[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Nu iti rezolva problema, problema ta este ca acvariul s-a deciclat. Ce ai cumparat tu te poate ajuta, eventual,
nu am folosit asa ceva, la reducerea Nitratilor NO3. Iar tu ai Nitritii mari, NO2. Da, fa schimburi mai mari de apa,
50% sa zicem, odata la doua-trei zile. Practic in momentul de fata trebuie sa ciclezi din nou acvariul. Ce fel de
filtrare ai, nu ne-ai spus pina cum. Si ar trebui sa dai cat mai putin de mancare la pesti pina se cicleaza din nou.
Eventual si un test de NH3/NH4 (amoniac) ar fi util sa vedem cum stai.

O zi buna,
Dragos

P.S. Treci si pe la rubrica Despre noi, asa sint uzantele dac citesti regulamentul forumului.
Ideal ar fi sa folosesti si cateva bucati de piatra vie.
Chiar daca folosesti piatra vie sau nu, eu iti recomand
bacterii, Biodigest de la Prodibio si Special Blend de la
Microbelift. Cateva bucati de piatra vie uncured ar fi de
mare succes. Altfel trebuie sa le dai papica la bacterii,
altfel le pui degeaba. Iar papica gasesti la Prodibio, dar
eu as folosi piatra vie. Si bineinteles lumina stinsa.

O seara placuta,
Dragos
Poti folosi de la Sika un adeziv siliconic care se poate
intinde cu pensula, dar pe exterior. Ideea nu e a mea,
o gasesti pe celebrul forum unde nici eu nici tu nu mai
activam.

Daca vrei iti dau detalii maine, am acasa un tub.

O seara placuta,
Dragos
Pai iti trebuie amandoua, Biodigest sint bacterii iar NOPOX este sursa de carbon pe care o consuma bacteriile.
Asta daca vrei sa reduci nitratii rapid. Altfel iei numai Biodigest si astepti cateva saptamani pina ss reduc nitratii.

O zi buna,
Dragos
Macar piatra aia uscata tine-o si tu cum te-a sfatuit Gabriel, o poti tine pe balcon in apa de osmoza si otet.
Hai ca nu e asa complicat
Cei 30 NO3 se pot reduce usor cu NOPOX de la Red Sea, dar nu trebuie supradozat. Si ar fi bine sa se utilizeze
NOPOX pentru a reduce nitratii dupa ce a fost facuta ciclarea si inainte de a introduce animalute. Cel putin eu asa
am facut.

O zi buna,
Dragos
Macar cu osmoza si skimmer nu mai esti chiar la ghici, sau la noroc cum ziceai tu, nenea koala.
Acum ai o sansa sa iasa ceva ok. Matrix la greu in canistre, antiphos si carbune si vom vedea.

O seara placuta,
Dragos
Arata fain, bravo Mihai
Isi ia costum de scafandru?! Sau mai bine costum de calut de mare?!

P.S. Dupa cum vezi Iulian, daca tu te-ai hotarat sa spargi tiparele noi ne-am hotarat sa iti spargem topicul
cu postari offtopic
No comment, pe mine m-ai dat pe spate
Si pe mine ma imtereseaza o cutie pentru fraguri, asemanatoare cu ce ai prezentat tu dar cutie cu pereti laterali.
Si un sistem de prindere diferit, eu am fasii de sticla peste pereti de jur imprejur.

O zi buna,
Dragos
Un update:
- azi am cumparat 3 Lysmata wurdemanni (Peppermint shrimp), sper sa ma ajute cu cele cateva aiptasii pe care le-am
vazut prin display
- ultimele teste ale apei facute ieri, fosfatii sint foarte bine, 0,009, in schimb nitratii un pic crescuti, 1,5, asta si pentru
ca reactorul de biopeleti nu functioneaza cum ar trebui si din cand in cand, la cateva zile, biopeletii se colmateaza si
trebuie amestecati manual pentru a fluidiza din nou
- calciul, magneziul si pHul sint ok, doar alcalinitatea a scazut la 6,7, am marit doza de aditie de buffer si vedem cum
stau lucrurile peste vreo saptamana
- ieri am dat drumul la aerul conditionat in camera, deja apa in acvariu ajunsese la 27 de grade si unii dintre corali dadeau
semne ca nu e ok, azi 24 de ore dupa ce am dat drumul la aer pe automat 25 de grade, apa are 26 de grade
- poze deocamdata u am timp sa fac, si nici cu ce sa le pun, mi s-a busit hardul de la laptop si simt in proces de recuperare
a datelor si de inlocuire a hardului

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit Adi
La partea cu skimmerul ai deja doua recomandari foarte bune, ce pot sa iti spun ca eu am de la nenea Burian
(ATB) si sint extrem de multumit de el, daca nenea Burian face si skimmere HOB cu siguranta este ok.

Asa ca incepi si tu sa mai de-acasa

La partea cu fosfatii si nitratii eliberati de decor, daca ai sti cat de mult se elibereaza nu ar fi nicio problema,
problema e ca nu stii, si in plus o sa mai ai nitrati si fosfati si de la papica data de tine. Ramane de vazut cand
ii dai drumul.

In orice caz skimmerul HOB e o idee buna si ar trebui sa tii cont de ea.

O zi buna,
Dragos
Problema cu fosfatii si nitratii acumulati in background este ca ei nu se elibereaza toti odata, ci treptat.
Chiar daca masori nu o sa stim exact ce si cum decat dupa o perioada de masuratori regulate.
Iar grijile nu trebuie sa ti le faci pentru algele verzi ci pentru cianobacteria, pe care pestii nu o mananca.
Deci asta nu e o ambitie din punctul meu de vedere, dar ramane sa te convingi singur.

Iar la partea cu skimmerul ce sa zic, vom vedea ce si cum dupa ce dai drumul la acvariu doar cu doua canistre.

O zi buna,
Dragos
Intreba-l pe Gabriel, e el cu ideea cu otet. Sincer sa fiu nu stiu daca otetul ataca siliconul.
Da' trebuie sa faci ceva sa speli cumva decorul ala, sint convins ca daca il cureti va fi o
sursa de nitrati si fosfati.

O zi buna,
Dragos

P.S. Un sumpulet micut acolo cu un skimmer?
Adica iti face in jur 100-110 litri in 24 ore, ceea ce este normal. Si iti ia 5 zile sa umpli bazinul. Eu as face urmatoarea
mutare, mai ales ca decorul ai zis ca nu il poti scoate: bagi otet cum te-a invatat Gabriel si il lasi cateva zile, poate te
sfatuieste Gabriel mai bine, eu nu ma pricep, dupa care freci bine cu peria decorul si arunci apa. Si treci la prepararea
apei cu sare, adica inca 5 zile sa se umple bazinul cu apa de osmoza. Intre timp definitivezi si lista de echipamente pe
care le vei folosi (eventual un sump micut in care sa bagi un skimmer )

O zi buna,
Dragos
emanicolai wrote:refacut link-ul cu poze

http://imageshack.us/photo/my-images/28/acvariu0.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/36/acvariu1.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/850/acvariu2.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/577/acvariu3.jpg/

daca e vreo cale sa atasez poze direct in mesaj, si am si voie, si imi si aratati (link catre instructiuni, ceva...)...ar fi tare bine

Folosesti direct link din imageshack si in mesaj folosesti img in paranteze drepte, nu url.

image

Daca dai un quote la mesajul meu ai sa vezi codul.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: