[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Am uitat ceva: e adevarat ca o piatra moarta se "umple" cu viata in timp, dar bacteriile si alte "chestii" vii care
vin cu piatra vie nu prea ai de unde sa le iei. Daca pui o bucata de piatra vie langa una moarta si te astepti ca
dupa un anumit timp si cea moarta sa contina aceleasi lucruri, nu stiu daca e asa sau nu, inclin sa cred ca nu.

O zi buna,
Dragos
Bravo Cris, super lucrare, acum poti spune ca e gata si poate si altii vor
beneficia de pe urma informatiilor folosite la construirea sistemului.

O sugestie, o rugaminte si o intrebare:

- pune vreo 5-6 fiole de Biodigest in sump peste materialele filtrante, de preferat peste ceramica (poate deja
ai facut asta)

- sa imi spui si mie peste vreo luna ce nivel de nitrati si fosfati ai in bazin

- care este diferenta de nivel intre apa din display si apa din overflowbox, ar trebui sa fie undeva intre 2 si 4 cm
(la mine e 5 cm)

O zi buna,
Dragos
Si totusi e posibil ca melcul sa fie de vina.

In pagina de mai jos, la intrebarea din 2/3/08 este un melc care seamana cu al tau. Dar e greu de spus.

http://www.wetwebmedia.com/pestsnailfaqs.htm

Cert este ca exista melci care se hranesc cu sps.

O zi buna,
Dragos
Daca poti desface corpul de mobila atunci cele patru intarituri verticale (dublarea peretilor verticali) nu mai
este asa o mare problema si le poti taia la dimensiunea necesara. Iar cu montarea lor nu inteleg de ce ti se
pare o problema. Cele doua polite din stanga si din dreapta presupun ca stau pe niste suporti. Doar daca nu
ai suporti pentru polite si ele sint prinse in peretii verticali o sa fie mai complicat. Altfel, daca ai suporti la
polite, este simplu, repet inca odata ce am scris mai sus, dai jos politele, pui dublurile, montezi suportii in
dubluri, tai politele dupa care le montezi la loc. Nu zic ca e foarte simplu dar nici supercomplicat nu mi se pare.
Si da, Bogdan are dreptate, placa de pal pe care o pui in spate trebuie sa o prinzi si de peretii verticali, iar
placile pe care le pui deasupra la fel. Si un acvariu 100x50x50 sau 100x60x50 e mai util.

O zi buna,
Dragos
E posibil sa ai dreptate koala, dar eu nu am incercat si nu pot sa ma pronunt. In schimb am folosit
numai piatra vie si despre aia ma pot pronunta. In rest fiecare isi face socotelile lui.

O zi buna,
Dragos
Exista si melci care se hranesc cu SPS, dar nu cred ca asta e unul dintre ei.

Gasesti un articol cu destul de multe informatii interesante despre corali aici:

http://www.chucksaddiction.com/coraldisease.html

Ca sa fi sigur ca nu melcul e de vina, scoate-l din display, daca nu cumva ai facut-o.

O zi buna,
Dragos
stefanp wrote:
narcis wrote:a nu-si piarda antrenamentul.

Aveam impresia ca ala cu discusi e de 400 litri, iar ala marin de 550...nah, de la o varsta incepi sa uiti

Ala cu discusi e de 400, iar reeful e de 450-500 dar am si sump unde mai sint vreo 150 litri, in total undeva spre 650.
Ce mi-e 400 ce mi-e 650
Da, la asta m-am referit Gabriel.

O zi buna,
Dragos
narcis wrote:Sau s-a saturat secretara de sters pe langa el si s-a impiedicat (neintentionat, desigur).

Nu e cazul, chiar ii placea sa se ocupe de el, ea schimba apa saptamanal, ea avea grija in general de el.
Si cand s-a spart a cules repede toti crevetii, i-a pus intr-un borcan si mi i-a adus acasa.

Ce s-a intamplat e foarte ciudat si nu am nicio explicatie.

@stefanp am deja acvariul cu discusi unde am plante si e la fel de mare ca reeful

O zi buna,
Dragos
Nu cred ca l-a atins nimeni, mi-ar fi spus daca l-ar fi atins. Asa cred. Inca nu am ajuns la birou sa fac o poza si
sa vad ce si cum, maine ajung si vad exact.

O zi buna,
Dragos

P.S. Poate asta a fost un semn ca ar trebui sa fac o saratura si la birou?!
Intariturile ar trebui sa le pui dintr-o bucata. Si ar trebui si la peretii laterali. Scoti politele, pui 4 intarituri
dintr-o bucata asa cum ai desenat tu plus pe interiorul peretilor laterali, dupa care tai politele si dai alte gauri
pentru suportii politelor. Iar daca pui in spate pal in loc de pfl e si mai bine.

Inca 10 cm in plus pe latime e si mai bine, ai mai mult spatiu de manevra si daca pastrezi inaltimea poti sa folosesti
geam cu aceeasi grosime.

O zi una,
Dragos
Eu raman la parerea mea, ca cel mai important lucru este piatra vie. Eu in bazinul meu am doar 3 bucati de piatra moarta
care stau practic la baza coloanelor si sint ingropate partial in nisip, restul este numai piatra vie. Nu sint foarte convins ca
piatra moarta se transforma in 6 luni in piatra vie. Probabil ca se transforma, dar nu cred sa redevina ceea ce a fost initial,
piatra vie. Dar cum nu am incercat varianta asta nu pot sa ma pronunt 100%, e doar parerea mea.

O zi buna,
Dragos
Vorbeste cu roni, deja am demarat "procedurile"
Numa' ca zoasii aia albastri sint extrem de scumpi, 15 euro 1 polip.
Favitesul este la baza unei coloane, dar era pozitionat exact sub un spot de lumina, acum l-am mutat mai la umbra,
sper sa ii fie mai bine.
Ciano nu a aparut pe substrat, a aparut in cateva locuri in partea de sus a pietrelor. Dupa ce am redus salinitatea si
am stabilizat pH-ul la peste 8 si KH-ul in jur de 8 se pare ca da inapoi. Am curatat-o mecanic si vad ca nu mai apare
la fel de mult. Sper sa dispara in cateva zile. Se pare ca salinitatea mare, lumina multa si un mic dezechilibru in chimia
apei favorizeaza aparitia ciano.

Mersi de sugestie oricum Gabriel. Reef snow dozez odata la doua zile (de la Tropic Marin) impreuna cu alte chestii pentru
corali.

O zi buna,
Dragos
Eu cred ca ar trebui sa tina, dar sa mai asteptam pareri. In cel mai rau caz ii pui niste intarituri,
eventual ii dublezi daca poti cele patru picioare (blaturi) verticale.
Sticla pentru acvariu cred ca este ok de 8, dar eu iti sugerez sa faci fund dublu incastrat, tot din geam
de 8. Si poti sa pui si cele doua intarituri longitudinale.

Sa ai spor!

O zi buna,
Dragos
Nu am ajuns la birou asa ca inca nu am nicio poza. Nu foloseam nici geamul de deasupra nici coltarele.

O zi buna,
Dragos
Crevetii nu au nicio problema cu fierul, dar in schimb au o problema cu, cuprul. Daca ai cupru in apa vor muri, chiar si
la valori mici.

10-15 creveti ar fi ok pentru inceput.

O zi buna,
Dragos
N-am apucat inca sa fac poza, eu nici nu eram la birou, era doar secretara mea. Si m-a sunat sa imi
spuna ca, din senin, acvariul s-a crapat de sus pina jos pe unul din colturile rotunjite. Foarte ciudat.

O sa fac o poza cand ajung la birou.

O zi buna,
Dragos
Astazi de dimineata am avut o surpriza neplacuta, acvariul s-a spart, s-a crapat de sus pina jos in partea
din fata, nu la lipitura
Nu imi dau seama ce s-a intamplat, cert este ca acest setup este deja istorie...
Ma gandesc daca in locul lui va veni o saramura sau raman tot la plante

Topicul se poate inchide.

O zi buna,
Dragos
Nu ai niciun dezavantaj, din punctul meu de vedere. Sigur, asta doar daca ai un filtru extern, daca nu ai
filtru extern atunci ai nevoie de o pompa separata.
Gasesti aici un topic al lui bitanu cu un reactor DIY care functioneaza foarte bine:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: