[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: chrome
Forum Index » Profile for chrome » Messages posted by chrome
2 sanitari hoplosternum thoracatum. Unul are~10cm iar celalalt are ~5cm
2 silver shark ~5 cm

Dupa cum am zis accept orice pe ei, ce nu ma vai foloseste voua si poate mi-ar folosi mie, sau poate 1 leu, 2...3....etc. ii dau deoarece nu prea isi au locul in acvariul meu cu scalari.
As dori sa le gasesc un nou stapan in brasov
salutare!! sunt putin suparat, sunt activ pe acest forum de o luna si acesta este primul meu post
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13353.page
acuma am nevoie de ceva informatii si sa blocat topicul... in fine nu mai conteaza
Ma numesc Chrome si am un juvel de 130l populat cu 4 cory,2 ancitrusi, 4scalari(din care un pui),
acvariul este dotat cu un filtru aquael turbo 650 caruia iam schimbat buretele cu unul mai mare(dublu) iar in reciientul acestia am pus sera siporax. am un un icalzitor de 150w si ca lumina dispun de 3x18w osram 865 si 1x18 aqua glo. nu am filtru exterior, nici co2. am doar substrat jbl, in rest nimik, nici macar fertilizant
Ca si plante nu va pot spune prea multe deoarece nu prea le cunosc numele si nu vreau sa gresesc.
Multumesc de gazduire!!
Acum se poate debloca acel topic?
probabil o sa pun niste intrebari copilaresti, sau altii dintre voi imi vor spune sa ma documentez... am citit azi toata ziua pe internet despre nitriti, nitrati, ph, gh, nh3, etc... marea mea rugaminte este daca imi poate spune cineva ce valori trebuie sa aiba apa pt a fi in parametri corecti. am inteles ca ph trebuie sa fie neutru adica 7, no2,no3 0daca se sau cat mai mici. maine vreau sa imi iau ceva teste si sa stiu. ce teste recomandati, vreau sa iau teste cu reactiv ca sunt cele mai bune(dupa informatiile stranse de pe vastul "net")
Nustiu daca o sa imi permit sa cumpar toate testele, puteti sa imi spuneti ca teste sunt esentiale si trebuiesc cumparate la "prima urgenta"??
Va multumesc respectuos!
24-25 grade dc??
sunt neoane t8 si da intradevar bobinele degaja multa caldura dar sunt deasupra pe capac.sunt izolate de apa printr-un spatiu facut separat in capac in care e acces doar pe deasupra.
mai am o mica nelamurire, care este diferenta dintre un balast elecronic si o bobina cu starter?? folosesc in acvariul un balast 2 x18w si o bobina de 36w la care am legat in serie 2 neoane de 18w si sincer nu vad nici o diferenta. este vreo diferenta, este indicat sau este chiar contraindicat lumina cu ajutorul bobinei??
salutare... vreau sa dau comanda pe net de un neon 18W/77 Fluora, T8 - Osram si doua
L 18W/865, T8, soclu G13, Cool Daylight - Osram. mai am eu acasa un aqua glo si vreau sa imi confectionez un nou capac, si sa pun aceste 4 neoane.in total se vor aduna 72 w. acvariul meu este de 130l si este semiplantat. ce ma sfatuiti, este buna combinatia gandita de mine, sau este mai bine sa merg pe neoane t5?? va multumesc si astept pareri. da si sa nu uit sunt limitat ca si dimensiune de tub neon deoarece acvariul meu are 80cm lungime.
sunt pozele farte mari, probabil de aceea
am revenit si cu cateva poze cu acvariul meu.
astept critici si comentarii

http://img718.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dscn0819a.jpg
ok mersi mult de idee.
multumesc!!
cum pot reduce curentii de apa ai filtrului ca imi invarte toate plantele si imi ameteste pestii, am gasit o varianta cu un burete mic pus pe teava pe unde iese apa dar nu mai are acelas debit de apa si nu vreau sa reduc performantele acestiuia si asa nu prea bune. este un filtru aquael turbo 650
bine mersi mult!!! acuma o sa plec vreo 2 saptamani incepand de luni... sper sa ii gasesc intregi cand ma intorc, raman in grija alor mei care nu ai nici o idee, ei stiu doar ca tre sa puna chestii dinalea in apa odata pe zi (mancare)
mersi mult pentru ajutor, o sa le dau cate putin...de pofta
si am si eu vreo 4 cori
multumesc mult, se pot hrani zilnic cu inima de vita??? iar dupa administrare trebuie neparat sifonat pietrisul
salutare!!! va deranjez cu o intrebare careia nu am gasit raspuns nicaieri... cineva mia spus ca este buna inima de vita pentru orice peste, bineinteles si pentru scalarii mei, si mia spun ca este ok sa o spal, sa o curat de grasime si sa o congelez, apoi cand dau la pesti sa o dau prin razatoare, asa simpla. este intradevar buna??? peste tot unde am citit am gasit doar mixtura din imima de vita
si ce combinatie de neoane ma sfatuiesti sa folosesc??
folosesc un substrat jbl aquabasis plus. maine o sa imi iau sera nitrivec si o sa va tin la curent cu evolutia acvariului
Referitor la lumina care o folosesc, este contraindicat acel aqua glo cum am mai citit pe internt??
acestea sunt pozele cu plantele mele cu probleme
mentionez ca am avut un carasel pana mai ieri, dar sper ca nu el este cauza, planta aceea in forma de stea( scuzele mele ca nu ii stiu numele) a fost adusa ieri dupa ce am dat carasul si pana astazi sa inegrit.
va multumesc!
http://img517.imageshack.us/g/picture001vtj.jpg/
intradevar la noul setup am umblat cam mult la acvariu, am dezlipit de pe acvariu decorul, am schimbat pietrisul, am pus substrat, spalat fitru(am omorat bacteriile din filtru nestiind ca nu e bine sa se spele cu apa rece), cu alte cuvinte l-am facut praf. din 130 l am reusit sa pastrez doar 30 l din apa veche in rest totul de la zero, nam putut lasa acvariul la ciclat deoarece nu aveam unde tine pesti care ii aveam atunci. asa am reusit sa dau acvariul peste cap si de aproximativ o luna nu mai reusesc sa il readuc pe linia de plutire
Fac schimburi de 10-15 litri zilnic. mai nou si plantele sufera, isi schimba culoarea, se inegresc, am schimbat neoanele, de la 840 care am inteles ca cu e bun, cu aqua glo. am sa pun si niste poze imediat cu micile sau marile mele probleme
acvariul il am de un an si ceva si apa a fost cristal pana inainte de setup iar dupa acesta nu sa mai limpezit cum trebuie, in apa sunt un fel de particule foarte mici de aer. cum pot scapa de problema asta, am fosolit si aqua safe si easy balance la schimburile de apa

Forum Index » Profile for chrome » Messages posted by chrome
Go to: