[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Da, e mai bine sa pui teava de open sifon prima din dreapta si cea de full sifon in locul ei.
Teava de full sifon poti sa o lasi cum este acum, se va amorsa mai repede.
Iar cea de supraplin ar trebui sa fie cu 1-2 cm mai sus decat nivelul normal de lucru din overflow.
La mine teava de supraplin este mai sus cu 2 cm decat nivelul normal de lucru in overflow si cu
2 cm mai jos decat nivelul din display.

O zi buna,
Dragos
Arata foarte bine. Cand vei face reglajul ti-as sugera ca teava de la open sifon sa fie putin mai inalta
decat este acum, sa zicem cu un 2 cm. Din cate stiu nu le-ai lipit.

Asteptam pareri dupa ce faci proba cu apa si te joci un pic cu animalu' fasole

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit Adrian, niste poze ceva?
Bine ai venit si succes! Un inceput asa cum ar trebui sa fie.

O zi buna,
Dragos
Hai sa ai pofta si distractie placuta
Dar toate acvariile din Herastrau din expozitie au skimmer, reactor de biopeleti, aintiphos si carbune.
Koala nu vrea sa puna skimmer.

O zi buna,
Dragos
Ai facut rodajul membranei? In mod normal primii 50-100 litri de apa de osmoza se arunca.

O zi buna,
Dragos
Urmeaza si o camera IP saptamina viitoare sper. Important e sa imi fac timp sa o instalez

O zi buna,
Dragos
E mai bine asa multumim.
Puteti schimba denumirea categoriei Hardware in Hardware Marine?
Au fost deja doua postari de apa dulce in cateva zile.

Multumesc anticipat, o zi buna,
Dragos
Mersi Dane
Scuze ca nu am avut timp sa pun ceva poze, va trebui sa o aman pentru saptamina viitoare.

Si tocmai ce am realizat ca a trecut 1 an de cand sint pe forum! Ce repede trece timpul
Bine ai venit tizule!
Osmozorul ar trebui sa reduca 95-98% din ceea ce ai in apa de la robinet. La un calcul
simplu, luand de buna valoarea arata de TDS metru la apa de la robinet, ar trebui sa ai
sub 35. Deci e o neconcordanta.

E ok sa il folosesti ca referinta atata timp cat stii despre ce e vorba, ce ai in apa de osmoza.
Pentru ca daca osmozorul nu functioneaza in parametri, e posibil ca in apa sa ai nitrati si
fosfati. Osmozorul tau are si cartus NPS? Incearca sa masori nitratii si fosfatii in apa de
osmoza.

O zi buna,
Dragos
Si mie imi place, arata bine si incet incet prinde contur. Imi pare rau de cei doi nemo
Tot uitandu-ma pe posturile anterioare am vazut ca ti-ai luat TDS metru si ca apa de osmoza este
undeva la 59 microS/cm? E imens! Eu am la o instalatie de osmoza 4, la alta 6 si la alta 11.
Practic nu stii ce ai in apa aia, ceva nu e in regula cu osmozorul.

O seara placuta,
Dragos
Daca te hotarasti sa faci asta trebuie sa te gandesti ca materialul filtrant de acolo va trebui sa il si cureti
din cand in cand. Si poti face asta daca tii materialul filtrant in mai multi ciorapi. Iar pompa cred ca ar
fi suficienta una de 1000 litri pe ora. Nu cred ca e bine sa pui direct materialul in spatele backgroundului.

Rog un admin sa mute acest topic la apa dulce, acum este la marine.

O zi buna,
Dragos
Sanatate grabnica, am trecut si eu prin asta acum sase luni.
Acvariul inca traieste, am mai schimbat din plante, si la un moment dat ma gandeam sa il fac saratura
Dar nu am hotarat nimic deocamdata.
Din pacate in acesta perioada, si pina pe la 1 iulie, timpul nu imi permite nici sa ma ocup mai mult de el,
nici sa fac poze.

Sper ca in jur de 1 iulie sa fac o reamenajare (replantare) si sa aduc si niste pesti, deocamdata nu am decat
creveti.

O zi buna,
Dragos
RedSea NO3PO4X este o sursa de carbon pentru bacterii care astfel pot reduce nitratii. Acelasi lucru si cu Bioptim, este
tot pentru hranit bacteriile.

Eu am mers pe varianta bacterii Biodigest plus NO3PO4X si la sfarsitul ciclarii am reusit sa reduc nitratii intr-o saptamana
de la 100 la 10. E bine ca in bazin sa ai cat mai putine vietuitoare in caz ca scazi nitratii foarte brusc. Deci trebuie sa fi
atent la dozaj. Adaugi biodigest, daca ai matrix peste matrix, dupa care NO3PO4X. Biodigestul o singura fiola e suficienta,
nu ar fi rau sa adaugi o fiola pe saptamana duoa schimbul de apa. Dupa ce adaugi NO3PO4X e bine ca a doua zi sa faci
masuratori sa vezi ce se intampla.

O seara placuta,
Dragos
HumanFace wrote:Mare parte din piatra vie e adusa din ocean, si apoi e ''cured'', adica se tine ceva timp acvarii speciale pt. treaba asta, unde sunt eliminati toti carcalacii. Sunt si acvaristi care pun in acvariu piatra direct din natura, dar se trezesc cu din astia: http://www.oregonreef.com/sub_worm.htm .

Piatra vie vine din ocean intr-adevar, practic de aia se numeste vie, si e plina cu tot felul de chestii, unele bune,
altele mai putin bune ca in linkul prezentat de HumanFace.
Totusi, prin curarea pietrei vii, care poate fi facuta de magazinele care vand asa ceva sau poate fi facuta de cel
care o cumpara, nu se garanteaza ca se elimina carcalacii de genul celui vazut in link. Piatra vie contine tot felul
de "lucruri" vii, inclusiv bacterii.
Si atunci, in momentul in care este scoasa din apa incep sa moara din acele lucruri. Datorita faptului ca este grea,
nu se poate transporta pe distante mari cu tot cu apa, deoarece se transporta cu avionul. Si atunci ea se transporta
umeda, de obicei invelita in ziare umede si apoi in folie. Cu toate astea o parte din vietatile din piatra vie mor pe drum.
Si atunci, pentru a nu introduce toate acele mortaciuni in acvariu, plus altele care mor in urmatoarele zile, si care
reprezinta mari surse de amoniac, nitriti, nitrati, fosfati, se face asa numita curare. Dar prin curare nu se poate
garanta ca se elimina eventualele vietati care nu sint reef safe.

Pentru acvariul meu marin eu am facut singur curarea pietrei vii intr-un butoi de 220 litri de apa cu pompe care miscau
apa,pentru aproape 3 zile. Dupa care am bagat-o in acvariu. Sper sa nu am surprize neplacute, dar nu se stie niciodata.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: