[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mandrku
Forum Index » Profile for mandrku » Messages posted by mandrku
Spune-mi pretul de achizitie ( ca nu e reclama) si cum ajung la Coralis (cred ca e un magazin nu?) ..
Nu cunosc deloc Bucurestiul. Eu acum stau in sectorul 4 exact langa statia Eroii Revolutiei, peste drum de cimitirul Belu

Cum ajung la ei ?
Da! al meu este Christmass Moss.
Este cam acelasi lucru numai ca rata de crestere mai mica la Flame.
Este atat de usor sa cresti moss incat in cam toate acvariile plantate il poti creste.

Practic daca ai apa buna kH >2 si <15 dh trebuie sa creasca.
Incearca @Mihai2000 sa mai scazi un pic duritatea apei. Tu ai zis ca este 11g. Poate testul nu este atat de exact. Desi in Bucuresti cam asa este duritatea.
Eu la robinet am kh=21. Osmozorul lucreaza nonstop
Da! dar lui i se topeste.
Eu am tuns moss-ul si nu l-am aruncat. L-am pus intr-un bol pe acvariu.
Deja si-a dublat volumul. Fara Co2 , fara lumina...Doar apa din acvariu i-am pus.

image

Eu avand NO3=30 - 40 nu mai fertilizez cu Macro ca ar creste si mai mult.
Insa zilnic pun cate 1ml de Po4 dimineata si 1ml TraceMix la 2 zile

In acest moment am 1.0 ppm si vreau sa ajung la 2.0 dar in 2 sau 3 saptmanani.
Pana sa pun Po4 crestea dar crestea destul de incet. Acum la 2 saptamani intru cu foafeca in el.
Fiecare zice din experienta lui.
Nu ne zici si noua de unde ai procurat frumusetile de Bee si Cardinal ?

Vezi ca Moss-ului ii trebuie Po4(fosfati).
Insa tu la NO3 aproape de zero este riscant sa-l cresti mult.
Daca reusesti sa tii NO3 la 10 sau 15ppm poti sa ridici si Po4 la un 0.8 - 1.0ppm si o sa iti plece de tunzi la el la 2 saptamani.
Ca si solutie pentru crestere iti recomand KH2Po4 (fosfat monopotasic) , 1ml la 3-4 zile.

Tu la Po4 am inteles ca era solutia galbena adica Zero...
Moss-ul este recunoscut ca "aspirator de fosfati"
Uite despre ce iti spuneam.
Tocmai ce m-am apucat sa-i aspir un pic substratul si la atac....
Cum sa nu-i adori!

Eu le dau spirulina.
Pe o bulina se strag si cate 20 de creveti.
Nu sunt pretentiosi decat la calitatea apei. Anul trecut am plecat in concediu am lipsit 14 zile si nu le-a dat nimeni de mancare.
Erau vioi cand am sosit.

Deci nu iti face griji cu mancarea.
Se vad foarte frumos pe un substrat negru sau alb. As recomanda Quartz Alb
Eu am cu creveti Red Cherry in acvariu de ~2 ani, Guppy, Neoni, Ancistrusi
Cred ca s-au facut peste 100 de creveti.

Singurul lucru de care sa tii cont cand ii pui impreuna in Nano este sa fie pui pestisorii sa se invete cu creveti si mai ales cu puii lor.
Daca iei un adult si-l pui intr-un acvariu cu creveti, iar ala nu a vazut cum arata un pui de crevete in viata lui, o sa tii alerge iar daca ii prinde....... ghiceste... Un mic indiciu.
Fructe de mare

In rest sunt superbi.
Cel mai mult imi place cand vin pe mana mea cand scot apa din acvariu.
Parca nu m-ar lasa sa fac asta

Eu cand am comandat dulapul pentru acvariu am mentionat ca vreau sa imi puna deasupra blat de lemn cum este la mobila de bucatarie.
Este foarte rezistent. Se vede in film.
Acum sugestia mea este posibil sa vina cam tarziu..ca tu ai comandat deja mobila!
Avantajul mobilei comandate este ca ti-o partajezi cum doresti tu. (includ si gaurile pentru furtune) si chiar inaltimea ei in functie de pozitia in camera a acvariului.

Si uite la mine, ca am vazut ca aveai si problema cu lumina, care este diferenta intre 2x18wT8 si 2x18+2x24wT5.
Iar eu am o inaltime de 45cm doar ... Tu la inaltimea ta ai nevoie de lumina
Eu folosesc EasyCarbo si nu am probleme cu algele. Nu este un inlocuitor 100% al CO2-ului dar este un bun Algicid iar in acvarii mici are efect foarte bun.
Staghorn am avut cand mi s-a colmatat filtrul intern in acvariul de 60L.
Aveam mult Staghorn si am fost nevoit sa fac tratament cu HH0 ( Apa oxigenata) si schimb de apa a doua zi 50% . Mi s-au facut roscate algele Staghorn si s-au desprins .Au disparut cam in 1 luna definitiv.
Concomitent cu cele 4 tratamente cu HHo timp de 1 saptamana am sifonat substratul din 2 in 2 zile ( a doua zi dupa tratamentul cu HHO)foarte bine.
Mi se pare destul de putin 4 saptamani sa ti se colmateze filtrul insa este bine sa-l verifici si pe acesta
AMONIC NH4 cum stai ?
Phosphati PO4 cum stai ?
Totusi este posibil sa nu ti se fi ciclat inca acvariul. Ai introdus colonii de bacterii? Vre-un burete in filtru dintr-un acvariu eja ciclat?
Mi se pare Logica si Foarte tare metoda de schimb la picatura ...
La mine apa de la robinet are < 18 grade chiar si vara ....Nu poti face dus rece mult timp.
Filtru de Osmoza am, deci cu rugina, nitratii si duritatea apei o rezolv ...
- Dar cum trag eu 2 tevi PPR pana in HOL ? ?
Mi-ar fi mai usor sa iau de la vecinul prin zid . Ia's putea propune sa spargem zidul.. Eu dau vedere la acvariu el apa
Oricum..Calin solutia ta reprezinta solutia perfecta in raportul RON/grad castigat.

p.s
Daca stiam de asta cand mi-am pus gresia... ce bine era...
Aruncam si eu pe jos 2 tuburi pana la bucatarie.
Ooooo doamne.....
Ferplast Proclima 750. = 38 milioane )))
Apai daca as avea banii astia sigur mi-as lua un acvariu de 450L
Cand postam la DiY banu' reprezinta 80% factorul decisiv.

Tinand cont ca ai zis ca tine stabil in 26-27 grade asta inseamna ca s-ar plati cam 6 milioane pentru fiecare grad scazut
Nu ca este mult.... Este incredibil de mult tinand cont ca unii avem acvarii care cu dotari costa <10 milioane.

Eu personal caut un dozator cu compresor, partial defect ( scurgeri, incalzire ,rezervor spart ,etc) de Apa Cumpana sau alt brand. Daca gasesc incep proiectul.
Vreau de la dozator ca alea merg pe Freon si raceste apa de te dor dintii.
Pe Ocazii am vazut unul deja la 230 ron insa mai verificam piata
http://www.okazii.ro/catalog/54898383/dozator-apa-cu-compresor.html

Unul ca acesta se poate taia lejer la sfert/ jumate. Are o gramada de spatiu liber acolo
SolaTubes

1 Descriere&HOW TO;

2. Punerea in practica

Simt ca vei absorbii niste fonduri europene sa creezi Atlanta Aquarium in Romania
Mult succes!!
Sincer gandeste-te mai bine la un sistem de racire cu un minifrigider care costa pana in 100 euro.
image

Elimini tot interiorul.
Faci in interiorul lui o spirala dintr-un furtun foarte flexibil.(nu folosi spirala de cupru care practic ar transfera mai bine dar ti-ar polua apa)
Faci spirala de cupru decat daca iti permite sa bagi la interiorul ei furtunul de cauciuc. Pe principiul teava in teava.
Intra cam 20m de furtun daca-l modelezi bine.
Pui pe furtun o pompa cu debit cat mai mic sau regulator de debit cum au filtrele de RO ( Osmoza Inversa).
image
Ideea este ca apei sa-i ia cat mai mult timp sa parcurga spirala.
Eu as opta la ~60l/h debit. Asta o poti face si cu un robinet de plastic in capatul furtunului. Insa atentie ca asta solicita pompa , presiunea creste in furtun si risti sa sara din racorduri.

Scazi cu el 4-5 grade garantat la un bazin pana in 200l.
Din punctul meu de vedere merita.

Aaaaa.. iesirea si intrarea in frigider o faci gaurind in partea din spate a lui.
Pentru asta iti creezi din poliestern ( izolator termic) 4 bucse, inele ( 2 la interior + 2 la exterior ), si 2 tuburi ( pentru trecerea interior/exterior)
Treci furtunele prin ele si apoi le lipesti cu silicon de suprafata frigiderului.

Avantaj:
Marime mica ( cat un filtru extern mai mare) ~ 50cm inaltime
Pret mic. Un chiler profesional este peste 1000 ron ( insa si rezultatele sunt spectaculoase). Multi nu avem acvarii de asa investitie.

Dezavantaje:
Desi mic consuma ceva curent (asta depinde de la produs la produs)
Unele sunt facute pentru 12V deci trebuie transformator de putere 12V la > 3Ah (gen redresor pentru baterie auto)

In rest tine de abilitatile fiecaruia dintre noi.
Daca ma intrebi daca am facut eu , raspunsul este NU dar am vazut la cineva intr-o vizita, care a adaptat un minifrigider de TIR la 12V la un acvariu de 100L si merge perfect. Am pus si eu niste intrebari atunci cam cum se face.

Aceea persoana avea in casa la amiaza 31grade (et4 ultimul) , Apa acvariu 27 grade, Lumina 10h/zi.
A zis ca fara racitor ii urca si la 33 grade apa. Mie 5-6 grade la 100L mi se par ok.

Sigur sigur nu vei putea ajunge cu asa ceva la 22-24 grade in veci.
Salut! am 6 'fetite' de mai bine de 3 saptamani cu oute multe si galbene sub abdomen.
Cam dupa cat timp, "O sa avem un nepotel ?"
Cam dupa cat timp ies astia micii?
Dupa parerea mea testele individuale JBL sunt cele mai exacte.
Au fost cazuri si aici de erori insa nu s-a luat in calcul probabil locul unde s-au depozitat, perioada de depozitare, temperatura, si alti factori care ar putea influenta stabilitatea solutiilor.
Nu sunt eu cel mai in masura sa iti spun care sunt conditiile de depozitare a testelor insa este clar. Temperatura moderata, umiditate cat mai putina, nu tii sticlele deschise decat cand picuri solutie.
Sunt altii aici care lucreaza cu ele cand eu ma incaltam cu fesu' si iti pot da detaliile astea

Oricum fa testul ala de amoniac.

Nu exista apa cu nitriti (NO3) zero decat daca o produci prin filtru Osmoza Inversa(RO)
Daca tu stii ca pui direct de la robinet sigur , sigur nu are NO3=0 ( ceva se intampla cu testul acela, nu este bun)
Ca sa ai un NO3 aproape de ZERO in acvariu inseamna ca plantela ti-au mancat cam tot ce aveai prin acvariu. Cum tu plante nu ai deloc nu are cum sa ai zero.
Merg pe primul test cu 200 NO3.

Chiar o sa urmaresc Topicul tau ma intereseaza sa stiu cum ai rezolvat pana la urma.
Am sa incerc sa imi dau si eu cu parerea deoarece eu cresc guppy. Nu am renuntat la ei ca sunt tare frumosi si nebuni.
Eu cred ca la tine problema este de la amoniac NH4
Ai zis ca la robinet ai NO3 100. Dupa numai cateva zile de la schimb de apa ai zis ca ajungi la 250 ( parca).
Foarte repede ajungi la aceste valori tinand cont ca de fertilizare cu pastile sau substante nu discutam ca nu ai plante .. etc.

In ciclul azotului spune clar. Moleculele azotante(N) din excremente, plante moarte, resturi de hrana se transforma in Amoniac (NH3, NH4+)
Amoniacul NH4 in prezenta bacteriilor (nitrosomonas) si a oxigenului se tranforma in NO2 ( nitriti ) .
Nititriti No2 in prezenta bacteriilor ( nitrobacter) si a oxigenului se transforma in No3 ( nitrati)

Acestia sunt consumati de plante ca hrana si excesul noi il eliminam prin schimburi de apa.

1. Nu mai spala la robinet cu apa clorinata buretii/ filtru.(omori bacteriile)
2. Nu spala buretii decat daca vezi ca scade debitul la iesire si atunci tot cu apa din acvariu.(bacteriile raman)
3. Eu cred ca trebuie bagi neaparat si plante cu crestere rapida in acele acvarii ( neciclate clarrr ). Plantele iti vor consuma din Nitratii No3.

Nu ai substrat.!! Unde vor sta bacteriile nitrificatoare la tine?
In suspenia de apa? Pe geam ? In minifiltrul tau? Ele adera sa suprafete

Orice excrement de peste si hrana in exces la tine o da in Amoniac NH4.
Asta-i toxic rau.

Ceva bacterii ai tu pe acolo de iti muta NO2-ul in NO3 si ajungi la 250 din 100.
Insa ai exces de amoniac.

Nu uita acvaristii nu au inventat nimic. Ei incearca sa controleze procesele din 60L de apa care se petrec mult mai repede decat in natura.
Amoniac > Nitriti > Nitrati > Amoniac > Nitriti > Nitrati > Amoniac > Nitriti > Nitrati .

Amoniac mult = Mor pesti
Nitriti = Mor pesti
Nitrati foarte multi = Mor pesti ( dar sunt consumti de plante)
Abia aici poti scadea pe cale naturala prin 'buruieni'. Pui 2 fire o sa iti faca nitrati de la 250 la 248 si nu ai facut nimic. Plus ca orice frunza cazuta si neeliminata iar o da in Amoniac NH4
Deci planteaza acvariul 60% sau cumpara-ti Filtru de Osmoza inversa si pui apa PURA cu ZERO pe linie la ~ toti parametrii.
Asa amoniacul nu o sa ajunga la valori mari in 5 zile.

Aceste mici bacterii dupa care noi tanjim fac totul.
Tu ai 2 prieteni acum nitrosomonas si nitrobacter. Daca te certi cu ei.. ai pus-o.
Daca nu le dai casa, masa astia pleaca de la tine.
Culmea este ca daca se supara si pleaca abia in 3 sau 4 saptamani ii mai aduci in casa ( acvariu)
Noi nu intervenim decat daca acesti prieteni nu fac fata si atunci cu schimb de apa sau adaugare de nutrienti ( fertilizare etc)

Forum Index » Profile for mandrku » Messages posted by mandrku
Go to: