[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Ceea ce inseamna ca vei dormi odata cu pestii
Marfa, un acvariu in loc de televizor ar trebui sa ma gandesc si eu la varianta asta da' deja am trei acvarii in casa

O zi buna,
Dragos
Sti cum se zice, dovada, vrem dovada. Fara poze nu te cred ca l-ati urcat pina la 7 si l-ati pus pe pozitie

O seara placuta,
Dragos

LE a fost greu?!
Ai inteles exact si dimensiunile sint corecte
Asa cum zice si @scorpionul poti sa vezi si in topicul meu de la marin vreo 3 poze din timpul lipirii acvariului.
Care acvariu a fost lipit direct pe stand, in pozitia finala, nu l-am mai miscat de acolo, mai ales ca e geam de 15
si e cam greu de miscat

Spor la lipit acvariul

O seara placuta,
Dragos

LE in ultimul desen, cel cu lipitul, ai pus lungimea celui de-al doilea fund 1179 mm, dar corect este cum ai pus in
primul desen, 1178 mm.
Facem loc si pentru matale nenea Koala
Te anunt luni dupa ce vorbesc cu neamtu'

O seara placuta,
Dragos
Daca vrei sa faci fund dublu, si eu te sfatuiesc sa faci fund dublu, trebuie sa il faci altfel decat te-ai gandit.
Inclusiv metoda de lipire va fi alta, si iti explic imediat. Lateralele, toate 4 trebuie lipite peste primul fund,
cel de jos, iar al doilea fund, dublura, trebuie sa fie incastrat intre laturi. In felul acesta vei avea silicon
pe fetele laterale pe canturi si pe o portiune din partea de jos, corespunzatoare fundului dublu, facand
lipitura mult mai sigura. Ca si tehnica, sint convins ca o stie Claudiu, se lipeste prima data fundul dublu
in puncte de silicon pe toata suprafata, dupa care se aplica lateralele una cate una. Iar lateralele mici trebuie
incastrate de cele mari.

Daca nu am fost suficient de clar spune-mi si incerc sa fac un desen. Din cate stiu exista un topic pe forum
referitor la a acest tip de fund dublu, care este cel mai sigur.

O zi buna,
Dragos

LE In urmatorul topic gasesti variantele de intarituri si funduri duble:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/149.page

Ultimul meu acvariu, cel marin, este lipit de g.g. impreuna cu Lucian si are fund dublu varianta 3 si intaritoare duble.
Pai raspunsul privind canistra ar putea fi acela ca buretele si perlonul in acvariile marine sint considerate "fabrici de nitrati"
Eu folosesc perlon doar in primul sertar de la Blue Tower si il schimb la 2-3 zile. Cand nu o sa il pot schimba la 2-3 zile o sa
il scot.

In alta ordine de idei am vazut ca ai folosit zeolit. Ce fel de zeolit ai folosit? Sper ca nu din cel pentru apa dulce, acela are
un "apetit" considerabil pentru calciu. Si din cate stiu eu zeolitul se foloseste de obicei in reactoare speciale, nu in canistre,
pentru ca trebuie agitat destul de des. Dezbaterea pe marginea folosirii zeolitului in filtrarea in acvarii marine este una lunga
si e mult de citit.

O zi buna,
Dragos
Hai ca incet incet incepe sa arate a nano reef Mult a fost putin a ramas

O seara placuta,
Dragos
Frumoasa surpriza, da' mie mi-ar fi placut mai mult un card de discusi in bazinul mare
De unde ai luat crevetii, ma interesau si pe mine fix cele doua specii pe care le-ai luat?

O seara placuta,
Dragos
A durat mai mult decat ma asteptam, si presupun ca e din cauza amoniacului si a testelor, cred ca ai avut mai
mult amoniac decat ai crezut. E clar ca pina te intorci va fi ok, dar cred ca nu ar fi rau ca inainte sa pleci sa
pui putina mancare de pesti in acvariu, cat sa intretina ciclul pentru o saptamina pina te intorci. Cred ca o
portie dubla de mancare pe care ai da-o pestilor pe care vrei sa ii pui in acvariu ar fi de ajuns.

Distratie placuta la ski si un weekend fain si tie,
Dragos
Eu sint in Austria in acea perioada, asa ca spun pas
Se vede treaba ca baietii astia de la Constanta s-au pus serios pe treaba
Super fain acvariul si altceva decat am mai vazut pina acum.

O seara placuta,
Dragos
Tocmai ce ii trimit un mail lu' nenea Claude ca sa facem modificari la order, nu am de gand sa iau 5 melci care in calculele lui cantaresc 5 kg
Asa incat am adaugat la orderul initial 2 creveti si 2 crabi pentru Dan, 2 creveti pentru Adrian, 1 frag pentru Alber si 2 fraguri pentru Roni
Si uite-asa impacam pe toata lumea, sper ca si pe nenea Claude asta, ca isi ia mai multi bani la acelasi colet

Astept raspunsul lui luni si incep sa il bombardez cu telefoane daca nu raspunde

Un weekend placut va doresc,
Dragos

LE In sfarsit nenea Claude s-a comportat ca un comerciant neamt civilizat si mi-a raspuns ca putem face loc pentru toate animalutele fara sa renunt la
cei 5 melci (costa 20 euro toti, sic!) care nu au cum sa cantereasca 5 kg, e o greseala pe site.
Cand e vorba de ceva banuti in plus (vreo 150 de euro) normal ca face loc in pachet
Calitate germana domnilor, ce sa mai zicem
6-8 discusi?!
Pai si fotograful nu?
Si daca pastrai toata piatra vie cine stie ce surprize mai aveai
Da' si rockscapeul primit cadou arata super asa ca te-ai scos pina la urma

O zi buna,
Dragos
Sa nu se usuce?! Glumesc Cred ca din obisnuinta sau comoditate.

Arata mult mai bine rockscape-ul acum. Si daca te uiti mai atent la el este OK

O zi buna,
Dragos
ezatemi wrote:
pluticoman wrote:M-ar interesa si pe mine ca in loc sa folosesc un difuzor ce ar fii ca capatul furtunului de CO2 sa-l introduc direct in in-ul filtrului extern??? se poate

Renunta la idee. Este totalmente paguboasa: garnituri care imbatranesc prematur, gaz in locasul rotorului, ceea ce duce inevitabil la uzarea rapida a acestuia si la supraincalzirea bobinei.

In cazul in care se pune pe In, daca se pune pe Out, asa cum trebuie, e ok, nu se intampla nimic din cele de mai sus.
Si nici nu are sens sa introduci CO2 in filtru extern, el trebuie introdus in bazin pentru a fi consumat de plante.

O seara placuta,
Dragos
Mersi Ricardo, sper sa fie

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: