Message |
|
Sunt frumosi dar pune-le vreo 2 buturugi cu anubiasi pe ele, dupa care sa se mai ascunda...Vor inota inainte si inapoi pe dupa ele, vor veni si in fata...si cel mai important , nu vor mai sta asa abatuti acolo in colt pentru ca se vor simti mai in siguranta.
|
 |
|
Marian cauta-ma pe YM si iti trimit eu ce carti am despre discusi ...si nu numai  O am si pe cea pe care o vrei tu
|
 |
|
NU. Tratezi o boala doar cand stii sigur ca exista si dupa ce o identifici . Se pot scarpina din n alte motive . E ciclat complet acvariul ?
|
 |
|
Ceva teste de apa poti face ? Amoniac si nitrit ...Cum stai cu ciclarea ?
|
 |
|
Pai cata mancare le dai ??
|
 |
|
Calm oameni buni ... totul se invata in viata asta, nimeni nu s-a nascut invatat ...
Si mai ales nu strica sa acceptam/recunoastem cand gresim . Un acvariu mare e super ok pentru un incepator , va invata repede(sper) si compatibilitatile dintre pesti , si alte chestii care tin de acvaristica . Ai fi preferat sa inceapa cu un bol sau cu un acvariu de 50l cu 6 carasi ?
|
 |
|
Cory sunt pesti activi si intr-adevar se tin in banc deci minim 6 indivizi preferabil...asa ca le trebuie un acvariu mai mare , macar vreo 60l apa .
|
 |
|
|
 |
|
Puii mei de SAE(am 6 ) nu papa decat algele ...Rotala walichii si restul plantelor sunt neatinse .
|
 |
|
Citeste asta , cred ca te va lamuri mai bine cum sta treaba : http://aquaticconcepts.thekrib.com/Articles/PAM_Discus.htm
|
 |
|
Discusii se tin la 29 grade. Majoritatea plantelor prefera temperaturi mai mici . Cand se imbolnavesc discusii si trebuie sa ridici temperatura la 35-36 grade ce faci ? Dar cand trebuie sa pui sare la greu ? Astea sunt doar unele din motivele pentru care discusii se cresc in steril pana la maturitate. Iar cei care au discusi maturi in plantat ii trateaza tot in steril , asta daca vor sa le fie mai usor si sa aiba plantat si dupa anumite tratamente
Lipeste-te de Porcu daca vrei discusi , stie multe secrete si e un mare dOMn (sau faraon ?  ) ...asa ca le imparte si cu noi
|
 |
|
E ok , insa incearca sa faci schimbul de apa totusi ...
|
 |
|
|
 |
|
Pai cand e bine plantat acvariul sunt prea dese plantele si prea groase aspiratoarele din comert . Deci nu poti aspira . Iar cu improvizatiile home made tot nu vei reusi calumea...Mai e si substratul fertilizant , etc . Pestii care fac putina mizerie sunt neonii de exemplu
|
 |
|
Cand ai foarte multe plante nu ai cum aspira ... De-asta se pun putini pesti in acvariile bine plantate , si care nu fac multa mizerie .
|
 |
|
Lumina este in primul rand pentru plante , daca nu ai naturale chiar nu conteaza de cate tub/bec/etc folosesti . Daca nu stau pestii in bezna si daca nu e prea puternica lumina (sau de culori nepotrivite) e ok .
Pauza de pranz in iluminare se mai practica si din alte motive , de exemplu multi oameni lucreaza , ajung tarziu acasa si vor si ei sa vada lumina aprinsa la acvariul ala , de-asta il tin nu ? PLus ca unii mai fac si ceva economie la curent , cand ai multe acvarii conteaza totusi .
|
 |
|
Am avut 4 vreo jumate de an si exact 0 oua . Nu contest ca pot depune oua daca le apuca , insa chiar daca faceau asta nu m-ar fi deranjat deloc .
|
 |
|
Radu esti ok ? Xipho ajung la 12 cm si jandarmii pe la 15 . Chiar crezi ca ii are de mici si sunt ok acum , crescand in 30l apa ?  Si cu sanitarii ce ai oare ? Bine , si aia ar vrea mai mult spatiu ca sunt cory probabil si-s jucausi , insa nu compara cory ca dimensiuni cu restul pestilor pe care ii are , in afara de platy .
Mancare cumpara-le la cutie sigilata , nu tampenii din alea la pungute transparente , probabil expirate de n ani sau mai siu ce-i cu ele . Si cumpara de la firme de incredere : Hikari , JbL , etc.
|
 |
|
Neritinele papa alge si-s si frumosi
|
 |
|
Sunt enorm de multi pesti si cam toti cresc prea mari pt acel acvariu  Plus ca nu sunt compatibili . Va trebui sa dai scalarii , jandarmii si xipho daca nu vrei sa-ti moara cat de curand. Poti pastra restul pestilor insa NU mai cumpara altii , mai ales dintre cei care cresc mari sau sunt agresivi . Platy sper ca sunt 1 mascul si 2 femele ..
|
 |
|