton, rotiferi, Energy A si B de la Red Sea si Reef Snow si Zooton
de la Tropic Marin.

O zi buna,
Dragos
Scurt update, dupa 1 saptamana de folosit Coral Snow si Zeobak in fiecare seara, cyano aproape
ca a disparut complet. Nitratii se afla in limita planificata, undeva intre 0,5 si 1, iar coralii sint ok.
KH a scazut putin sub 10, si in acelasi timp si pH a scazut usor, fiind in intervalul 8,1 - 8,25.

O zi buna,
Dragos
Butelie de 2 kg, daca gasesti mai mare la aceeasi bani cu atat mai bine, daca nu e ok si de 2 kg.
Reductor, reactor (pe care poti sa il faci si singur si sa il atasezi la filtrul extern daca ai), numarator
de bule. Astea ar fi minimul necesar. Daca vrei sa si controlezi aditia de CO2 mai ai nevoie de
controller si electrovalva.

Sumele imi este greu sa ti le spun, daca gasesti SH poti sa iesi probabil si pe la 500-600 RON.
Depinde de multi factori. Noi, in varianta completa probabil ca te duc vreo cateva sute de euro.

O zi buna,
Dragos
Ori nu ai KH de 8, ori sonda de pH nu citeste bine, ori testul permanent de CO2 nu indica bine.
La un KH de 8 cu un pH de 6,4 trebuie sa ai in apa in jur de 96 mg/l CO2, ceea ce este destul de mult
si ar trebui sa observi ceva probleme la pesti.

O zi buna,
Dragos
Asta in conditiile in care testele, cele cu reactivi pe care le folosesti, sint concludente. Ele nu sint foarte precise,
sint mai precise decat cele cu hartie, dar nu foarte precise. In acest caz cel mai bine te orientezi dupa testul
permanent de CO2, daca il folosesti corespunzator, fara sa amesteci solutia martor, cea care se coloreaza, cu
apa din acvariu. Cat timp este culoarea verde nivelul de CO2 dizolvat in apa este sigur pentru pesti, cand isi
schimba culoarea in galben concentratia de CO2 devine periculoasa, mai ales ca este galben de la o concentratie
incolo, oricat de mult. Sonda se calibreaza cu solutii de calibrare, nu stiu cum e controllerul tau, la mine se
calibreaza cu doua solutii, pH 4 si pH 7.
Faptul ca ai KH mai mare decat GH inseamna ca in apa mai ai si alte chestii, de obicei KH-ul este mai mic decat
GH. O sa caut un articol despre asta, l-am citit mai demult dar nu imi aduc aminte unde.

O zi buna,
Dragos
Amandoua sint in categoria SPS, cel putin din cate stiu eu. Oricum cele doua categorii, SPS si LPS nu au
o baza stiintifica din cate stiu eu, ele nu exista in clasificarea biologica stiintifica. Asa incat poti sa le treci
pe amandoua la SPS.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: