[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Adrian_ wrote: Mai Dragos, chiar daca print screen-ul ramane un mister pentru tine, in realitate este ceva extrem de simplu de facut, in cateva secunde. Si prezinta marele avantaj ca ii dezumfla instantaneu pe indivizii care se umfla ca broscoiul cu propria impostura

Cand te-ai facut de ras pe subiectul bean animal cum te-ai facut tu acolo, contrazicandu-te aiurea cu 5-6 insi care iti spuneau (unii din experienta) acelasi lucru, era normal sa ai o alta atitudine intr-o discutie pe acest subiect. Cu atat mai mult cu cat nu exista NICI CEL MAI MIC MOTIV pentru ca discutia sa decurga civilizat si argumentat. Din pacate, cele doua notiuni fiindu-ti complet straine, firul argumentatiei este destul de greu de urmarit.

Noroc cu bolduirile alea care ii deranajaza asa rau pe unii .

Pai de ce nu ne pui print screenurile pe care le ai, sa vedem daca am purtat o discutie civilizata sau nu pe celalalt forum?
Pina una alta e cuvantul tau impotriva cuvantului meu, dar sint suficienti useri aici care au sau au avut cont acolo ca sa
confirme ceea ce spun eu. Nu faci decat sa arunci cu noroi, asa cum faci de obicei peste tot. Altceva nu stii.

O seara placuta,
Dragos

LE si da, numai tu sti sa folosesti print screen, tu esti cel mai destept, noi astialalti sintem niste prosti. Mersi.
Si probabil ai vrut sa spui " Cu atat mai mult cu cat nu exista NICI CEL MAI MIC MOTIV pentru ca discutia sa NU decurga
civilizat si argumentat. " Atentie, limba romana e uneori surprinzator de subtila.
Din poza pare a fi coralina. Dar poate ma insel. E ca o alga, flutura in curent?

O seara placuta,
Dragos
Adrian_ wrote:
Daca gasesti vreun raspuns la ea in sutele alea de pagini eu unul iti voi multumi

Raspunsul l-ai primit in prima pagina si de la Gabriel si de la mine: nu. Volumul overflowboxului
nu are legatura cu volumul displayului, are doar legatura cu pieptanele, tevile si debitul pompei
de recirculare. Dar nu te-a interesat raspunsul primit drept pentru care ai continuat mutand discutia
in alta parte, volume, debite, niveluri si asa mai departe. Asta printre jignirile pe care mi le-ai adus constant.

O seara placuta,
Dragos
Adrian_ wrote:
Iar apropo de scandal pe forumuri, imi aduc foarte clar aminte de un user stefanap, tot din Iasi (inclusiv dupa IP) ejectat de pe un mare forum din Romania dupa o luuunga serie de scandaluri.

Coincidenta?

Vezi ca are print screenuri si de acolo
Si te trezesti ca esti "atarnatorul" meu, asa cum se exprima la adresa altor useri fata de Cezar. Valabil si pentru
tine Iulian.
Sau poate am vreo doua clone, viulian si stefanp si am intrat cu conturile lor si am postat?! Mai stii?!

O seara placuta,
Dragos
Daca tot dai citate cu print screenuri de pe un alt forum macar nu scoate din context.
Disputa de la care am plecat in discutia cu Cezar, si Gabriel poate confirma, cunoaste
exact topicul, cu atat mai mult cu cat un mesaj de-al lui Gabriel si o replica a lui Cezar
la acel mesaj a dus la polemica pe care am avut-o cu Cezar. Care inainte de replica mea
pe care ai citat-o aici, mi-a spus ca imi doreste succes sa inteleg practica sau ceva asemanator,
eu nu salvez print screenuri ca tine, poate ne ajuti aici. Si ca sa intelegem exact, pentru ca asta
omiti sa spui, mi-am cerut scuze pentru ca am gresit in setarea sistemului si nivelul in display
nu era stabil. Nu mi-am cerut scuze pentru polemica pe care am avut-o cu Cezar, si unde am
avut dreptate, si anume ca sistemul bean animal poate fi setat in asa fel incat daca se inchide
robinetul de la teava full sifon, teava open sifon intra in full sifon, teava de preaplin preia o parte
din debit si sistemul functioneaza stabil si silentios. Si dovada a ceea ce am spus este videoul pe
care l-am postat.

Il rog pe Gabriel sa confrime cele spuse mai sus, ca sa inteleaga lumea ce urmaresti de fapt prin
print screenurile pe care le salvezi si le folosesti partinitor.

Daca tot ai salvat topicul ala, arata-ne ca ai dreptate.

O seara placuta,
Dragos
Iti reamintesc ca unul dintre citatele pe care mi le atribui, cel in care spun ca iti doresc succes in a intelege teoria
pentru a o pune in practica, este un citat din alt forum spus intr-un alt context. Asta ca sa nu existe dubii, mai ales
ca nu ai mentionat acest lucru.

In rest nu cred ca trebuie sa repet insultele pe care mi le-ai adus pe parcursul acestui topic, cei care urmaresc
topicul pot sa citeasca si singuri.

Nu incerc niciun santaj, pur si simplu nu ma intereseaza sa activez pe un forum unde ma intalnesc cu un om ca tine.
E foarte simplu, n-am ajuns sa imi explici tu ca sint needucat si neincaltat. Revizuieste-ti comportamentul, din
pacate acest comportament l-ai avut pe toate forumurile pe unde ai trecut pina acum. Nu sint singurul care acuza
devierile tale comportamentale, sint o gramada de useri, si de aici si din alte forumuri. Daca toti sintem nebuni ii
las pe administratori sa aprecieze, asa cum spui si tu.

Drept dovada, cine si-ar imagina asa ceva, salvezi posturile cu print screenuri ca sa le poti posta mai tarziu pe un alt
forum daca esti dat afara. Daca asta tie ti se pare normal, discutia se incheie aici.

O seara placuta,
Dragos
Adrian_ wrote: Ca sa nu se ia oamenii dupa aberatii: DEBITUL este dat de pompa de recirculare, evident. Robinetul de pe teava de full siphon foloseste la ajustarea nivelului apei in overflow box si IN NISTE LIMITE (care depind de o gramada de variabile), a nivelului apei in display.

E vorba de fizica elementara, imprastiata pe parcursul unei discutii de cateva ore cu un om care nu intelege nimic, decat ca trebuie sa-si insulte interlocutorul cand acesta ii demonstreaza CU ARGUMENTE ca nu are dreptate.

Nu stiu cine pe cine a insultat in decursul zilei de azi. Si cine a inceput cu insultele. Ii las pe administratorii forumului
sa decida ce si cum. Pina atunci astept scuzele de rigoare.

Si asa cum am mai spus, daca nu iti ceri scuze ori pleci tu de pe forum ori plec eu.

O seara placuta,
Dragos
Robinetul este pus ca sa reglezi nivelul de apa in overflowbox si sistemul sa fie silentios.
Debitul care trece este dat de pompa de recirculare. Punct.

O seara placuta,
Dragos
de data asta e randul meu sa rad.
Prietene, se vede ca nu ai umblat niciodata cu un sistem bean animal. Daca deschizi robinetul mai mult ca sa
curga mai multa apa si sa scada nivelul in overflowbox cu 4-5 cm efectul va fi ca nivelul in display VA RAMANE
CONSTANT, dar sistemul nu va mai fi silentios. Cand o sa ai posibilitatea incearca ca sa te convingi singur.
Spre deosebire de tine eu am facut acest test ca am cu ce. Te-as invita pe la mine sa iti arat, dar oameni de
teapa ta n-au ce cauta la mine in casa, si acum imi pare rau ca mi-ai trecut pragul si ca m-ai ajutat la rockscape,
lucru pe care de obicei nu uiti sa il mentionezi. Ti-am multumit la momentul respectiv si cred ca nu iti datorez nimic.

Si sa nu imi spui ca o variatie de 1 mm a nivelului in display este o dovada ca ai dreptate

Pentru toti ceilalti care citesc acest topic, NIVELUL IN DISPLAY ESTE DAT DE PIEPTANE SI DE POMPA DE RECIRCULARE.

Dupa ce iti construiesti overflowboxul astept sa faci testul cu deschisul robinetului si sa iti ceri scuze pentru limbajul
suburban pe care l-ai avut la adresa mea in acest topic. Si daca nu o faci am sa cer administratorilor sa te dea afara de
pe acest forum, daca nu plec eu.

O zi buna,
Dragos
Adrian_ wrote:
Adrian_ wrote:
Deci, ca sa nu fie dubii despre ce discutam: Se da un display cu un pieptane fix si se stabileste la ce inaltime trebuie sa fie apa in el. Calculezi tu ce suprafata ar trebui sa aiba pieptanul pentru nivelul ala, SI PE URMA IL FACI MAI MARE (bine, nu o mare gaura, pricepi ideea sper). Dupa care eu fac tevile si setez robinetul in asa fel incat sa am totusi inaltimea aia, constanta, fara variatii semnificative.

Te bagi?

kirucd wrote:
Pai parca ziceai ca vrei un pieptane fix, acum vrei sa il fac mai mare?

Jalnic, realmente jalnic... smilie

Auzi mai Dragos, iti spuneam ca-l faci MAI MARE DECAT AR REZULTA DIN CALCULELE TALE CA TREBUIE PENTRU NIVELUL ALA, nu ca e variabil . Citeste si intelege naibii ce scrie interlocutorul inainte de a posta, ca deja aproape ca nu mai e de ras ci de plans...

Pai tu te faci ca nu intelegi. Iti pregatesti tu ce fel de pieptane vrei, fix, si imi arati ca poti seta nivelul odata la x cm
coloana de apa, si a doua oara la x+2 sau x-2 cm coloana de apa. Asta ar insemna ca nivelul apei nu depinde de pieptane.
Deci trebuie sa imi arati doua niveluri semnificativ diferite in display cu bean animalul functionand perfect.
Despre asta vorbim. Mai reciteste odata posturile. Pe asta fac pariu cand vrei tu.

O zi buna,
Dragos

LE Hai prietene, ti-a inghitit pisica limba?!
Adrian_ wrote:
P.S. Pentru toti ceilalti: vedeti, cam asa se procedeaza cand unul vorbeste in dodii, il pui sa faca pariu pe aberatiile pe care le sustine

Pentru ca vorbim de sistemul bean animal, acest sistem este facut sa lucreze silentios si sigur.
Eu nunvorbesc in dodii, stiu foarte bine ce am scris pina acum, spre deosebire de tine care o dai la intors.
Mai intai ai intrebat daca exista vreo legatura intre volumul displayului si volumul overrflowboxului.
Raspuns: nu.
Apoi ai trecut la debite, uitand de volume. Si recunosti pina la urma ca debitul care trece prin pieptane e dat de pompa
de recirculare. Dar pentru tine suprafata din pieptane prin care trece apa nu este constanta. Raspuns: este constanta.
Apoi ai trecut la nivelul din display. Care imi spui ca nu este dat de pieptane, si ca il poti regla din tevi si robineti.
Raspuns: nivelul este dat in display de pieptane si debitul pompei de recirculare, mai corect spus pieptanele se proiecteaza
in functie de debitul pompei si de nivelul apei pe care vrei sa il ai in display. Astept sa imi demostrezi ca la un sistem cu
pieptane fix poti sa reglezi tevile si robinetii astfel incat sa ai niveluri diferite ale apei in display cu sistemul functionand
perfect pentru ambele variante.

Astept pariul.

O zi buna,
Dragos
Adrian_ wrote:
Deci, ca sa nu fie dubii despre ce discutam: Se da un display cu un pieptane fix si se stabileste la ce inaltime trebuie sa fie apa in el. Calculezi tu ce suprafata ar trebui sa aiba pieptanul pentru nivelul ala, SI PE URMA IL FACI MAI MARE (bine, nu o mare gaura, pricepi ideea sper). Dupa care eu fac tevile si setez robinetul in asa fel incat sa am totusi inaltimea aia, constanta, fara variatii semnificative

Pai parca ziceai ca vrei un pieptane fix, acum vrei sa il fac mai mare? Un pieptane fix, o pompa cu debit fix,
si vreau sa imi arati cum poti seta tevile si robinetii in doua variante asa fel incat in cele doua variante sa ai
un alt nivel in display, semnifocativ mai mare sau mai mic si sistem care sa mearga stabil.

La asta ma bag la orice ora.

O zi buna,
Dragos
Pai hai sa ne intelegem, ca vad ca o dai cotita acum. Cand spui ca poti sa reglezi nivelul apei din display doar
in functie de inaltimea tevilor si reglajul robinetului, fara sa luam in calcul pieptanele, inseamna ca poti modifica
aceast nivel din tevi si robinet. A regla inseamna sa stabilesti un anumit nivel, cel pe care il doresti tu, din tevi
si robinet. Ca sa ma contrazici in ceea ce am spus, si anume ca nivelul in display este dat de pieptane si de
debitul pompei, nu de reglajele tevilor sau a robinetilor, inseamna sa imi arati ca sistemul poate functiona perfect
cu doua niveluri in display. Il setezi prima data la un nivel, dupa care modifici tevile si robinetii si imi arati ca poti sa
ai alt nivel, sa zicem cu 2 cm mai mic sau mai mare.

Ce nu intelegi tu este ca acest nivel nu poate fi modificat fara sa modifici pieptanele si sistemul sa mearga stabil.
Pai cam pe ce ai vrea sa facem pariu? Esti sigur ca vei castiga?!

Dar sistemul trebuie sa functioneze stabil, adica nivelul in display sa nu fluctueze. Sint tare curios cum
crezi ca faci asta, sfidezi legile fizicii de care vorbeai mai devreme.

Deci pariul este asa: setezi un sistem cu pieptane fix sa mearga in mod stabil, fara fluctuatii ale nivelului
in display, dupa care setezi tevile si imi arati cum se ridica sau scade nivelul, sa zicem cu 2 cm, si sa fie
fara fluctuatii ale nivelului in display si fara sa modifici pieptanele. Binetinteles toate astea cu aceeasi pompa
de recirculare.

Astept propunerea ta, poate mai imi imbogatesc si eu displayul cu niste fraguri

O zi buna,
Dragos

LE si sistemul trebuie sa fie bineinteles silentios.
Adrian_ wrote:
Ce ar fi trebuit sa spui, daca intelegeai ce scrii acolo, era ca suprafata pieptanului REVINE la valoarea constanta determinata de debitul pompei de recirculare. Baga la cap, macar sa nu te mai faci de ras data viitoare cand o sa te contrazici aiurea cateva pagini pe tema bean animal (asta e deja a doua incercare, si de fiecare data finalul e acelasi

Aaa, deci pina la urma ramane constanta?! Si cand proiectezi sistemul o iei in calcul, suprafata asta constanta, nu?
In sfarsit ai priceput. Dar o dai la intors ca nu ai inteles ce am scris eu. Mai citeste odata. Reia toate posturile.
Astept sa imi spui si ca nivelul in display e dat de pieptane si ca e stabil, nu fluctueaza daca sistemul este reglat
cum trebuie.

Pina una alta nu eu sint cel care se face de ras.

O zi buna,
Dragos

LE Asa cum ti-am mai spus, poate de data asta bagi la cap, cand proiectezi sistemul tii cont de debitul pompei de
recirculare si de diferenta de nivel intre display si sump, dupa care primul lucru pe care il faci este sa calculezi pieptanele,
mai ales daca o sa fie un pieptane fix. Si functie de el vei avea nivelul apei in display. Restul sint reglaje daca ai facut
calculele corect.
Si ca sa inchidem aceasta polemica din care vad ca nu intelegi nimic, propun sa iti construiesti bean animalul
la sistemul tau, cu pieptane fix, si sa ne spui dupa, cum reusesti sa reglezi nivelul apei in display fara sa
modifici pieptanele. Sint tare curios de raspunsul tau, daca vei avea decenta sa mai raspunzi vreodata dupa
ce treci la partea practica.

O zi buna,
Dragos
Adrian_ wrote: Pai ce naiba era sa fac, am invata din experientele trecute .

Acum hai sa va explic de unde provine toata aceasta revarsare de aberatii a lui Dragos:

image

Pe scurt, omul si-a rezolvat defectul de proiectare al overflow-ului prin metoda pisicii de la Dacia ("pe unde scoate capul dam cu chit" ) si acum crede sincer, pe baza a ceea ce considera ca este o dovada de nerefuzat ca nivelul apei pe un sistem cu animal bean trebuie reglat din pieptane

kirucd wrote:Poate imi si explici, ca nu inteleg. Si am un sistem functional unde nivelul apei in display este fix,
nu variaza. Pieptanele iti da nivelul din display. Il pui mai jos ai nivelul mai jos. Il pui mai sus ai
nivelul mai sus.

Realitatea fiind ca, in mod logic, nivelul apei la un sistem cu bean animal se obtine in functie de nivelul tevilor de full siphon si open siphon si, eventual, daca mai e cazul, facand reglaje din robinetul tevii de full siphon. Asta daca esti in stare sa calculezi nitel in functie de formulele pe care le-am postat.

Evident, daca ai calculat prost si ai tevile prea sus, faci ce-a facut Dragos, adica mai pui o placuta la pieptane samd . Nici cu asta nu e nimic rau, totul e sa nu te apuci pe urma sa explici ca asa se face treaba , ca ai inventat tu apa calda si ca ar trebui lumea sa invete de la tine, cand tu nici nu intelegi fizica din spatele unui sistem simplu si eficient...

Asa cum ti-am spus mai devreme, diferenta dintre noi este ca eu am setat un bean animal, de fapt doua, pe cand tu nu.
Nivelul de apa din display, in cazul setarii corecte a tevilor, este dat de pieptane. Si daca lasi tevile mai jos, vei avea acelasi
nivel, doar nivelul in overflow se modifica. Tevile le reglezi in functie de pieptane, nu invers.

Si ca sa nu existe dubii, eu nu am calculat prost, doar ca am vrut un nivel mai mare al apei in display cu 2 cm, de aia am pus
o placuta la pieptane. Ca si detaliu constructiv, pentru informare corecta, tevile la mine nu sint lipite cu tangit, oricand pot sa le
scot si sa le inlocuiesc cu altele mai scurte sau mai lungi.

Si da, atunci cand gresesc recunosc. Mai mult decat atat, prin acel video demonstram ca am dreptate in ceea ce priveste
functionarea sistemului daca se obtureaza teava de full sifon, in acest caz se mareste nivelul in overflow, teava de open sifon
se transforma in teava de full sifon, iar surplusul de apa este preluat de teava de preaplin. Si nu face nici zgomot si sistemul
lucreaza stabil, fara fluctuatii de nivel in overflow. Daca cumva ai uitat cineva spunea ca asa ceva nu este posibil.

O zi buna,
Dragos

LE Intamplator sau nu, Catalin m-a rugat sa il ajut cu overflowboxul bean animal la sistemul nou. Si mi-a spus cam ce nivel
de apa vrea sa fie in display. Si i-am proiectat pieptanele si tevile si, surpriza poate pentru tine, are nivelul de apa dorit in
display.

koala wrote:
Adrian_ wrote:... Adica i-ai dat exitul, cand o sa-si dea seama ce-a scos din el baga o injuratura si dispar toate aberatiile . Nu-i problema, ca am salvat tot ...

De ce oare nu ma mira? ...

N-ai sa vezi, mai ales ca nu eu ma fac de ras
Iar Ricardo, daca nu ai inteles, nu se mira ca esti in stare sa salvezi tot, mai mult de atat nu poti.
Adrian_ wrote:
Tu ai nivelul apei la o inaltime oarecare X, si sub ea ai sa zicem 5cm inaltimea dintilor. Coborand pieptenul cu 1cm, ai acum inaltimea dintelui 6cm, deci TI-A CRESCUT SUPRAFATA TOTALA A PIEPTENULUI FATA DE NIVELUL DIN MOMENTUL AL AL APEI. Firesc, apa incepe sa scada, din moment ce debitul adus de pompa de recirculare ramane constant.

Si dupa ce scade apa si se stabilizeaza sistemul, ce se intampla? Sa nu imi spui ca apa din display va curge tot prin 6 cm
ai inaltimii dintilor. Va curge tot prin 5, la fel cum era si cand pieptanele era mai sus cu 1 cm. Daca pozitia tevilor in overflow
iti permite sa ai un flow constant si cu un nivel mai mic cu 1 cm in overflow atunci apa va curge prin 5 cm de pieptane.
Daca pozitia tevilor nu iti permite, nivelul in overflow va fi fluctuant. Si pentru a-ti permite acest lucru tevile trebuie reglate
astfel incat nivelul in overflow, in cazul de fata, sa aiba un nivel suficient incat sa permita caderea apei, chiar daca lasi
pieptanul mai jos cu 1 cm. Dar, iti spun pentru a mia oara, nivelul in display odata stabilizat sistemul, este stabil si aria
din pieptane prin care trece apa este aceeasi. Aceasta aria, in conditiile reglarii sistemului cum trebuie, este data de debitul
apa care trebuie sa treaca prin pieptane (debit constant dat de pompa de recirculare) si diferenta de nivel intre nivelul din
display si nivelul din overflow, care este tot constanta in conditiile reglarii tevilor cum trebuie. Daca vrei sa modifici pozitia
pieptanelui mai mult, cu siguranta trebuie sa modifici si pozitia tevilor. Si dupa ce faci aceasta modificare ai sa constati ca
inaltimea din pieptane prin care trece apa este aceeasi.

Te rog sa nu mai vorbesti din carti, ca habar nu ai ce spui. Pune mana si testeaza si mai vorim dupa.

O zi buna,
Dragos

Parca mai devreme spuneai ca nivelul in display este fluctuant, acum te-ai rasgandit?
Adrian_ wrote:
Pentru ca regland pieptanele ala pe inaltime, IN RAPORT CU NIVELUL APEI, ii modifici suprafata aia pe care o tot calculezi tu pe post de constanta.

Total gresit. Daca ridici mai sus pieptanul suprafata aia prin care curge apa este tot aceeasi, nivelul apei in display
se ridica corespunzator, si se ridica si nivelul apei din overflow, ceea ce duce automat la o scadere a nivelului apei
in camera pompei de recirculare.

Folosind un pieptane fix, vei avea nivelul apei in display constant si acest nivel nu il poti regla din tevi si robinetul de
pe teava de full sifon. Diferenta intre tine si mine e ca eu am incercat toate combinatiile posibile cu overflowboxul meu
si cu pompa de recirculare cu debit variabil pe care o am, pe cand tu vorbesti din carti. Si mai mult decat atat, pentru
ca doream sa am un nivel mai mare in display am obturat o parte din golurile pieptanelui cu o bagheta, rezultatul a fost
ca nivelul in display a crescut dar e stabil nu fluctueaza, nivelul in overflowbox a crescut dar e stabil nu fluctueaza si aria
din pieptane prin care trece apa este aceeasi, ea fiind data de debitul pompei de recirculare.
Din pacate nici ce ai citit nu ai inteles bine. Mai insista, poate reusesti sa intelegi. Daca nu o sa intelegi cand iti vei face
overflowboxul.

O zi buna,
Dragos

P.S. Eu iti sugerez ca in loc sa te hlizesti non stop si sa te impaunezi ca sti despre ce vorbesti, sa faci o incercare practica
si ne poti povesti dupa ce ai setat un sistem bean animal cine are dreptate si daca nivelul in display este variabil sau nu.
Pina nu incerci practic nu sti despre ce vorbesti, doar iti dai cu parerea ca sa te afli in treaba.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: