[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Mic update, pana la urma am facut astazi proba de apa in loc de maine, pentru ca vine astazi omul cu palul pentru imbracarea standului si o sa fie mult mai greu sa dau acvariul la perete cu standul imbracat decat asa... Am uitat sa zic ca intre timp am vopsit si spatele acvariului in negru, plus laterala din dreapta

- acvariul a rezistat cu brio la proba de apa, am facut masuratori si am vazut ca atunci cand e plin face o burta de 3 mm, ceea ce zic eu ca este foarte ok, chiar daca am intariturile longitudinale duble...

- astazi a ajuns si filtrul, care nu mai e SunSun`ul de care pomeneam, ci un JBL 1501 filtrul a venit cu mediile de baza, adica sertarul de jos plin cu micromec, iar celelalte 3 pline cu bureti ) dar tot astazi a venit si matrixul pentru inca 2 sertare, iar pentru moment va ramane doar sertarul de sus cu bureti, urmand ca in timp sa fie inlocuit si ala, pentru ca maine ajunge si prefiltrul Eheim. Asadar pentru inceput, o sa am 1 sertar de micromec, 2 sertare de matrix si unu cu burete...

- dupa ce va fi imbracat standul in pal (astazi) voi muta acvariul la perete, pe locul lui, si apoi o sa il reumplu cu apa, si ramane asa pana vineri cand va fi amenajat. ca neon, am o lampa normala, cu 2x36W (2 tuburi philips 650, lumina alba, fiecare tub are 3250 lumeni) din ce am vazut eu e arhisuficienta lumina, imi lumineaza bine pe toata suprafata apei, la fel si in profunzime.

- astazi mai am de spalat inca 2 saci din cei 3 de nisip, si eventual sa mesteresc capacul acvariului, care va fi facut din lambriu pvc, simplu si ieftin

- mai ramane maine sa fac rost si de ceva bolovani mai mari si cred ca sunt gata de start

- vineri o sa revin cu ceva intrebari legate de ciclare, si probabil cu vreo 2, 3 poze dupa amenajare, eventual si din timpul amenajarii.
Ba, mie imi place ce vad acolo salbaticie, o adevarata jungla si apa s-a limpezit fain de tot...
Un mini update despre pesti Dupa cum am spus am mai avut in trecut, si imi aminteam ca is agresivi, foarte frumosi, prietenosi, nu se sperie nici de dracu si etc. dar am uitat un lucru ) nu stiu cum sa zic decat direct ) cred ca is cei mai cacaciosi pesti pe care i-am avut vreodata ))

Acum revenind la ei, pot zice ca de cand is la mine si-au recapatat forma, nu mai au burta scobita ca in momentul in care i-am cumparat, is foarte activi, vor mancare mereu si imi caca tot acvariul )

Ah si inca un mini update, care nu are legatura cu pestii, am facut masuratorile si calculele, si pana la finalul saptamanii urmeaza sa am si palul pentru imbracarea standului. Incetu cu incetu proiectul meu prinde viata ... Imi cam depaseste bugetul insa, pentru ca am uitat sa iau in calcul tot felul de acareturi la inceput, gen menghine, clesti, relipire ) nisip si lista poate sa continue ) ah si pestii nu erau calculati in buget ) dar ma bucur ca sunt acum, pentru ca imi plac mult acesti 4 cacaciosi )
Alt acvariu fara apa in el ) tu, Gabi si Bogdan ar trebui sa aveti topic separat, "Acvarii fara apa" )... Superb acvariul, cred ca merita pus la "Crème de la Crème" atat acvariul tau, cat si a lui Gabi si a lui Bogdan... Toate sunt de pus in rama
Ma bag si eu in seama si eu as muta "cioata" din mijloc spre stanga, si doar ca o parere subiectiva, as muta butoiul din stanga, undeva intr-un dulap, in alta camera ... Si din nou, e o parere de gusturi, nu as lasa substratul albastru, pentru ca mie imi place un acvariu sa fie cat mai natural... In rest e ok imi place cum evolueaza...
Si acest acvariu e opera de arta... Arata superb totul si din ce mi-am dat eu seama, in acvaristica, nici o data nu sunt prea multe poze mai ales cand e vorba de un "tablou" facut de tine.
Noh, astazi am lipit si ultimul rand de intaritoare... Ah si am uitat sa precizez ca saptamana trecuta am pus pe colturi, niste coltari frumosi de aluminiu de 3 pe 3 si 2mm in carne, lipiti cu silicon... Mai mult pentru aspect, dar si pentru un plus de siguranta atasez si 2 poze ... saptamana viitoare joi voi face proba cu apa, il las 24 ore sa vad daca e totul ok, si apoi vineri va fi amenajat... pana atunci am de curatat "cioata", de spalat nisipul, o gramada de chestii ) si pe langa asta mai trebuie sa merg sa caut si ceva bolovani pe apa Sucevei... deci daca totul va fi ok dupa proba cu apa, vinerea viitoare incepe ciclarea

Acvariul care era plantat e deja desfiintat, intre timp dupa ce am facut pozele atasate, am mutat si etajera din stanga, si am modificat si pozitia acvariului din dreapta, pentru a avea locul liber, acolo unde va fi pus acvariul nou...
Asta nu-i acvariu... e opera de arta...
Am citit si aticolul complet si iti stiu si jurnalul cap coada, de fapt ti le-am citit pe toate )... Stiu ca se fac mari Pleco, aia imi place la ei, dar partea cu caca nu ma prea incanta... Am mai avut in trecut si astronotusi, dar i-am dat dupa o bucata ca erau deja mult prea mari pentru acvariul ala, si cand se luau de gura si se invarteau, scoteau vreo 2 litri de apa afara din acvariu ))... Am mai avut si pleco, tot in trecut, si am fost nevoit sa-i dau si pe aia ca erau deja cat china )... Doar imi placeau ca erau super mari, fata de piticii de ancistrus...

Si apropo de astia 4 mititei, cand erau in magazin parca nu ma incanta asa de mult cel care e jumate clasic si jumate nu stiu ) dar de cand e la mine imi place din ce in ce mai mult, are personalitate, e unicat . Oricum se vede pe ei ca is mai fericiti la mine decat in magazin in acvariul ala de 40 litri de acolo... abia astept sa fie gata bazinul mare sa ii pot muta acolo deja mananca ca disperatii, de parca n-or mancat o luna )

Ce imi place la ei e ca nu se tem de nimic, fata de piranha de exemplu care is foarte timizi si cand ma miscam pe langa acvariu se dadeau cu capul de toti peretii. Astia cand is langa acvariu vin sa ma intampine, in speranta ca poate poate primesc mancare ) si se misca toata ziua, nu stau locului o clipa... Sper sa le placa cioata aia de mai sus, si mai trebuie sa caut ceva bolovani mari sa mai pun pe langa... background nu le fac pentru a le lasa mai mult spatiu, ca mno desi pentru mine e mare acvariul asta, pentru ei nu va fi chiar asa de mare... Doar ii stii dimensiunile, e cat acvariul in care i-ai avut pe Samson si Delilah, doar ca sunt inversate latimea cu inaltimea...

Oricum, din pacate, mai dureaza cam o luna, chiar mai bine pana o sa ii pot muta... Abia de vineri intr-o saptamana fac proba cu apa la acvariu si ii dau drumu, si apoi cam o luna ciclarea. Apropo de ciclare, daca o sa bag un filtru intern gata ciclat din fostul acvariu plantat, pe langa filtrul nou, se grabeste ciclarea? sau nu prea ajuta?
Acum mai revin cu o intrebare, ce ar fi mai ok pe langa ei, Ancistrus sau Pleco? si ce alti "curatatori" (sanitari) mai pot tine cu ei, fara sa ajunga cina? ) Si aici ma refer la pesti, nu la melci .
Noh si acum surpriza de care pomeneam O sa atasez 3 poze din pacate facute cu telefonul, deci nu sunt foarte clare cu viitorii locatari. Bine, nici ei nu m-or ajuta ca is ai dracu si se misca ca nebunii de zici ca is drogati )... O sa incerc sa atasez si un video, unde se vor vedea mai bine . Va rog sa ignorati acvariul, e doar temporar, aproximativ o luna pana cand va fi gata noua lor casuta ... Dupa cum se poate observa in vide, nu poze ) sunt 2 roscovani, unul clasic, si unul "mulatru" ) jumate clasic si jumate, naiba stie ) astia 4 erau la magazin astia i-am luat ... Acu sper ca in timp sa se formeze o pereche si sa raman doar cu 2, dar depinde de noroc )...

Eu am luat menghinele de la Leroy merlin, nu stiam cum se cheama, dar am mers prin magazin pana le-am gasit ) erau prin zona cu scule...

Cat despre nisip, pana la urma am luat 3 saci, ca parca mi se par putini doar 2 ) o sa vad eu cand voi amenaja acvariul daca am nevoie de toti sau nu. Macar acuma stiu sigur ca imi ajunge, daca tot am luat 75 kg )
Hmm si daca e bun nisipul, cati saci mi-ar trebui pentru 1500 x 600? 2x25kg ajung?... Nu de alta, dar daca e ok, as vrea sa il iau maine ca pe site scria stoc limitat
Lucian wrote:Ca nu are apa saracul inteleg, dar cum 'reacu a agatat pestii aia asa in aer
Jura ca bazinul ala nu l-ai facut in Photoshop, ca pe filme

... Froomos! cum ar spune un clasic in viata

Cred ca avem nevoie de un video pentru confirmare ))
I-am mai facut o inspectie mai amanuntita saptamana asta si vad ca nu are nici o parte putreda. Asa ca saptamana viitoare o voi aduce acasa de la tara (la bunici) si o pregatesc, pentru ca in curand va fi facuta proba de apa la acvariu ... Cand zic in curand, ma refer peste exact 10 zile )...

Am si o intrebare, e ok nisipul asta pentru acvariu? https://www.dedeman.ro/suceava/nisip-pentru-filtru-0-4-0-8mm-25kg/p/7024339 si cam ce cantitate mi-ar trebui? 25 sau 50 kg?

P.s. am uitat sa precizez ca acvariul nu va mai gazdui cei 6 piranha, ci alti pesti, care deocamdata ii tin surpriza urmand ca in zilele urmatoare sa dezvalui misterul pestii vor fi cazati unde au stat piranha, temporar, pana va fi ciclat noul bazin ... Dupa ce voi dezvalui surpriza, o sa mai cer ceva informatii legate de ei
Pai din ce am vazut asa in mare, pare sa fie toata ok, fara parti putrezite si da, o sa intre intreaga in acvariu
Ce parere aveti despre aceasta "cioata"? Ar da bine in acvariu?
Un mic update, ieri am relipit acvariul si pot spune ca a fost un succes. Metoda cu distantiere a fost castigatoare si am toate lipiturile perfecte. atasez si cateva poze cu pregatirile dinainte de lipitura. si vin si cu o intrebare: ajung 3 saptamani ca sa polimerizeze cum trebuie siliconul? mai exact, pot sa-l bag la apa pe 30 martie? )

Edit: am pus tot acvariul pe pozitie si fixact in coltari iaainte sa bag siliconul. Singurele distantiere care au ramas si acum si nu le scot decat peste 10 zile, sunt cele de pe fund. in 10 zile le voi scoate si voi umple acele puncte cu silicon, sunt cateva puncte mici care nu afecteaza cu nimic siguranta acvariului. Intaritoarele le voi pune tot peste 10 zile, cand o sa scot si menghinele de colt, pana atunci nu ma ating de acvariu. Dupa experienta avuta, nu vreau sa mai risc nimic )
Cu cutter am dat cat s`a putut, apoi cu lama de ras porcarie din aia mica, tot cat s`a putut, si la final ca sa se duca toate dihaniile, diluant, care face minuni ) dar tot munca de chinez este astazi in vreo 3, ore de munca abia am curatat perfect fundul acvariului... Bine asta era si cel mai greu de curatat, ca fiind fund dublu cu una din foile de geam incastrate, a, ca o scara sa-i zic asa si aia nu a fost chiar usor de curatat... Ma gandesc ca la laterale imi va fi mai usor, dar e si maine o zi, ajunge pe astazi ) plus ca trebe sa mai iasa si duhoarea de la diluant ) cu acetona n-am incercat inca pentru ca n-am prin casa, dar o sa cumpar maine sa vad cum functioneaza si ea... Cert e ca incetu cu incetu reusesc sa-l curat ce se vede murdarie in poza, e intre foiledegeam, nu pe suprafata de lipit
Chiar ca munca de chinez batran curatatul asta... pffff, cred ca daca iar nu iese lipitura si va trebui sa il fac si a 3`a oara, pun barosul pe el ))) vineri va anunt ce si cum ) intre timp sper sa il termin de curatat pana atunci... am luat si ceva solutie speciala pentru asa ceva, dar e 23 lei o sticluta si mi`ar trebui o tona ) ca nu merge din primul strat, tot cate putin asa... Mai bine functioneaza diluantul + un burete bucatarie care sper sa nu imi zgarie sticla ca disper ...

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: