[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Amandoi sint corali si nu au ce sa caute intr-un acvariu cu apa dulce.

O zi buna,
Dragos
In primul rand asta este recomandarea producatorilor. Pompa de apa din filtrul extern nu este o pompa
precum cele individuale, principiul de functionare al filtrelor externe se bazeaza pe diferenta de nivel si pe
principiul vaselor comunicante, cu alte cuvinte pompa de apa nu face decat sa ajute foarte putin apa sa revina
in bazin. Daca diferenta de nivel este mica, pompa de apa va fi suprasolicitata si e posibil chiar sa nu functioneze,
functie de ce medii filtrante sint in interior.

O zi buna,
Dragos
Mersi rick
Poze o sa avem spre sfarsitul saptamanii. Saptamana trecuta au mai venit ceva corali, vreo 18
Intre timp a murit un coral, pur si simplu s-a albit intr-o noaptea, nu stiu de ce. Mai am inca doi corali,
o Milka si un Favites care au inceput sa se albeasca, se pare ca e prea multa lumina. Ceilalti corali au
crescut foarte mult, unii s-au dublat in doua luni, altii (cei de la roni) au ajuns de la 3-4 cm la peste 8-9 cu
foarte multe ramuri, si asta in patru luni.
Achillesul din pacate a dat coltul , l-au batut ceilalti doi chirurgi doua saptamani la rand pina a dat coltul.
Doi wrasse au sarit din bazin si i-am gasit morti pe covor, alti doi wrasse nu stiu unde au disparut, cert e ca nu
i-am mai vazut in bazin si presupun ca au murit si ei, si acum o saptamina a murit si un pseudochromis, fara sa aiba
vreun semn ceva pe el, pur si simplu l-am vazut pe nisip.
Asa incat din ultima achizitie de 9 pesti au mai ramas doar 4.

In rest bazinul se pare ca merge destul de bine, am putina ciano, am avut salinitatea un pic cam mare dar acum am rezolvat,
nitratii undeva intre 0,5 si 1, fosfatii nedetectabil cu Hanna checker, KH-ul am reusit sa-l aduc la peste 8 (la un moment dat
scazuse la 7) si acum incerc sa il aduc undeva la 9-10, pH-ul este acum peste 8 (vreo cateva saptamani a fost intre 7,8 si 8),
calciul 450, magneziul 1470. Incet incet bazinul imbatraneste si inep sa invat ce trebuie sa ii fac ca sa il tin stabil. Am mai
redus putin si intensitatea luminii.

Cam astea ar fi noutatile, sper sa am timp saptamana asta sa pun si niste poze, poate si o camera web.

O zi buna,
Dragos
Arata foarte bine si are potential, iar lumina de la Giesemann sigur te va ajuta la cresterea plantelor.
Sint curios cum o sa arate peste doua luni.

O zi buna,
Dragos

LE de ce nu merge chillerul? Adica nu raceste apa? Ai setat temperatura?
Poti sa tii un acvariu cu DSB, piatra vie si skimmer, dar iti trebuie live sand de cea mai buna calitate si vreo 50-60 kg
de piatra vie de cea mai buna calitate la cei 250 litri de apa. Dar e riscant, e posibil sa nu mearga, nu sti ce fel de
piatra iei. Si in plus de asta vreo 60 kg de piatra vie te costa vreo 800-1000 euro.
In ceea ce ti-am recomandat noi nu exista niciun fel de "chimicale", nu stiu la ce spui tu chimicale. Carbunele este natural,
biopeletii sint o sursa de carbon naturala, antiphosul este oxid de fier. Dintre toate cred ca cel mai important este antiphosul.

Ce este UW skimmer?

O zi buna,
Dragos
Cred ca oricare din cele doua poti alege. Din descrierea tehnica sint asemanatoare.

O zi buna,
Dragos
Ar trebui sa mearga ok overflowul, dar asteptam confirmarea, eventual si un video cu
functionarea overflowului si eventual cu ansamblul display+overflow+sump.

O zi buna,
Dragos
Servus,

Mie mi se pare mult prea ingust si prea inalt. Eu l-as face 300 lungime x 60 latime (sau 70) x 60 inaltime.
Sticla de 19 ar trebui sa fie ok chiar si la 70 cm inaltime, fund dublu obligatoriu, intarituri longitudinale plus
doua transversale ar trebui sa fie ok.

O zi buna,
Dragos
23 august e pe aproape
Aici nu e o problema daca dai linkul roni nu sintem pe celalalt forum
Mi-am adus si eu aminte, Stefan de la accesorii acvariu aduce Bubble Magus.
Aici gasesti ce skimmere aduce:

http://accesorii-acvariu.ro/index.php/bubble-magus/skimmer-nac.html

Din lista poti alege 5A, e ok. Oricum eu iti recomand 5A in loc de 3.5, asta daca nu gasesti 5.5

Eu la 650 litri (display plus sump si refugiu) am skimmer de 1500-1800 litri si e ok. Asa incat eu zic
sa nu te zgarcesti la skimmer, e una dintre cele mai importante piese din sistem.

O zi buna,
Dragos
Numai ca trebuie sa ai mare grija, geamul de 5 e destul de subtire. Si trebuie folosita multa apa si cu
turatie mai mica sa nu il spargi.
Nu am incercat varianta asta dar sint sigur ca se va pierde mult CO2 datorita valurilor facute de apa cu CO2
la suprafata. Parerea mea

O zi buna,
Dragos
Super fain si pe mine m-ar interesa ce e in poza 1 si 2 si de unde

O zi buna,
Dragos
Si eu sint de parere ca 3.5 e mic. Trebuie sa iei in calcul si apa din sump si apa din refugiu, probabil ca o sa ai
peste 250 litri de apa in total. Eu zic ca NAC 5.5 ar fi ok, skimmerele conice sint mai bune. Iar pretul nu mi se
pare de speriat, 110 USD fara transport de la Fish Street. Cei de la Fish Street si-au deschis depozit in Europa (UK)
dar trebuie sa le dai un mail si sa le spui ca Romania e in UE (inca mai sintem ) ca la ei nu apare, si sa ti-l trimita
din Europa (UK).

Aici gasesti skimmerul:

http://www.fish-street.com/bubble_magus_nac5_5_protein_skimmer?category_id=88

O zi buna,
Dragos
Arata foarte fain
Parca aveai 2 lampi cu leduri, in poze vad doar una?

O zi buna,
Dragos
Nu este necesar sa folosesti si UV si generator de ozon, e suficient doar unul. Eu folosesc generator de ozon,
iar ozonul il introduc in pompa de la skimmer, nu este indicat a se introduce direct in acvariu, nici nu ai cum.
Atunci cand iti iei skimmerul e bine sa iei in calcul aceasta varianta si skimmerul sa fie dotat cu port pentru
ozon. Altfel iti va trebui un reactor si pentru ozon, si deja sar cheltuielile. La ce skimmer te-ai gandit?

O zi buna,
Dragos
Ce vrei sa pui in reactorul cu zeoliti, de unde iei mediile? Si ce cantitate de zeoliti vei folosi?
Zeolitii de obicei se schimba la 6-8 saptamani, din punctul meu de vedere este o solutie destul
de scumpa. Mai ieftin este un reactor cu biopeleti.

In privinta mediilor pe care vrei sa le folosesti in canistra, eu ti-as sugera sa renunti la substrat pro, spartura
de coral si siporax, si in locul lor sa pui numai matrix de la Seachem.

O zi buna,
Dragos
In acvariul cu discusi unde folosesc apa RO am si creveti care se inmultesc. Dar nu folosesc numai remineralizare
gen Remineral+, folosesc si minerale pentru discusi. Deci e posibil ca din Remineral+ sa lipseasca anumite lucruri.

O zi buna,
Dragos
Frumos bazinul, bravo, asteptam coralii!

Ce inaltime ai intre sump si display? Daca ai 1,5 metri pompa de 5000 iti recircula in jur de 2500 litri.
Si inca o intrebare, cat matrix ai in reactor si ce debit de apa prin reactor?

O zi buna,
Dragos
In principiu poti sa folosesti schema pe care ai prezentat-o mai jos. Dar trebuie sa iei in considerare ca
recircularea intre cele 3 bazine ar trebui sa fie undeva intre de 5 pina la de 10 ori volumul displayului, asta
inseamna undeva intre 1000 si 2000 litri pe ora. Prin refugium de obicei de recircula mai putina apa decat
totalul, dar sa zicem ca in conditiile de fata ai putea recircula sa zicem 1000 litri. Acvariul pe care il ai in
topicul de la vanzari poate fi ok. In refugium va trebui sa faci un DSB de vreo 15-20 cm.

Pe de alta parte nu vei avea posibilitatea sa umbli foarte usor la display, din ce imi dau seama nu ai prea mult
spatiu intre acvariu si televizor. Si nici la refugium.

O zi buna,
Dragos

P.S. Mosu poti sa muti topicul la sectiunea Marine te rog?

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: