[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php

Iti alegi ce vrei, plante easy, si ce gasesti la noi.

Spor la studiu!

O seara placuta,
Dragos
Un cartus NPS (nitrati-fosfati-silicati) poti sa ii mai adaugi, exact ce a zis si koala.
Substanta speciala pentru indepartarea siliconului nu cred ca te poate ajuta, practic siliconl este intre cele
doua geamuri. Probabil ca varianta cu sarma de otel sa fie de folos.

O zi buna,
Dragos
Cele mai bune sint cele de la Giesemann si ATI. Ceva mai ieftine si le gasesti si la noi sint AquaMedic PlantGrow.

O zi buna,
Dragos
1. Ar fi bine sa le fierbi cu apa cu sare pina nu se mai coloreaza apa.

2. Nu ai nevoie de pompa de aer, apa se oxigeneaza suficient prin simpla valurire, filtrul se monteaza
in asa fel incat apa sa valureasca usor, astfel se asigura schimbul de gaze.

3. Perlonul iti asigura o filtrare mai buna dar se murdareste mult mai repede, merge sa folosesti numai
burete. Bacteriile te ajuta la ciclare.

4. Plantele se pot planta si pe uscat, avantajul este ca e mai usor. Dupa plantare se umple acvariul si se
da drumul la filtru. Functie de plantele pe care vrei sa le ai in acvariu, mai putin sau mai mult pretentioase
nu ai sau ai nevoie de fertilizare suplimentara. Daca faci fertilizare suplimentara e bine sa ai si CO2 presurizat
(preferabil) sau bomba si lumina suficienta. Nu exista o reteta magica, fiecare bazin este unic, functie si de plantele
pe care le ai.

O zi buna,
Dragos
Servus,

Sticla poti sa o iei de aici:

http://www.glassexpert.ro/

Sa le precizezi ca ai nevoie de sticla pentru acvariu si sa o taie la 90 de grade si sa iti cantuiasca muchiile.
Pentru lipit poti sa iti recomand pe cel care mi-a lipit mie acvariul si sumpul, iti dau contactul pe PM.

O zi buna,
Dragos

LE inainte sa dai comanda la sticla vorbeste cu cel care iti lipeste ca sa ai cotele exacte.
Da, e de ajuns, dupa cum vezi si in poze lampa are si reflectoare.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Arata bine, daca ar fi ceva mai multa coralina ar arata si mai bine. Fosfatii i-ai masurat?
Alge se pare ca nu mai ai. Ceva pesti in viitorul apropiat?

O seara placuta,
Dragos
Tocmai ce am facut un nou test de fosfati si nitrati, si am fosfati 0 si nitrati undeva intre 1 si 2,5, as zice 1,5.
Deci o scadere de ieri de la 2,5 la 1,5. Se pare ca merge conform asteptarilor.

O zi buna,
Dragos
Nu iti sint de folos acele neoane si mai bine iti cumperi tu ceea ce vrei.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
@viulian coralii, mai putin cei de pe nisip, sint toti lipiti, asa ca nu am cum sa ii scot foarte usor.
Sun coralul galben se deschide singur seara, cand stie ca e ora mesei, inainte sa dau de mancare,
acum se pare ca se mai deschide si in timpul zilei. Si sta deschis toata noaptea. Cel negru a inceput
si el sa se deschida, inainte sa dau de mancare, se pare ca pozitiile anterioare in care a stat nu il
avantajau, acum se pare ca sta unde trebuie. Nu fac target feeding, e si cam complicat la cat de mare e acvariul,
hranesc in masa apei si am curenti suficienti cat sa ajunga mancare la ei. Oricum pozitia cu susul in jos este
o pozitie comuna pentru coralii Sun, de obicei asa traiesc in ocean.

@Gabriel PO4x4 isi face treaba cum trebuie si nu vad de ce ar creste fosfatii. Nu ma bazez pe biopeleti sa imi
reduca fosfatii, ci pe PO4x4 care pina acum si-a facut treaba foarte bine. Vom vedea.

Coral RX Pro si alte tratamente gen dip nu distrug si oualele, din pacate, iar sa scot toti coralii sa ii dipuiesc
odata pe saptamana este exclus. Coralii afectati ii suflu cu aer si apa odata la doua zile ca sa se desprinda
nudibranchii si viermii, si eventual oualele, si voi face tratamentul de la Korallenzucht.

Cu siguranta nudibranchii si viermii pe care ii am au venit sub forma de oua, toti coralii au fost dipuiti inainte sa
ii bag in acvariu.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Bine ai venit!

In general atunci cand te apuci de ceva e bine sa te documentezi inainte. Mai ales in ceea ce priveste un
marin, aici costurile sint ceva mai mari decat la apa dulce. E adevarat ca se pot face acvarii si cu bani
foarte putini, dar tot iti trebuie ceva mai mult decat la unul de apa dulce. Si in plus de asta daca nu ai si
nu faci ce trebuie un acvariu marin poate sa "crape" in mai putin de 24 de ore.

Una dintre primele reguli este schimbul de apa, recomandat este sa il faci saptamanal, 10-15%, si sa folosesti
o sare de cat mai buna calitate. Cum tu nu ai deocamdata corali, sarea poate sa fie si una mai ieftina si apa
de schimb cu o salinitate mai mica. Oricum ar fi e bine sa faci acest schimb saptamanal.

Matrix gasesti la Dan la pepika.ro sau la Florentina la magicnature.ro.

O zi buna,
Dragos
Bineinteles ca aditiile, mai ales strontiu si potasiu, trebuie facut in urma unor teste. Si de fapt tot
ceea ce aditionezi e bine sa faci in urma unor teste, nu dupa ureche. Chiar daca nu sint extrem de
precise, cel putin iti pot indica un trend daca sint facute constant si iti faci o idee mai aproape de adevar
despre ceea ce se petrece in bazin.

O zi buna,
Dragos
In sfarsit dupa aproape 10 zile am observat o scadere semnificativa a nitratilor, de la 5 la 2,5, semn
ca reactorul de biopeleti isi face treaba. Cu toate ca reactorul de antiphos l-am oprit acum 3 zile ca sa
las fosfatii sa creasca un pic, fosfatii raman totusi la 0, masurat cu Hanna checker de fosfor. Se pare
ca filtrul wet@dry cu matrix (Blue Tower) isi face treaba destul de bine si odata ce fosfatii au fost adusi
la niveluri nedetectabile cu ajutorul reactorului cu antiphos PO4x4 acest nivel este mentinut. Posibil ca si
biopeletii sa ajute la asta intr-o masura mai mica.
Ca urmare a scaderii nitratilor campia de GSP vad ca nu se mai deschide, restul coralilor sint ok.
Sint curios in cat voi ajunge la un nivel al nitratilor cat mai aproape de 0.
Ciano vad ca regreseaza, probabil ca in ritmul asta intr-o saptamana doua ar trebui sa dispara.
Oricum mi-am comandat si Zeobak+Coral Snow de la Korallenzucht, se pare ca ajuta in eradicarea ciano.
Pina acum astea au fost vestile bune, acum urmeaza cele proaste.
Am doi inamici in bazin care sint foarte greu de exterminat si care imi papa coralii SPS: nudibranchi de montipora
si acropora eating flatworm. Nudibranchiile se pare ca le tin sub control, dupa ce mi-au papat un frag de vreo 4 cm
patrati de montipora verde plate, acum ii culeg odata la doua zile si se pare ca nu au timp sa se mai inmulteasca.
In schimb viermii de acropora sint foarte mici si greu de vazut si am deja doua acropore pe care au inceput sa le
devoreze. Dupa ceva documentare pe net am sa incerc o varianta intermediara, practic nu este un medicament sau
un exterminator pentru acesti viermi, ci un stimulent pentru corali sa isi refaca tesutul si sa lupte singuri impotriva
viermilor. Solutia este tot de la Korallenzucht si se numeste Flatworm Stop. O alta solutie ar fi extragerea coralilor
din bazin si tratarea lor intr-un bazin carantina, problema e ca sint foarte bine lipiti pe piatra vie si nu mai am cum
sa ii scot. Asa ca voi incerca acest tratament (tonifiant) de la Korallenzucht direct in display, tratament care face bine
si celorlalti corali, si sa speram ca voi avea succes. Oricum tratamentul dureaza minim 3 luni.

Cam astea sint ultimele noutati, o seara placuta,
Dragos

LE a uitat sa va relatez despre un coral, un Sun coral negru (Tubastraea diaphana) pe care il am de vreo 3 luni, am
incercat sa ii gasesc un loc in acvariu unde sa se simta bine si sa se deschida, se pare ca abia acum am reusit sa ii
gasesc locul potrivit: pe coloana din mijloc pe una din pietre pus sub piatra de sus in jos practic polipii se
deschid in jos. Se pare ca asta e pozitia care ii place, in seara asta am vazut primele tentative, firave e adevarat,
de a-si deschide polipii, si asta la 3 zile dupa ce l-am mutat. Sper ca va supravietui, era clar ca daca nu il mut nu are
nicio sansa, dar se pare ca i-am gasit locul ideal. O poza cu el dupa ce se deschid polipii.
Cea mai completa baza de date despre corali este aici:

http://coral.aims.gov.au/

O zi buna,
Dragos
Si noi te salutam coane Fanica

O zi buna,
Dragoz
Multumesc tuturor pentru aprecieri

@reefer le-am luat de aici:

http://www.shop-meeresaquaristik.de/index.php?cPath=175_126

O zi buna,
Dragos